IPB

Hoşgeldiniz Giriş · Kayıt Ol

> Ahmet Er | Toplum Olarak Nerdeyiz?
Beğeni 5 V
Ahmet K.
mesaj 13.05.2008, 14:51
İleti #1

...

Grup Simge
Konu: 55
Nereden: İSTANBUL
Üye No: 17.224

FYL Bilgileri
FYL: 180.224
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

TOPLUM OLARAK NERDEYİZ?

Herkes (ben dahil!) bir şeyler yazıp çiziyoruz, genellikle de siyasi konuları.
AB bizi almak istemiyor, ayak diretiyor gibi bir genel doğru var zaten sıkça işlenen.

Peki Türklere olan tarihi düşmanlık ve hınçlarının dışında biz de özeleştiri yapalım mı?

Trafikten başlayalım: Dünyada trafik kazalarında 1. kim?
Türkiye!
Yolsuzluk konusunda önde gelenler arasında Türkiye var mı?
Var!
1960 yılında Türkiye ile Yunanistan'ı karşılaştırdığınızda bütün verilerde kim önde?
Türkiye!

Peki 48 yıl sonra kişi başına düşen milli gelir ve gelişmişlik düzeyinde kim geride?
Türkiye!

Bu sorular böyle uzar gider...
Nerde hata yaptık ve hala hata yapıyoruz?
Şu andaki AKP dönemi ve Damat Ferit dönemini kayda almadan konuşalım!
Çünküsünü de kaale almayalım malumun ilanı olur...

Şimdi trafik ve diğer toplumsal kurallara uyum konusunda Türk Halkı olarak neden zorluk çekiyoruz?

Aklı başında insanların bir çoğu uyum içinde iken aklı başında gibi görünen bir kısım insan ve diğerleri ise kurallara uymadığı için her yıl Sakarya Savaşında şehit sayısı kadar ölüm olmakta yollarımızda.

Uyardığı kişiler tarafından
takip edilerek okula götürdüğü çocuklarının yanında hunharca öldürülen, yol vermedi diye durdurulup öldürülen, uzun farlarını yaktığı için öldürülen bir sürü insan var!
Kırmızı ışıkta herkes sırada iken bir-iki uyanık mutlaka yandan kaynak olur ve herkesten önce geçer!
Yolun kenarında park yeri varken diğer arabaların geçişini engelleyecek şekilde park eden, ehliyetsiz araba hatta kamyon kullanan, sabahın sekizinde aşırı süratli, slalom yaparak otobüs durağına girip katliam yapan, müzik sesini aşırı açıp etrafını rahatsız eden, kıyıdan köşeden hızla geçip diğerlerini tehlikeye atan, aşırı içkili araba kullanan insanların fazlalığı, kural tanımamazlığı diğer ülkere göre ülkemizde daha fazla.

Sıraya uymamak
sadece trafiğe özgü bir konu değil, sinema, maç gibi toplu bilet alımı sıralarında da olan uyumsuzluklar var.

Otobüslerde eskiden insanlar birbirine saygı gösterir, yaşlı, hamile, özürlü insanlara yer verirken, şimdi eskinin saygılı gençleri olan orta yaş grubu halen eski tavırlarını devam ettirirken zamane gençleri tınmıyor bile, kimileri de başı kapalı veya açık olmasına bakarak hanımlara yer veriyor!

AB kuralları bir yana, toplum olarak
bize atalarımızdan miras kalan hasletlerimize, örneğin misafirperverliğimize ne oldu?

Barış için yola çıkan İtalyan sanatçı Pippa Bacca daha Anadolu'nun girişinde tecevüz edilerek öldürüldü, Danimarkalı'ya Sorgun'da tecavüzle yetinildi. Antalya, Bodrum, Fethiye gibi turistik yerlerde turistsever magandalar bileyleme faaliyetlerine başlamışlardır bile!...

