IPB

Hoşgeldiniz Giriş · Kayıt Ol

> Sedat Onar | Makale Başlıkları

Gerginlere Pasiflora İyi GelirBölüneceksek, Bölünelim mi?Elveda Rumeli Pişmanlık Pişmaniye DeğildirBu Ülke Türkler İstemedikçe BölünmezBu Hamur Daha Fazla Su KaldırmazOlaylar Kontrolden ÇıkarsaÇıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”danBoyun Eğmeyiz…Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı ZilliyeNevruz KışkırtmalarıNevrozDinler Arası BiyologMcCain Seçilir mi?Mahmut Şahin Binbaşı’nın ŞehadetiMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderUnited States of Turkey - SonBir Şehit Oğlu’nun İlk GecesiFransız Albayın ÖpücüğüBir Çocuğun Hüzünlü HaykırışlarıUnited States of TurkeyTrene Bakmaya Devam!..Haydi Türk Milleti, Beline KuvvetAltın OranKörler ve Sağırlar Birbirini AğırlarTehlikeli Dönemeç1 Mart Dünya Ölüler GünüSanal ÇuvalSilahsız Kuvvetler HarekatıKüçük BizansŞamar Oğlanı mıyız?El-BelediyyeBaskın BasanındırUlusalcı Terör ÖrgütüKuzuların CazgırlığıAkdeniz (Üniversitesi) AkşamlarıBizler Ne İstiyoruz?Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız VarMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderKatırlar Tepişirse, Olan Eşeklere OlurSoros’un ÇocuklarıNazım mı, Necip Fazıl mı?Kuzular ve Soroslar’ın CazgırlığıTruva AtıHüzün Doluyor İnsanEv Alma, Komşu AlBeni Kahreden Dağlıca30 Bin Kişinin Katili!Adım Adım KorkaklıkBirlik ve BeraberlikBiz Akıllanmayacağız!Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar?Bu Kadarına da Pes!Emanete Hıyanet Zincirleme ReaksiyonYumurta mı Tavuktan...Rutin İçiKandil’in RövanşıKandil’e Püf De...Komutayı Kim Devralacak?Talimat Çankaya’danTek Derdimiz Sigara Kalmıştı!Yeni Politikalar ÜretmeliyizÇatışmanın Olmadığı CoğrafyaKim, Kimi Kuşatıyor?Babayasa MahkemesiTürban KurbanlarıTürbanlıdan İyi Ev Hanımı OlurEkonomik Krizin Faturası Kiminmiş?3'ncü Viyana KuşatmasıTop GunTaraf Ne Tarafta?Ortak Akıl HareketiAcı Çekmek Müslümanların Kaderi mi?AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış…Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman?Biz Kaç Ortak Akıllıyız?Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken…Ergenekon Madımak HattıDemokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •

> Sedat Onar | Yumurta mı Tavuktan...
Beğeni 5 V
sedatonar
mesaj 26.05.2008, 13:37
İleti #1

...

Grup Simge
Konu: 405
Nereden: Emekli
Üye No: 15.179

FYL Bilgileri
FYL: 336.681
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Yumurta mı Tavuktan...

Horoz’a sormuşlar:

“Tavuk mu yumurtadan çıkar, yoksa yumurta mı tavuktan çıkar?

El cevap:

“Kardeşim, beni meşgul etmeyin. Ben onu bunu bilmem. Tek işim vardır. Onu yaparım. Gerisine karışmam...”

Şimdi, ben de aynısını soruyorum: “Türban mı bu Meclis’ten çıktı, yoksa Türban’dan mı bu Meclis çıktı?

Herkes horoz gibi cevap vermeye kalkmasın...

%46,3 oy oranıyla iktidara gelen bir parti elbette meydanı boş bulup, istediğini yapar... Veyahut Onlar öyle zannediyor. Yoksa toplumsal bir mutabakat olmadan, Meclis’te çoğunluk nasıl olsa benimdir anlayışıyla toplumu gerecek konularda yapılan her düzenleme ülkemizin geleceğini ipotek altına sokmaktan başka bir işe yaramaz...

Ancak toplumsal ve siyasal nitelikli her konuda olduğu gibi yine toplumun tamamı gözetilmeden, adeta milletvekilleri diktatöryasını andırır bir tarzda yapılan bu düzenleme bilim yuvası olarak adlandırılan Üniversitelerimizi yoktan yere gerecek, her toplumsal olayı gençlik heyecanı ile değerlendiren Üniversite gençliğinin kamplaşmasına yol açacaktır.

İbadetini yapmasa bile kendini samimi bir müslüman olarak kabul eden genç bir insan; din gibi inançlara hitap eden ve her bir din aliminin dahi üzerinde tam bir mutabakat sağlayamadığı bir konuda hangi tarafta yer alacaktır? Şimdi düşünün, kendini Atatürk Cumhuriyetinin bekasını sağlayacak gençlik olarak gören, başı açık, dini inancı samimi olan, ancak din yerine kabul ettirilmeye çalışılan hurafelere karşı, dini aklın ve bilimin rehberliğinde anlamaya çalışan bir gencimiz şimdi ne yapacak?

Bu yasanın çıkması şimdi iyi mi oldu? Bunun cevabı nasıl verilebilecek?

