IPB

Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

Fikrimyok Sanat Galerisi

> Sedat Onar | Makale Başlıkları

Gerginlere Pasiflora İyi GelirBölüneceksek, Bölünelim mi?Elveda Rumeli Pişmanlık Pişmaniye DeğildirBu Ülke Türkler İstemedikçe BölünmezBu Hamur Daha Fazla Su KaldırmazOlaylar Kontrolden ÇıkarsaÇıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”danBoyun Eğmeyiz…Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı ZilliyeNevruz KışkırtmalarıNevrozDinler Arası BiyologMcCain Seçilir mi?Mahmut Şahin Binbaşı’nın ŞehadetiMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderUnited States of Turkey - SonBir Şehit Oğlu’nun İlk GecesiFransız Albayın ÖpücüğüBir Çocuğun Hüzünlü HaykırışlarıUnited States of TurkeyTrene Bakmaya Devam!..Haydi Türk Milleti, Beline KuvvetAltın OranKörler ve Sağırlar Birbirini AğırlarTehlikeli Dönemeç1 Mart Dünya Ölüler GünüSanal ÇuvalSilahsız Kuvvetler HarekatıKüçük BizansŞamar Oğlanı mıyız?El-BelediyyeBaskın BasanındırUlusalcı Terör ÖrgütüKuzuların CazgırlığıAkdeniz (Üniversitesi) AkşamlarıBizler Ne İstiyoruz?Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız VarMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderKatırlar Tepişirse, Olan Eşeklere OlurSoros’un ÇocuklarıNazım mı, Necip Fazıl mı?Kuzular ve Soroslar’ın CazgırlığıTruva AtıHüzün Doluyor İnsanEv Alma, Komşu AlBeni Kahreden Dağlıca30 Bin Kişinin Katili!Adım Adım KorkaklıkBirlik ve BeraberlikBiz Akıllanmayacağız!Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar?Bu Kadarına da Pes!Emanete Hıyanet Zincirleme ReaksiyonYumurta mı Tavuktan...Rutin İçiKandil’in RövanşıKandil’e Püf De...Komutayı Kim Devralacak?Talimat Çankaya’danTek Derdimiz Sigara Kalmıştı!Yeni Politikalar ÜretmeliyizÇatışmanın Olmadığı CoğrafyaKim, Kimi Kuşatıyor?Babayasa MahkemesiTürban KurbanlarıTürbanlıdan İyi Ev Hanımı OlurEkonomik Krizin Faturası Kiminmiş?3'ncü Viyana KuşatmasıTop GunTaraf Ne Tarafta?Ortak Akıl HareketiAcı Çekmek Müslümanların Kaderi mi?AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış…Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman?Biz Kaç Ortak Akıllıyız?Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken…Ergenekon Madımak HattıDemokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •

> Soros’un Çocukları, Sedat Onar
Beğeni 5 V
sedatonar
mesaj 18.04.2008, 11:37
İleti #1

...

Grup Simge
Konu: 222
Nereden: Emekli
Üye No: 15.179

FYL Bilgileri
FYL: 198.603
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Soros’un Çocukları

Yıllar önce çok sevdiğim bir ailenin çok zeki küçük bir çocuğu vardı. Nereden bulduğu bilinmez soruları kendinden büyüklere sorarak, büyükleri apışıp kalmasına neden olurdu. Daha ilkokulun 1nci sınıfına başladığının birinci haftasında eve geldiğinde, babasına:

“Baba, ben senin çocuğun muyum, horozun çocuğu mu?” diye sorunca…

Babası afallamış..”Öyle şey olur mu evladım. Elbette benim çocuğumsun. Niye horoz’un çocuğu olacakmışsın ki…” diye cevap vermiş ve “Bunu da nereden çıkarttın?” diye karşı soru sorunca da, çocuk : “Bugün bana okulda “horospunun çocuğu” dediler, o yüzden diye yanıt verince babası gülmekten kendini tutamamış.

Söyleyenin maksadı ne, anlayanın maksadı ne? Aynen yukarıdaki diyalog gibi, toplumumuzda herkes görmek istediğini görüyor, anlamak istediğini anlıyor. İşine geldiği gibi…

Siz, istediğiniz kadar gerçekleri gözüne sokmaya çalışın, adamın inancı ve istediği sizin gösterdiğinize uymuyorsa, nafile…

Açık Toplum Enstitüsü denilen bir kuruluş var… Başında da George Soros denen bir Macar-Yahudisi Amerikalı… Bu kuruluş kendini Sivil Toplum Kuruluşu diye tanımlıyor. Aslında dünyanın çeşitli ülkelerindeki yandaşı Sivil Toplum Kuruluşlarının(STK) finansmanının sağlayan bir banka gibi çalışıyor. Kendi fikir üretmiyor. Parayla beslediği o ülkenin kuruluşlarının kendi ana fikri doğrultusunda fikir üretmesini sağlıyor. Bu nedenle tek başına çapı yetersiz, desteklediği STK’ları göz önüne alındığında gücü sınırsız…

Soros, müthiş vizyon sahibi bir işadamı. Nerede demokrasiye ihtiyaç duyan bir ülke varsa %100 isabetle tespit ediyor. Tesadüf bu ya, demokrasi yerleşmesi gereken ülkelerin tamamında da patırtı çıkma potansiyeli bulunuyor. Her ne hikmetse bu ülkeler; ya “Tanrı’nın Yahudilere Vaad Ettiği(=Arz-ı Mevud)” topraklar üzerinde veya bu topraklara komşu durumdaki ülkeler oluyor. Bu şahsiyet kalkıp da Büyük Okyanus’daki Solomon Adalarındaki veya Afrika’daki Kamerun’daki demokratik arızalara el atmıyor. Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar top10 listesinde yer alıyor. Gürcistan’a el atıyor, hop Gürcistan’da rejim değişikliği; rahmetli Yugoslavya’ya el atıyor, hop ülke anında beş parçaya bölünüyor. Gerekçe olarak da “Biz Açık Toplum Enstitüsü olarak dünyadaki ülkelerin demokratikleşmesi, bireylerin de özgürleşmesi için uğraşıyoruz.” oluyor. Bunların demokratikleştirdiği ülkeler lime lime olunup, bölünüyor, bireyler ise Bosna-Hersek’te olduğu gibi toplu mezarlarda özgürleşiyor.

Bu açık Toplum Enstitüsü’nün Türkiye ilgisi aslında 70’li yıllara dayanıyor. Ama aradığı fırsatı bir türlü bulamadığı için; kendine ait bir kuruluşu olmadan, sadece arkadaş, gazeteci, sendikacı, iş adamı gibi eş-dost çevresi ile yetinmek zorunda kalıyor. Nihayetinde 2001 yılında İstanbul-Bebek’te “Açık Toplum Enstitüsü Yardım Vakfı” kurularak, Türkiye’de üs elde ediyor.

Parantez içinde belirtelim.. Daha evvelki Vakıflar Yasa tasarısıyla ilgili feryadımızda, yeni yasanın parası olan Vakıfları ne kadar ihya edeceğini ve başımıza nasıl çorap öreceğini belirtmiştik.

Bizdeki bu kuruluş kurulduğundan bu yanan Soros’tan 7 milyon dolar para alıyor. Aldığı paraları da toplumsal araştırmalarla ilgili araştırma projelere aktarıyor. Araştırılan konular arasında bir tek “Fukara Çocuklarına Yapılan Sosyal ve Cerrahi Sünnet Yardımlarının Ülkenin Üremesi Üzerine Etkisi” dışında her şey var.

İşte bu Açık Toplum Enstitüsü hedef aldığı ülkeye yönelik ilk başta bir değerlendirme yapıyor. Malum ülkeyi değiştirip, dönüştürecek.. Değişime en fazla nereden direnç olabilir, ilk alaşağı etmemiz gereken grup ve kuruluşlar nelerdir, şeklinde bir etüt yapıyor. Ardından da parayla desteklediği yandaşlarını bu hedefinin üzerine yönlendiriyor.

Açık Toplumcular ki, ben bunlara aynı zamanda 2nci Cumhuriyetçiler diyorum… Bunların hedefinde; değişim dedikleri parçalanmayı, dönüşüm dedikleri ABD ve AB’ye kayıtsız şartsız teslim olmayı reddeden yegane kurum olarak gördükleri Türk Silahlı Kuvvetleri var. Bir de sivil toplumdaki Atatürkçü kesimler.

İlk önce Silahlı Kuvvetleri, ardından Atatürk’ü ve Atatürkçü kesimleri halkın gözünden düşürecek programları uygulamaya koyuyorlar.

İnsanların inandıklarına tereddüt etmesi ile başlıyor her şey. İnançlar yıkılacak, yerine yenileri konulacak. Bunun için itibarını kaybetmiş bir Silahlı Kuvvetlerin savunduğu Atatürkçülük ile ilgili tereddütler oluşturulacak, ardından Atatürkçülüğü, milliyetçiliği, ulusalcılığı, devrimciliği, cumhuriyetçiliği savunan sivil kesimler dayanak noktasından yoksun bırakılarak, bu kitlelere liberalizm ve demokrasi adına ABD ve AB değerleri benimsetilecek. Hesap bu.

Müteakip makalelerimiz bu konu ağırlıklı olacak…

Şimdi insan ister istemez, “Soros çocukları mı, horoz çocukları mı” diye düşünmeden edemiyor. Biz bu ülkenin çocuklarına inandıkları değerlerin doğruluğunu anlatmaya devam edeceğiz. Ama horoz çocukları ister inanır, ister inanmaz….

Sedat Onar
Go to the top of the page

+Quote Post
mesaj 18.04.2008, 11:37
İleti #

Daha iyi hizmet için sitemize destek olabilirsiniz!

FYL Bilgileri

FYL Yolla

Kore Savaşları
Kore Kahramanlarının Web Sitesi korekahramanlari.org
Erdal Sarızeybek
Emekli Albay Erdal Sarızeybek Sorularınızı Cevaplıyor erdalsarizeybek.com.tr

Quote Post
Ahmet K.
mesaj 18.04.2008, 17:01
İleti #2

...

Grup Simge
Konu: 38
Nereden: İSTANBUL
Üye No: 17.224

FYL Bilgileri
FYL: 134.587
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Kısaca Sorçolar çoğalıyor...

Ahmet Er

+Quote Post
Zeynep Eda Bilgi...
mesaj 19.04.2008, 19:10
İleti #3

...

Grup Simge
Konu: 10
Üye No: 12.842

FYL Bilgileri
FYL: 4.252
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Düşüncelerinizi bizlerle paylaştığınız, bizlere gerçekleri gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Türkiye'nin o kadar çok düşmanı var ki... İlk önce içten düşmanları yok etmemiz gerekiyor. Fakat hangisiyle baş edeceğiz? O kadar çoklar ki...
Kusura bakılmasın ama elin adamı bize niye karşılıksız para verecekmiş? Bunun karşılığında para veren adamın düdüğünü çalmıyorum diyen hang yüzle içimizde geziyor, bu memleketin havasını, suyunu kokluyor, içiyor? Ya sev, ya terk et sözcüğüne karşı çıkardım önceleri. Çok katı bulurdum böyle davranışları. Toplumla iletişimi bitiyor derdim ama artık böyle düşünmüyorum. Hümanist yaklaşımlarımız bizlere silah olarak döndü. Demokrasi ayaklar altında. Demokrasi Türkiye'nin rahat rahat peşkeş çekilmesiymiş meğer. Demokrasi Soros'lara, Yahudilere, Rumlara, Almanlara, İngilizlere, Fransızlara, ABD'ye göz yummak, meğer onlara ülkeyi parsellemekmiş. Dedelerimizi vuranlara toprak satmayı, onlara parayla işgal ettirmeyi hazmedemiyorum. Yenilikmiş, Batıymış, Demokrasiymiş istemiyoruz ya. Alsın başlarına çalsınlar. Biz mutlu, birlik beraberlik içinde bir millettik, noldu bize böyle?

+Quote Post
Erengün
mesaj 19.04.2008, 20:26
İleti #4

...

Grup Simge
Konu: 1
Üye No: 60

FYL Bilgileri
FYL: 1.828
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

CODE
Açık Toplumcular ki, ben bunlara aynı zamanda 2nci Cumhuriyetçiler diyorum… Bunların hedefinde; değişim dedikleri parçalanmayı, dönüşüm dedikleri ABD ve AB’ye kayıtsız şartsız teslim olmayı reddeden yegane kurum olarak gördükleri Türk Silahlı Kuvvetleri var. Bir de sivil toplumdaki Atatürkçü kesimler.

İlk önce Silahlı Kuvvetleri, ardından Atatürk’ü ve Atatürkçü kesimleri halkın gözünden düşürecek programları uygulamaya koyuyorlar.

Soros'un çocukları! Yahudinin çocukları!

+Quote Post
Selim Uluç
mesaj 19.04.2008, 20:44
İleti #5

...

Grup Simge
Konu: 10
Üye No: 8.570

FYL Bilgileri
FYL: 7.396
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

ABD ve AB bu hükümeti nasıl destekliyor. Niye? Çıkarına uygun diye. Bunun için bundan sonra Türkiye'ye başka adamı getirmezler. Dürüst adama iş yaptırmazlar. ABD ve AB bir girer ortalığı karıştırır. Ha, yakında karışmayacak diye bir şey yok. İşin bitince süpürür adamları. Kullan sonra süpür.

+Quote Post
Engin Aslan
mesaj 20.04.2008, 01:41
İleti #6

...

Grup Simge
Konu: 1
Üye No: 463

FYL Bilgileri
FYL: 19
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

“horospunun çocukları” biggrin.gif

+Quote Post

1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye: