|
|
Gerginlere Pasiflora İyi Gelir • Bölüneceksek, Bölünelim mi? • Elveda Rumeli • Pişmanlık Pişmaniye Değildir • Bu Ülke Türkler İstemedikçe Bölünmez • Bu Hamur Daha Fazla Su Kaldırmaz • Olaylar Kontrolden Çıkarsa • Çıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”dan • Boyun Eğmeyiz… • Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı Zilliye • Nevruz Kışkırtmaları • Nevroz • Dinler Arası Biyolog • McCain Seçilir mi? • Mahmut Şahin Binbaşı’nın Şehadeti • Mağduriyetin Yolu Müdüriyete Gider • United States of Turkey - Son • Bir Şehit Oğlu’nun İlk Gecesi • Fransız Albayın Öpücüğü • Bir Çocuğun Hüzünlü Haykırışları • United States of Turkey • Trene Bakmaya Devam!.. • Haydi Türk Milleti, Beline Kuvvet • Altın Oran • Körler ve Sağırlar Birbirini Ağırlar • Tehlikeli Dönemeç • 1 Mart Dünya Ölüler Günü • Sanal Çuval • Silahsız Kuvvetler Harekatı • Küçük Bizans • Şamar Oğlanı mıyız? • El-Belediyye • Baskın Basanındır • Ulusalcı Terör Örgütü • Kuzuların Cazgırlığı • Akdeniz (Üniversitesi) Akşamları • Bizler Ne İstiyoruz? • Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız Var • Mağduriyetin Yolu Müdüriyete Gider • Katırlar Tepişirse, Olan Eşeklere Olur • Soros’un Çocukları • Nazım mı, Necip Fazıl mı? • Kuzular ve Soroslar’ın Cazgırlığı • Truva Atı • Hüzün Doluyor İnsan • Ev Alma, Komşu Al • Beni Kahreden Dağlıca • 30 Bin Kişinin Katili! • Adım Adım Korkaklık • Birlik ve Beraberlik • Biz Akıllanmayacağız! • Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar? • Bu Kadarına da Pes! • Emanete Hıyanet • Zincirleme Reaksiyon • Yumurta mı Tavuktan... • Rutin İçi • Kandil’in Rövanşı • Kandil’e Püf De... • Komutayı Kim Devralacak? • Talimat Çankaya’dan • Tek Derdimiz Sigara Kalmıştı! • Yeni Politikalar Üretmeliyiz • Çatışmanın Olmadığı Coğrafya • Kim, Kimi Kuşatıyor? • Babayasa Mahkemesi • Türban Kurbanları • Türbanlıdan İyi Ev Hanımı Olur • Ekonomik Krizin Faturası Kiminmiş? • 3'ncü Viyana Kuşatması • Top Gun • Taraf Ne Tarafta? • Ortak Akıl Hareketi • Acı Çekmek Müslümanların Kaderi mi? • AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış… • Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman? • Biz Kaç Ortak Akıllıyız? • Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken… • Ergenekon Madımak Hattı • Demokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •
![]() ![]() |
25.02.2008, 10:48
|
|
|
İleti: 479 Konu: 299 Katılım: 18-01 08 Nereden: Emekli Üye No: 15.179 FYL Bilgileri FYL: 283.613 Dolabını Karıştır FYL Yolla |
Silahsız Kuvvetler Harekatı Vay mübarek insan vay, demeden edemiyor insan. Adamı, Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı BEL-PA Genel Müdürü değil de Devlet Su İşleri Genel Müdür yapsaydık, kanaatimce daha verimli olurdu... Yalçın Beyaz’dan bahsediyorum. Memleket ne vatan evlatları yetiştiriyor, duyunca dilimiz uçukluyor. Kirli çamaşırlar bir bir ortaya dökülünce, daha neler neler olduğu, daha iyi anlaşılacak... Yalçın Beyaz, sekreteri için imam nikahlı karısını dört çocukla yüzüstü bırakınca, imam nikahlı karısı kendisini güya tehdit edip 500bin YTL para almış ve 500bin YTL’likte senet imzalatmış. Bu 500bin YTL’yi aman simit alınan 50 kuruşla karıştırmayın. Bundan 5 yıl öncesinin 500 milyarı... Bu günkü gazetelerde de bunlara ilaveten imam nikahlı karısına 4 adet de daire alıp, tapusunu üzerine çıkarttığını yazıyor. İnsanın Yalçın Beyaz’ın metresi olası geliyor (!).. Adama baksana... Amerika’da Bill Gates, bizde de Yalçın Beyaz varmış.. Be birader parayı pulu bir kenara bırak bu kadar önemli bir kurumun başında işlerinden nasıl vakit ayırıp da iki kadınla başa çıkabildin, diyesi geliyor. Sen hiç mi mesai yapmadın? Demek ki, daha rahat bir makamda olsa Muşlu Mıho ağaya fark atacak... Neyse, adam istediğine katta alır, yatta alır. Neticede bu parayı ticaretten kazanmış. Ne demiş, Peygamberimiz? Rızkın onda dokuzu ticarettedir...Şüphe yok, Yalçın Bey bu onda dokuzluk oranı çok iyi tutturmuş.(!).. Gündem Kara Harekatına kilitlendi, Ordumuz PKK köpeklerine gerekli dersi veriyor... Benim bu gün aslında yazmak istediğim konu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Sosyal Güvenlik Yasa tasarısının arasına milletvekili maaşlarına yapılan zammın sıkıştırılmasıydı. Ama Ankara Büyükşehir Belediyesi BEL-PA Genel Müdürü Yalçın Beyaz’ın skandalı patlak verince iki çift laf etmeden de geçmek olmaz diye düşündük... Hani kendini bir halt sanan tiplerin olur olmadık yerlerde söylediği bir deyim var: büyük beyinler sistemleri, küçük beyinler şahısları konuşurmuş. Bizim gibi küçük beyinler de böyle Yalçın Beyaz’ları konuşarak konuya giriş yapıyor... Bu milleti yönetmek iddiasıyla durduk yere öne çıkıp milletvekili olanlar, her zaman olduğu gibi ne yapıp edip, kendilerini garantiye alıp, bu milletin vergisi ile finanse ettikleri servetlerine servet katmayı bir alışkanlık haline getirdi. Bunun ahlaki boyutunu bir kenara bırakın, vicdani bir boyutu var. Devletin kendi kurumlarının ilan ettiği açlık sınırının 787 YTL, yoksulluk sınırının da 2043 YTL olduğu bir ülkede sen asgari ücretline 435,92YTL vereceksin; ardından da yok temsil tazminatı, yok bilmem ne tazminatı gibi numaralarla 4500YTL olan emekli milletvekili maaşını 6000’e çıkaracaksın. Yahu, siz de hiç vicdan kalmadığı gibi, Allah korkusu da mı yok? 1999’da da benzer şekilde o zamanki adıyla kıyak emekliliği Meclis’ten geçirip, büyük bir vurgun vurmuştunuz. Yeter artık... Bir de televizyonlarda bu maaşların arttırılmasının gerekli olduğunu, bir milletvekilinin bu maaşla geçinmesinin mümkün olmadığını, zira seçmenlerine yönelik harcamalarının çok olduğunu söyleyip, maaş artışını haklı göstermeye çalışmıyorlar mı, ifrit oluyorum.. Bir de unutuyordum, hemen söyleyeyim. Kıyak milletvekillerimiz Sosyal Güvenlik Yasa tasarısına kendilerine maaş zammı ile ilgili maddeyi çaktırmadan eklerken, aynı yasada da diğer tüm işçi emeklilerinin aldıkları üç kuruş maaşa da tırpan vurmayı ihmal etmiyorlar. Güncelleme katsayısı gibi uzay geometrisini andıran bir hesaplamayla işçi emeklilerinin şu an aldıkları maaşlardan %25 civarında bir düşüş sağlamayı garanti ediyorlar. Milletvekillerine sesleniyorum... Tabii, duyarlarsa... Milletvekili olma mecburiyetiniz yok. Kimse sizi kolunuzdan tutup, zorla milletvekili yapmadı. Bu maaşlarla geçinemiyorsanız, bırakın milletvekilliğini, kim sizi tutuyor. Nasıl olsa hepiniz, milletvekilliği dışında da Karun kadar zenginsiniz. Sizden bizi yönetmenizi istemiyoruz. Bundan daha az maddi imkanlarla milletvekilliği yapacak tonla adam buluruz. Böyle yaparak bizim demokrasiye olan inancımızı sıfırlıyorsunuz... Mehmetçiğimiz eksi bilmem kaç derecede kahramanlık destanı yazıp milletin şaha kaldırırken, sizlerin yaptığına bakın?.. Ah, İnci Baba ah, rahmetli olmayacaktın, seni Meclis’te görecektik... Ne demişti rahmetli İnci Baba, “Ben bu Meclise bir gireyim, sopa atılacak o kadar çok milletvekili var ki, hepsini bir güzel sopalayacağım...” Sedat Onar |
|
|
|
25.02.2008, 10:48
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() FYL Bilgileri FYL Yolla |
|
|
|
1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye:
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||