Yabancı ve yerli "toplum mühendislerinin" bu toplumu kamplara bölmesini beklemeden, milli benliğimize,Türk Milletinin güzel hasletlerine tekrar sahip olmamız lazım.
AB'ye girerek "medeni" olunmaz, sağlıklı, birbirine saygılı, toplu yaşam kurallarına, sinemada, trafikte, maçta, apartmanda saygılı bireylerle "medeni" olunur.

Bu konuda neler yapılabilir, onları konuşalım.

13.05.2008 / Ahmet ER
Go to the top of the page

+Quote Post
mesaj 13.05.2008, 14:51
İleti #

Daha iyi hizmet için sitemize destek olabilirsiniz!

FYL Bilgileri

FYL Yolla

Muhabbet.org - Arkadaşlıkların başladığı nokta..

Kore Savaşları
Kore Kahramanlarının Web Sitesi korekahramanlari.org
Erdal Sarızeybek
Emekli Albay Erdal Sarızeybek Sorularınızı Cevaplıyor erdalsarizeybek.com.tr

Quote Post
Ekmek ve Şarap
mesaj 13.05.2008, 17:52
İleti #2

...

Grup Simge
Konu: 37
Üye No: 9.347

FYL Bilgileri
FYL: 3.080
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Hocam sağolun, güzel mesaj.

Maddi ve manevi yitimlerin hızla yol aldığı bu süreçte aklımızı başımıza alıp çareler düşünmenin zamanı geçiyor bile.

CODE
Yabancı ve yerli "toplum mühendislerinin" bu toplumu kamplara bölmesini beklemeden, milli benliğimize,Türk Milletinin güzel hasletlerine tekrar sahip olmamız lazım.
  AB'ye girerek "medeni" olunmaz, sağlıklı, birbirine saygılı, toplu yaşam kurallarına, sinemada, trafikte, maçta, apartmanda saygılı bireylerle "medeni" olunur.

Bu konuda neler yapılabilir, onları konuşalım

Ben AB'den vazgeçmemizin doğru olacağını düşünüyorum. Zaten girmemiz ancak Türkiye olmaktan çıktığımız zaman gerçekleşecek. Tek parça halinde gireceğimizi sanmıyorum.

Birinci adımın bu olacağı düşüncesindeyim.

Bu ileti Ekmek ve Şarap tarafından 13.05.2008, 17:53 yeniden düzenlenmiştir.

+Quote Post
Ahmet K.
mesaj 14.05.2008, 09:11
İleti #3

...

Grup Simge

FYL Bilgileri
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

QUOTE(Ekmek ve Şarap @ 13.05.2008, 17:52) *
Hocam sağolun, güzel mesaj.

Maddi ve manevi yitimlerin hızla yol aldığı bu süreçte aklımızı başımıza alıp çareler düşünmenin zamanı geçiyor bile.

CODE

Bu konuda neler yapılabilir, onları konuşalım

Ben AB'den vazgeçmemizin doğru olacağını düşünüyorum. Zaten girmemiz ancak Türkiye olmaktan çıktığımız zaman gerçekleşecek. Tek parça halinde gireceğimizi sanmıyorum.

Birinci adımın bu olacağı düşüncesindeyim.

AB'den vazgeçmek için "milli" olmak,"milli menfaatleri" düşünen ,dış güçlerin payandasıyla ayakta durmayan,kendi Anayasa Mahkemesi Başkanvekili'ni gizlice dinlemeyen iktidar lazım...
Türk Halkına neyin "TAK" ediceğini merakla bekliyorum.
Geçmişte Başbakan astıran nedenlerin binlercesini ve daha beterlerini bu iktidarın yapmasına rağmen...
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Ahmet ER

+Quote Post
FikrimYok
mesaj 14.05.2008, 10:07
İleti #4

...

Grup Simge
Konu: 8.892
Nereden: Ankara
Üye No: 4

FYL Bilgileri
FYL: 11.856
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Rüyada görsek hayra yormayacağımız her şey başımıza geldi, en imkansız, en tabu sayılan konular tartışmaya açıldı ve hatta ulusalcı olmak suç sayıldı.

Ekonomi derseniz; otomatiğe bağlandı zamlar, öyle ya her ay zam haberine ne gerek..

