|
|
Gerginlere Pasiflora İyi Gelir • Bölüneceksek, Bölünelim mi? • Elveda Rumeli • Pişmanlık Pişmaniye Değildir • Bu Ülke Türkler İstemedikçe Bölünmez • Bu Hamur Daha Fazla Su Kaldırmaz • Olaylar Kontrolden Çıkarsa • Çıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”dan • Boyun Eğmeyiz… • Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı Zilliye • Nevruz Kışkırtmaları • Nevroz • Dinler Arası Biyolog • McCain Seçilir mi? • Mahmut Şahin Binbaşı’nın Şehadeti • Mağduriyetin Yolu Müdüriyete Gider • United States of Turkey - Son • Bir Şehit Oğlu’nun İlk Gecesi • Fransız Albayın Öpücüğü • Bir Çocuğun Hüzünlü Haykırışları • United States of Turkey • Trene Bakmaya Devam!.. • Haydi Türk Milleti, Beline Kuvvet • Altın Oran • Körler ve Sağırlar Birbirini Ağırlar • Tehlikeli Dönemeç • 1 Mart Dünya Ölüler Günü • Sanal Çuval • Silahsız Kuvvetler Harekatı • Küçük Bizans • Şamar Oğlanı mıyız? • El-Belediyye • Baskın Basanındır • Ulusalcı Terör Örgütü • Kuzuların Cazgırlığı • Akdeniz (Üniversitesi) Akşamları • Bizler Ne İstiyoruz? • Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız Var • Mağduriyetin Yolu Müdüriyete Gider • Katırlar Tepişirse, Olan Eşeklere Olur • Soros’un Çocukları • Nazım mı, Necip Fazıl mı? • Kuzular ve Soroslar’ın Cazgırlığı • Truva Atı • Hüzün Doluyor İnsan • Ev Alma, Komşu Al • Beni Kahreden Dağlıca • 30 Bin Kişinin Katili! • Adım Adım Korkaklık • Birlik ve Beraberlik • Biz Akıllanmayacağız! • Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar? • Bu Kadarına da Pes! • Emanete Hıyanet • Zincirleme Reaksiyon • Yumurta mı Tavuktan... • Rutin İçi • Kandil’in Rövanşı • Kandil’e Püf De... • Komutayı Kim Devralacak? • Talimat Çankaya’dan • Tek Derdimiz Sigara Kalmıştı! • Yeni Politikalar Üretmeliyiz • Çatışmanın Olmadığı Coğrafya • Kim, Kimi Kuşatıyor? • Babayasa Mahkemesi • Türban Kurbanları • Türbanlıdan İyi Ev Hanımı Olur • Ekonomik Krizin Faturası Kiminmiş? • 3'ncü Viyana Kuşatması • Top Gun • Taraf Ne Tarafta? • Ortak Akıl Hareketi • Acı Çekmek Müslümanların Kaderi mi? • AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış… • Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman? • Biz Kaç Ortak Akıllıyız? • Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken… • Ergenekon Madımak Hattı • Demokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •
![]() ![]() |
26.05.2008, 13:37
|
|
|
İleti: 594 Konu: 405 Katılım: 18-01 08 Nereden: Emekli Üye No: 15.179 FYL Bilgileri FYL: 336.681 Dolabını Karıştır FYL Yolla |
Yumurta mı Tavuktan... Horoz’a sormuşlar: “Tavuk mu yumurtadan çıkar, yoksa yumurta mı tavuktan çıkar? El cevap: “Kardeşim, beni meşgul etmeyin. Ben onu bunu bilmem. Tek işim vardır. Onu yaparım. Gerisine karışmam...” Şimdi, ben de aynısını soruyorum: “Türban mı bu Meclis’ten çıktı, yoksa Türban’dan mı bu Meclis çıktı? Herkes horoz gibi cevap vermeye kalkmasın... %46,3 oy oranıyla iktidara gelen bir parti elbette meydanı boş bulup, istediğini yapar... Veyahut Onlar öyle zannediyor. Yoksa toplumsal bir mutabakat olmadan, Meclis’te çoğunluk nasıl olsa benimdir anlayışıyla toplumu gerecek konularda yapılan her düzenleme ülkemizin geleceğini ipotek altına sokmaktan başka bir işe yaramaz... Ancak toplumsal ve siyasal nitelikli her konuda olduğu gibi yine toplumun tamamı gözetilmeden, adeta milletvekilleri diktatöryasını andırır bir tarzda yapılan bu düzenleme bilim yuvası olarak adlandırılan Üniversitelerimizi yoktan yere gerecek, her toplumsal olayı gençlik heyecanı ile değerlendiren Üniversite gençliğinin kamplaşmasına yol açacaktır. İbadetini yapmasa bile kendini samimi bir müslüman olarak kabul eden genç bir insan; din gibi inançlara hitap eden ve her bir din aliminin dahi üzerinde tam bir mutabakat sağlayamadığı bir konuda hangi tarafta yer alacaktır? Şimdi düşünün, kendini Atatürk Cumhuriyetinin bekasını sağlayacak gençlik olarak gören, başı açık, dini inancı samimi olan, ancak din yerine kabul ettirilmeye çalışılan hurafelere karşı, dini aklın ve bilimin rehberliğinde anlamaya çalışan bir gencimiz şimdi ne yapacak? Bu yasanın çıkması şimdi iyi mi oldu? Bunun cevabı nasıl verilebilecek? Türbana karşı çıkan herkesi aynen Ortaçağ engizisyonlarındaki gibi kendini Allah yerine koyup İslam dininden aforoz etmeye çalışanlar ortalığı kapladı bile. Türbana karşı çıkan herkes sanki kafirmiş gibi hemen hüküm veriyorlar. Yazık... Namaza dururken örtünme Allah’ın emri. Mutabıkız. Zira bir dini vecibe yerine getiriliyor. Ancak toplumsal yaşantı içinde bunun mecburi bir hüküm olduğunu ve bunun Kur’an-ı Kerim’in neresinde olduğunu bir Allah’ın kulu da açıklasın madem ki. Bana ancak din alimlerini örnek gösteriyorlar. Tamam ona da kabul. Böyle düşünenlere şu sorum olacak. Özellikle bayan ve başı türbanlı olan kardeşlerimize diyorum. Madem toplumsal yaşantı içerisinde namahrem kabul edilen herkesin yanında örtünme farz; o zaman islam akaidine göre bir erkeğin dört kadınla evlenmesi, iki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine eşit olması, kadının namahrem erkeklerin bulunduğu bir ortamda çalışmaması, kadının mirastan pay alamaması konusundaki dini hükümlere ne diyeceksiniz? Söyleyin türban farz da, bunlar değil mi? Gelen cevaba göre gerek Kur’an-ı Kerim’den gerekse din alimlerinin tefsirlerinden cavabımı şak diye verebilirim. Ben bunu söyledim diye Ortaçağ kafalı tipler kendilerini benim Allah’ımın yerine koyup, benim için hüküm vermesinler. İlk önce benim yukarıdaki sorularıma cevap versinler. Türkiye tam bir kısır döngüye girmeden Üniversitelerimiz derhal türban konusunda ciddi bir çalışma yapıp, standartlarını belirlemelidir. Bu ülkede Tahran Üniversitesi yok, ama kafası Hortum(Sudan’ın başkenti) Üniversitesindeki tiplere uyan çok insan var. Yoksa; “Türban mı bu Meclis’ten çıktı, yoksa Türban’dan mı bu Meclis çıktı? sorularına cevap ararken, türbanlı kızlarımız daha sonraki soruların yukarıda sorduğum sorulara benzeyeceğini düşünmelidirler... Örtünmenin Allah’ın emri olduğunu kabul edip uygulayan, ancak dinimize göre namahrem kabul edilen yabancı erkeklerle aynı mekan içerisinde yani Üniversitede bir arada bulunmayı nasıl açıklayacaklar? Gerçi ona da cevapları hazırdır. Bu bir mücadeledir. Böyle giderse çok yakında kızlara ayrı erkeklere ayrı üniversite mi açılacak? Kadınlara ayrı hastane yapılması şimdiden tartışılıyor, belki ayrı üniversite yapılması da tartışılmaya başlanır. Ya üniversitede okuyan türbanlı kızlarımız dinimize göre bir erkeğin dört kadınla evlenmesine ne diyecekler? Madem dinin bütün kuralları ile özgürce yaşanması şart, yarın evlendiklerinde yanlarında üç bayan arkadaşla aynı evde yaşayabilecekler mi? Benim hanım laik ama dinine gönülden bağlı, ama benim eve üç kadın getirmek istemem halinde bende ne din bırakır, ne iman. Sizleri bilemem... En can alıcı soru ise İslam dinini ticaret için kullanan kapitalist kesime. Malum faiz haram. Ya, şu kar payı ayaklarına kullandığınız, son model Amerikan cipleriyle gezmenize, Harvey Nichols mağazalarından bir asgari ücret karşılığı giyinmenize vesile olan faizler sevap mı? Haram diyorsanız, şimdiki hükümetin İMF’ye, Dünya Bankası’na her ay kucak dolusu faiz borcunu ödemesi farklı bir şey mi? Her ay ne kadar ödediğimize isterseniz Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığının internet sitesinden bakmayın, moraliniz bozulur, türbanı bile düşünecek haliniz kalmaz. Sedat Onar |
|
|
|