Türbana karşı çıkan herkesi aynen Ortaçağ engizisyonlarındaki gibi kendini Allah yerine koyup İslam dininden aforoz etmeye çalışanlar ortalığı kapladı bile. Türbana karşı çıkan herkes sanki kafirmiş gibi hemen hüküm veriyorlar. Yazık...

Namaza dururken örtünme Allah’ın emri. Mutabıkız. Zira bir dini vecibe yerine getiriliyor. Ancak toplumsal yaşantı içinde bunun mecburi bir hüküm olduğunu ve bunun Kur’an-ı Kerim’in neresinde olduğunu bir Allah’ın kulu da açıklasın madem ki.

Bana ancak din alimlerini örnek gösteriyorlar. Tamam ona da kabul. Böyle düşünenlere şu sorum olacak. Özellikle bayan ve başı türbanlı olan kardeşlerimize diyorum. Madem toplumsal yaşantı içerisinde namahrem kabul edilen herkesin yanında örtünme farz; o zaman islam akaidine göre bir erkeğin dört kadınla evlenmesi, iki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine eşit olması, kadının namahrem erkeklerin bulunduğu bir ortamda çalışmaması, kadının mirastan pay alamaması konusundaki dini hükümlere ne diyeceksiniz? Söyleyin türban farz da, bunlar değil mi? Gelen cevaba göre gerek Kur’an-ı Kerim’den gerekse din alimlerinin tefsirlerinden cavabımı şak diye verebilirim.

Ben bunu söyledim diye Ortaçağ kafalı tipler kendilerini benim Allah’ımın yerine koyup, benim için hüküm vermesinler. İlk önce benim yukarıdaki sorularıma cevap versinler.

Türkiye tam bir kısır döngüye girmeden Üniversitelerimiz derhal türban konusunda ciddi bir çalışma yapıp, standartlarını belirlemelidir. Bu ülkede Tahran Üniversitesi yok, ama kafası Hortum(Sudan’ın başkenti) Üniversitesindeki tiplere uyan çok insan var.

Yoksa; “Türban mı bu Meclis’ten çıktı, yoksa Türban’dan mı bu Meclis çıktı? sorularına cevap ararken, türbanlı kızlarımız daha sonraki soruların yukarıda sorduğum sorulara benzeyeceğini düşünmelidirler...

Örtünmenin Allah’ın emri olduğunu kabul edip uygulayan, ancak dinimize göre namahrem kabul edilen yabancı erkeklerle aynı mekan içerisinde yani Üniversitede bir arada bulunmayı nasıl açıklayacaklar?

Gerçi ona da cevapları hazırdır. Bu bir mücadeledir. Böyle giderse çok yakında kızlara ayrı erkeklere ayrı üniversite mi açılacak? Kadınlara ayrı hastane yapılması şimdiden tartışılıyor, belki ayrı üniversite yapılması da tartışılmaya başlanır.

Ya üniversitede okuyan türbanlı kızlarımız dinimize göre bir erkeğin dört kadınla evlenmesine ne diyecekler? Madem dinin bütün kuralları ile özgürce yaşanması şart, yarın evlendiklerinde yanlarında üç bayan arkadaşla aynı evde yaşayabilecekler mi? Benim hanım laik ama dinine gönülden bağlı, ama benim eve üç kadın getirmek istemem halinde bende ne din bırakır, ne iman. Sizleri bilemem...

En can alıcı soru ise İslam dinini ticaret için kullanan kapitalist kesime. Malum faiz haram. Ya, şu kar payı ayaklarına kullandığınız, son model Amerikan cipleriyle gezmenize, Harvey Nichols mağazalarından bir asgari ücret karşılığı giyinmenize vesile olan faizler sevap mı? Haram diyorsanız, şimdiki hükümetin İMF’ye, Dünya Bankası’na her ay kucak dolusu faiz borcunu ödemesi farklı bir şey mi? Her ay ne kadar ödediğimize isterseniz Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığının internet sitesinden bakmayın, moraliniz bozulur, türbanı bile düşünecek haliniz kalmaz.

Sedat Onar
Go to the top of the page

+Quote Post
mesaj 26.05.2008, 13:37
İleti #

Daha iyi hizmet için sitemize destek olabilirsiniz!

FYL Bilgileri

FYL Yolla

Muhabbet.org - Arkadaşlıkların başladığı nokta..

Kore Savaşları
Kore Kahramanlarının Web Sitesi korekahramanlari.org
Erdal Sarızeybek
Emekli Albay Erdal Sarızeybek Sorularınızı Cevaplıyor erdalsarizeybek.com.tr
Go to the top of the page

Quote Post

1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye:

Collapse

>  Benzer Konular

Konu Başlığı Yanıtlar Konuyu Başlatan Okunma Son Faaliyet
No New Posts   0 Mavi_1 146 22.03.2008 - 10:55
Son İleti: Mavi_1
No New Posts   1 kemalist_zuhal 75 17.08.2008 - 01:51
Son İleti: NEFER
No New Posts   6 Erdal Sarızeybek 1.650 13.12.2007 - 17:39
Son İleti: Misafir erdal sarızeybek_*
No New Posts   2 Erdal Sarızeybek 1.012 20.06.2008 - 23:49
Son İleti: Erdal Sarızeybek