Türk toplumu bunalımda, bankalara esir düşmüş.

Öğrenim parayla.

Ahmet bey, ben de merak ediyorum, acaba bir gün toplum; "artık canımıza tak etti, yetti be!" der mi?

Sanmam, rüyada görsem inanmam, hayra da yormam, daha beteri geliyor, ona işaret diye düşünürüm..

+Quote Post
Ahmet K.
mesaj 14.05.2008, 12:58
İleti #5

...

Grup Simge

FYL Bilgileri
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

QUOTE(FikrimYok @ 14.05.2008, 10:07) *
Rüyada görsek hayra yormayacağımız her şey başımıza geldi, en imkansız, en tabu sayılan konular tartışmaya açıldı ve hatta ulusalcı olmak suç sayıldı.

Ekonomi derseniz; otomatiğe bağlandı zamlar, öyle ya her ay zam haberine ne gerek..

Türk toplumu bunalımda, bankalara esir düşmüş.

Öğrenim parayla.

Ahmet bey, ben de merak ediyorum, acaba bir gün toplum; "artık canımıza tak etti, yetti be!" der mi?

Sanmam, rüyada görsem inanmam, hayra da yormam, daha beteri geliyor, ona işaret diye düşünürüm..

Size katılmıyorum demeyi çok isterdim!
Ama tamamen doğru!
Artık şunu diliyorum:toz duman dağılıp,alan alıp gittikten sonra gariban Türk Milletine bir şeyler kalsın bari...
Ortada deve filan kalmayacak bu gidişle,bırakın hamudunu...
AB ve AKP,ABD,bir "İ" ile başlayan o var İsrail,hep birlikte çöreklenmişler;
kutup ayısını öldürmenin yolu gibi :"bir yerimizi kesmişler,yalaya yalaya kan kaybından ölüyoruz."
Bunun adı sorarsanız:"DEMOKRASİ"
Ahmet ER

+Quote Post
Bilge Han
mesaj 19.05.2008, 02:31
İleti #6

...

Grup Simge
Konu: 1
Üye No: 9.509

FYL Bilgileri
FYL: 3.833
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Benlik, birlik, bütünlük, erdem, kişilik, değerle sahip çıkma, saygı, kural...

Ekonomi, bilim, teknik, siyaset...

Her konuda en kötü yerdeyiz.

Başımızda leş kuşları var!

+Quote Post
Ahmet K.
mesaj 19.05.2008, 09:46
İleti #7

...

Grup Simge

FYL Bilgileri
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

QUOTE(Bilge Han @ 19.05.2008, 02:31) *
Benlik, birlik, bütünlük, erdem, kişilik, değerle sahip çıkma, saygı, kural...Ekonomi, bilim, teknik, siyaset...Her konuda en kötü yerdeyiz. Başımızda leş kuşları var!

Bunun için sağa sola bakınıp,telaşlanacağımıza,ne yapalım diye kara kara düşüneceğimize, önce:
AKP, IMF, ABD ve AB'den kurtulmamız, sonra ATATÜRK'ün bu devleti hangi temeller üzerine kurduğuna tekrar dikkatlice bakıp,
hangi konuların üstüne gittiyse onların üstüne gitmemiz (örneğin tekke ve zaviyelerin günümüz uzantılarına uzanmamız) gerekmektedir,
bu da Atatürk ilke ve inkilapları (isteyen devrimi de kullanabilir) tedrisatı görmüş ve halen bağlı devlet adamları ile olur.

Saygılarımla

Ahmet ER

+Quote Post
Selim Uluç
mesaj 17.08.2008, 09:06
İleti #8

...

Grup Simge
Konu: 21
Üye No: 8.570

FYL Bilgileri
FYL: 7.945
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Evde kalık kızlar olur ya, beceriksiz, şapşal, yaşı ilerlemiş yüzüne kimse bakmıyor. Onun olduğu yerdeyiz. Gününü gün ederek fingirdeşerek ömür doldurmaktan başka düşüncesi olmayan.

+Quote Post

1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye: