|
|
Gerginlere Pasiflora İyi Gelir • Bölüneceksek, Bölünelim mi? • Elveda Rumeli • Pişmanlık Pişmaniye Değildir • Bu Ülke Türkler İstemedikçe Bölünmez • Bu Hamur Daha Fazla Su Kaldırmaz • Olaylar Kontrolden Çıkarsa • Çıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”dan • Boyun Eğmeyiz… • Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı Zilliye • Nevruz Kışkırtmaları • Nevroz • Dinler Arası Biyolog • McCain Seçilir mi? • Mahmut Şahin Binbaşı’nın Şehadeti • Mağduriyetin Yolu Müdüriyete Gider • United States of Turkey - Son • Bir Şehit Oğlu’nun İlk Gecesi • Fransız Albayın Öpücüğü • Bir Çocuğun Hüzünlü Haykırışları • United States of Turkey • Trene Bakmaya Devam!.. • Haydi Türk Milleti, Beline Kuvvet • Altın Oran • Körler ve Sağırlar Birbirini Ağırlar • Tehlikeli Dönemeç • 1 Mart Dünya Ölüler Günü • Sanal Çuval • Silahsız Kuvvetler Harekatı • Küçük Bizans • Şamar Oğlanı mıyız? • El-Belediyye • Baskın Basanındır • Ulusalcı Terör Örgütü • Kuzuların Cazgırlığı • Akdeniz (Üniversitesi) Akşamları • Bizler Ne İstiyoruz? • Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız Var • Mağduriyetin Yolu Müdüriyete Gider • Katırlar Tepişirse, Olan Eşeklere Olur • Soros’un Çocukları • Nazım mı, Necip Fazıl mı? • Kuzular ve Soroslar’ın Cazgırlığı • Truva Atı • Hüzün Doluyor İnsan • Ev Alma, Komşu Al • Beni Kahreden Dağlıca • 30 Bin Kişinin Katili! • Adım Adım Korkaklık • Birlik ve Beraberlik • Biz Akıllanmayacağız! • Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar? • Bu Kadarına da Pes! • Emanete Hıyanet • Zincirleme Reaksiyon • Yumurta mı Tavuktan... • Rutin İçi • Kandil’in Rövanşı • Kandil’e Püf De... • Komutayı Kim Devralacak? • Talimat Çankaya’dan • Tek Derdimiz Sigara Kalmıştı! • Yeni Politikalar Üretmeliyiz • Çatışmanın Olmadığı Coğrafya • Kim, Kimi Kuşatıyor? • Babayasa Mahkemesi • Türban Kurbanları • Türbanlıdan İyi Ev Hanımı Olur • Ekonomik Krizin Faturası Kiminmiş? • 3'ncü Viyana Kuşatması • Top Gun • Taraf Ne Tarafta? • Ortak Akıl Hareketi • Acı Çekmek Müslümanların Kaderi mi? • AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış… • Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman? • Biz Kaç Ortak Akıllıyız? • Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken… • Ergenekon Madımak Hattı • Demokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •
![]() ![]() |
21.06.2008, 11:26
|
|
|
İleti: 479 Konu: 299 Katılım: 18-01 08 Nereden: Emekli Üye No: 15.179 FYL Bilgileri FYL: 283.613 Dolabını Karıştır FYL Yolla |
Taraf Ne Tarafta? Evvelki gün ne tarafta olduğu belli olan Taraf Gazetesinde yine ilginç bir haber vardı. Malumunuz Taraf Gazetesinin Kuvvay-ı Zilliyecilerin bayraktarlığını yaptığını bildiğimiz için haberi yadırgamadık. Haberde kesin ifadelerle: Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 2007 yılında uygulamaya koyduğu Bilgi Destek Faaliyetleri Eylem Planı’nda üst düzey yargı organı mensuplarının, basın mensuplarının, sanatçıların Silahlı Kuvvetlerle aynı paralelde hareket etmesini sağlayacak şekilde yönlendirmesinin nasıl yapılacağı belirtiliyormuş… Haberin devamı da var. Ama öncelikle bir parantez açalım. Eski bir Ordu mensubu olmamdan dolayı, bilinçdışı da olsa zaten haberi taraflı okuyorum. Taraf Gazetesi’nin karşı tarafından… Ancak eski bir Ordu Mensubu olmam, Silahlı Kuvvetlerce yapılacak her yanlışı da kabul edeceğim anlamına gelmez. Ama demokrat veya liberal olacağım diye de haksız yere Silahlı Kuvvetlere saldırılması beni rahatsız ediyor. Sadece beni değil, çevremden anladığım kadarıyla Kuvvay-ı Milliye ruhu taşıyan herkesi rahatsız ediyor… Zira, Kuvvay-ı Zilliye takımının en fazla rahatsız olduğu kurumların başında Türk Silahlı Kuvvetleri geliyor. ABD’cisi, AB’cisi, bölücüsü, şeriatçısı, provokatörü, yabancı uşağı ve yabancı ajanı ile Türkiye’yi içine çekmek istedikleri uçurumun önünde en büyük engel Türk Silahlı Kuvvetleri. Bunlara göre; organizasyonu, dinamik yapısı ve Cumhuriyet değerlerine olan hassasiyeti ile Silahlı Kuvvetlerin halk nazarındaki itibarı sarsılmadan Kuvvay-ı Zilliyecilerin hedefledikleri amaçlara ulaşmaları imkansız. O zaman, büyük Atatürk’ün “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir” şiarındaki gibi Kuvvay-ı Zilliyeciler ilk hedefiniz Türk Silahlı Kuvvetleri’dir anlayışı ile hareket ediyorlar. Ellerine ne geçerse, saldırıyorlar. Yeter ki, Ordu yıpratılsın… Ama kendileri hiçbir zaman amaçlarının Ordu’yu yıpratmak olmadığını, dertlerinin anti demokratik düşünen Ordu mensuplarını enterne etmek olduğunu, Silahlı Kuvvetlerin siyaset dışına çekilmesi gerektiğini öne sürerek asıl niyetlerini bir güzel kamufle ediyorlar… Şimdi haberi tersten okuyalım… “İnsanların Silahlı Kuvvetler paralelinde düşünmesini sağlamak. “ Zaten Türk insanının en fazla güvendiği kurumların başında Türk Silahlı Kuvvetleri gelmiyor mu? Bu neyin işaretidir? İnsanımızın da Silahlı Kuvvetlerimizle paralel düşündüğü, tarz ve uygulamalarını benimsediği, savunduğu değerlere paralel bulduğu için değil midir? Siz kendinizden ortak bir payda bulmadığınız bir insanla arkadaşlık kurabilir misiniz? Aynı şey bunun içinde geçerli… Ordumuzun düşünce sistematiği ve Türkiye’de yüklendiği misyon toplumun geneli tarafından benimsenmiş durumda. Bunu hazmedemeyen karanlık ideolojilerin şakirtleri veya bulanık düşünceli insanlar bu bağı koparmak için taktik üzerine taktik geliştiriyor. Aslında bilemedikleri yegane husus, bu Ordunun halkın içinden çıkan bir Ordu olduğudur. Genelkurmay Başkanlığı sızdırılan (=çalınan=casuslarca kaçırılan) bu belgenin henüz Komutan onayı almadığını açıkladı. Velev ki, Komutan onaylı bir belge olsaydı, bunda garip karşılanacak ne tür bir ifade vardı, ben çözemedim. Ordu-millet anlayışının hüküm sürdüğü bir ülkede insanların ordusuyla paralel düşünmesi niye bu kadar abes olsun? Adamlar kendi kazdıkları kuyuya kendileri düştü aslında. Demek ki, Ordu’yu yıpratmaya yönelik bu kadar çok faaliyet ve propaganda var ki, Silahlı Kuvvetler bunu önlemek için tedbir alma zarureti hissetmiş. Bilmeyen de, Türk Ordusu’nun aynen Myanmar Ordusu gibi milletinin aleyhinde işler çevirdiğini zannedecek. Ben böyle bir çalışmanın, Cumhuriyete ve Atatürk’e saldırıların bu kadar arttığı bir dönemde yapılmasını olumlu buluyorum. 2nci Cumhuriyetçilere yine düş kırıklığı ve yine hüsran yolu göründü. Liberal, bölücü ve şeriatçı ittifakının hevesi yine kursaklarında kalacak. İstedikleri kadar çatlayıp, patlasınlar; Silahlı Kuvvetlerimiz kendi üzerinden Cumhuriyete ve Atatürk’e saldıranlara karşı savunma reflekslerini çalıştırmaya devam edecek. Asıl rezillik tüm Türk Milletinin göz bebeği Ordumuzun gizliliğe riayet etmesi gereken en üst düzey kurumundan gizlilik dereceli belgelerin nasıl çalınıp, durduk yere kamuoyuna açıklandığıdır? Acaba bu belgelere ulaşabilen hainlerin, Ordumuzun çok daha gizli savunma planlarına ulaşılıp ulaşılamadığı en büyük endişemizdir. Ulaşıldıysa, bu belgeler nerelere iletilmiştir? Sızdırılan bu ve buna benzer belgelerle; yarın yurdu ve Cumhuriyeti korumak zorunluluğuna düşen Mehmetçiğin karşısına bundan daha ağır bir vebal çıkmasın!.. İşte o zaman şeriatçı ve 2nci Cumhuriyetçi basın zil takıp oynar.. Tek korkum bu… Bu kadar gizli belgenin ortalıkta uçuştuğu başka bir ülke var mı, merak ediyorum? Basından takip ettiğim kadarıyla, ABD veya herhangi batı ülkesinde böyle gizli belgeleri bırakın kamuoyuna açıklamayı, çantasında taşıyan adamın başına neler geldiğini boy boy haberlerde okuyoruz. Darası bizim başımıza!... Sedat Onar |
|
|
|
21.06.2008, 11:26
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() FYL Bilgileri FYL Yolla |
|
|
|
1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye:
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||