|
|
Gerginlere Pasiflora İyi Gelir • Bölüneceksek, Bölünelim mi? • Elveda Rumeli • Pişmanlık Pişmaniye Değildir • Bu Ülke Türkler İstemedikçe Bölünmez • Bu Hamur Daha Fazla Su Kaldırmaz • Olaylar Kontrolden Çıkarsa • Çıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”dan • Boyun Eğmeyiz… • Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı Zilliye • Nevruz Kışkırtmaları • Nevroz • Dinler Arası Biyolog • McCain Seçilir mi? • Mahmut Şahin Binbaşı’nın Şehadeti • Mağduriyetin Yolu Müdüriyete Gider • United States of Turkey - Son • Bir Şehit Oğlu’nun İlk Gecesi • Fransız Albayın Öpücüğü • Bir Çocuğun Hüzünlü Haykırışları • United States of Turkey • Trene Bakmaya Devam!.. • Haydi Türk Milleti, Beline Kuvvet • Altın Oran • Körler ve Sağırlar Birbirini Ağırlar • Tehlikeli Dönemeç • 1 Mart Dünya Ölüler Günü • Sanal Çuval • Silahsız Kuvvetler Harekatı • Küçük Bizans • Şamar Oğlanı mıyız? • El-Belediyye • Baskın Basanındır • Ulusalcı Terör Örgütü • Kuzuların Cazgırlığı • Akdeniz (Üniversitesi) Akşamları • Bizler Ne İstiyoruz? • Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız Var • Mağduriyetin Yolu Müdüriyete Gider • Katırlar Tepişirse, Olan Eşeklere Olur • Soros’un Çocukları • Nazım mı, Necip Fazıl mı? • Kuzular ve Soroslar’ın Cazgırlığı • Truva Atı • Hüzün Doluyor İnsan • Ev Alma, Komşu Al • Beni Kahreden Dağlıca • 30 Bin Kişinin Katili! • Adım Adım Korkaklık • Birlik ve Beraberlik • Biz Akıllanmayacağız! • Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar? • Bu Kadarına da Pes! • Emanete Hıyanet • Zincirleme Reaksiyon • Yumurta mı Tavuktan... • Rutin İçi • Kandil’in Rövanşı • Kandil’e Püf De... • Komutayı Kim Devralacak? • Talimat Çankaya’dan • Tek Derdimiz Sigara Kalmıştı! • Yeni Politikalar Üretmeliyiz • Çatışmanın Olmadığı Coğrafya • Kim, Kimi Kuşatıyor? • Babayasa Mahkemesi • Türban Kurbanları • Türbanlıdan İyi Ev Hanımı Olur • Ekonomik Krizin Faturası Kiminmiş? • 3'ncü Viyana Kuşatması • Top Gun • Taraf Ne Tarafta? • Ortak Akıl Hareketi • Acı Çekmek Müslümanların Kaderi mi? • AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış… • Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman? • Biz Kaç Ortak Akıllıyız? • Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken… • Ergenekon Madımak Hattı • Demokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •
![]() ![]() |
04.02.2008, 09:50
|
|
|
İleti: 479 Konu: 299 Katılım: 18-01 08 Nereden: Emekli Üye No: 15.179 FYL Bilgileri FYL: 283.613 Dolabını Karıştır FYL Yolla |
Trene Bakmaya Devam!.. -Son Yazılarımız Hababam Sınıfı serisine döndü. Bir İnek Şaban’la, Güdük Necmi’si eksik... Ama bu yazı, kısa ve öz. Konuyu tamamlıyoruz. Meramımızı bazen kısa ifadelerle anlatmaya çalışsak da konu derin ve karmaşık. Aynen taze fasulye ayıklar gibi konuyu ayıklayıp okuyucuya kılçıksız fasulye gibi yedirmemiz gerekiyor. Ne yapalım, bizim dükkan böyle... Fast-food alışkanlığı olanlara sözümüz yok. Onları da 2nci Cumhuriyetçiler doyursun... Yeni Vakıflar Yasası piyangosunun büyük talihlilerinden biri de Ermeni Vakıfları olacak. Biliyorsunuz. Ermenilerin meşhur 3T formülü var: tanınma (sözde soykırımın), tazminat, toprak... Tanınmayı şu an dünyadaki 19 ülkeye kabul ettirdiler. Sırada ABD var. Dünyanın belli başlı ülkelerine sözde soykırımı kabul ettirdikten sonra sırada tazminat talep edecekler. Ermeniler bu konuda Fransız mahkemelerini zorlayarak Türkiye aleyhinde bir içtihat ortaya çıkmasını istiyorlar. İçtihat çıktığı taktirde ver elini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi. Eh, mahkemede zaten Türkiye’ye karşı ön yargılı. Büyük ihtimalle bu mahkemeden de Türkiye aleyhine bir karar çıkartırlar. Türkiye’de bu mahkemenin kararlarını tanıyor. Mahkeme 1nci Dünya Savaşı sırasındaki yer değiştirmeyi soykırım kabul edip, bu yer değiştirme esnasında ölenleri de soykırım kurbanı kabul eder ve Türkiye’yi tazminat ödemeye mahkum ederse, al başına belayı. Öde bakalım ödeyebilirsen... Ermeniler son olarak Sevr paylaşımında belirtilen yerleri toprak olarak istiyor. Güya buralarda devlet kuracaklar. Son çıkan Vakıflar yasasıyla toprak taleplerinden vazgeçebilirler. Zira parayı bastırdıkları taktirde vakıfları aracılığı ile istedikleri kadar toprağı zaten satın alabilecekler. Kavgaya hiç gerek yok. Para varsa, mal var. Para varsa, çözüm var!.. Rumlar İstanbul-Fener’de, Ermeniler’de Kars-Ani’de Vatikan benzeri birer yapılanmaya giderlerse Türkiye’nin dış tanıtımında faydası olur. (Bunu ben demiyorum. İnternetteki bazı sapı silikler söylüyor.) Ne de olsa hepimiz Hrant değil miyiz? (!) Üç-beş tarikatın maddi açıdan daha da zenginleşmesi uğruna devletimizin girdiği riski görüyor musunuz? Bırakalım bu tarikat şeyhleri artık mercedes’lerle iftar davetlerine gitmesinler, yerli arabalarla gitsinler... Sırf bunların önünün açılması uğruna Lozan Anlaşması paramparça ediliyor. Batı Trakya’da, Doğu Türkistan’da, Kosova’da Türklere bu hakların yüzde biri bile verilmezken, demokrasi ve Cumhuriyetten rövanş alacağım diye bu memlekete yazıl edilmesin... Hani, Temel’in mezar taşında yazdığı gibi: Ölecem, ölecem dedim inanmadınız, şimdi ne oldi? Bizim yazıyı 10 yıl sonra okursanız, bu fıkraya benzemeyecek mi?.. Sedat Onar |
|
|
|
04.02.2008, 09:50
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() FYL Bilgileri FYL Yolla |
|
|
|
1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye:
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||