IPB

Hoşgeldiniz Giriş · Kayıt Ol

> Sedat Onar | Makale Başlıkları

Gerginlere Pasiflora İyi GelirBölüneceksek, Bölünelim mi?Elveda Rumeli Pişmanlık Pişmaniye DeğildirBu Ülke Türkler İstemedikçe BölünmezBu Hamur Daha Fazla Su KaldırmazOlaylar Kontrolden ÇıkarsaÇıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”danBoyun Eğmeyiz…Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı ZilliyeNevruz KışkırtmalarıNevrozDinler Arası BiyologMcCain Seçilir mi?Mahmut Şahin Binbaşı’nın ŞehadetiMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderUnited States of Turkey - SonBir Şehit Oğlu’nun İlk GecesiFransız Albayın ÖpücüğüBir Çocuğun Hüzünlü HaykırışlarıUnited States of TurkeyTrene Bakmaya Devam!..Haydi Türk Milleti, Beline KuvvetAltın OranKörler ve Sağırlar Birbirini AğırlarTehlikeli Dönemeç1 Mart Dünya Ölüler GünüSanal ÇuvalSilahsız Kuvvetler HarekatıKüçük BizansŞamar Oğlanı mıyız?El-BelediyyeBaskın BasanındırUlusalcı Terör ÖrgütüKuzuların CazgırlığıAkdeniz (Üniversitesi) AkşamlarıBizler Ne İstiyoruz?Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız VarMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderKatırlar Tepişirse, Olan Eşeklere OlurSoros’un ÇocuklarıNazım mı, Necip Fazıl mı?Kuzular ve Soroslar’ın CazgırlığıTruva AtıHüzün Doluyor İnsanEv Alma, Komşu AlBeni Kahreden Dağlıca30 Bin Kişinin Katili!Adım Adım KorkaklıkBirlik ve BeraberlikBiz Akıllanmayacağız!Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar?Bu Kadarına da Pes!Emanete Hıyanet Zincirleme ReaksiyonYumurta mı Tavuktan...Rutin İçiKandil’in RövanşıKandil’e Püf De...Komutayı Kim Devralacak?Talimat Çankaya’danTek Derdimiz Sigara Kalmıştı!Yeni Politikalar ÜretmeliyizÇatışmanın Olmadığı CoğrafyaKim, Kimi Kuşatıyor?Babayasa MahkemesiTürban KurbanlarıTürbanlıdan İyi Ev Hanımı OlurEkonomik Krizin Faturası Kiminmiş?3'ncü Viyana KuşatmasıTop GunTaraf Ne Tarafta?Ortak Akıl HareketiAcı Çekmek Müslümanların Kaderi mi?AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış…Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman?Biz Kaç Ortak Akıllıyız?Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken…Ergenekon Madımak HattıDemokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •

> Sedat Onar | Pişmanlık Pişmaniye Değildir
Beğeni 5 V
sedatonar
mesaj 25.01.2008, 16:25
İleti #1

...

Grup Simge
Konu: 299
Nereden: Emekli
Üye No: 15.179

FYL Bilgileri
FYL: 283.613
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Pişmanlık Pişmaniye Değildir

Bu yazının başlığına “kekliği düz ovada avlarlar” mı deseydik, yoksa “oy şişmanım şişmanım, kurşun sıktım pişmanım” mı deseydik, tam karar veremedim...

Veya türkü sevmeyenler varsa onlara göre mi yapsaydık; hani o müthiş hüzzam şarkıda denildiği gibi:

“Pişman olur da bir gün dönersen bana geri

Gönül kapım açıktır, çalmadan gir içeri”mi deseydik?..

Pop müzik hayranları için bir tek Sezen Aksu’nun “Pişman olduğun zaman...” şarkısı var, ama onu başlıkta kullanamayız; zira Sezan AKSU zaten PKK güdümlü nevruz gösterilerinde Diyarbakır’da bu şarkıları söylüyor, isteyen gider dinler...

Konuya niye böyle bir giriş mi yaptık? Başlık makaleyi okutur prensibinden hareket ettik de ondan. Başlık iyi oturmadıysa, internette tur atanların ilgisini çekmez ve kimse okumaz... Biz de bu makalemizde pişmanlık yasasını anlatacak olmamızdan dolayı, makaleye ilgiyi çekmek için başlığını “Pişmanlık pişmaniye değildir” diye koyduk. Okuyun ki, pişmanlığın gerçekten bir pişmaniye olup olmadığını anlayın.

Aslında hepimizi dolaylı da olsa ilgilendiren bir konu: “PİŞMANLIK YASASI”... Herkes terörden öyle ya da böyle bir şekilde mustarip. Kimimiz çocuklarımız acaba terörün yoğun olduğu yerlerde mi askerlik yapacak endişesini taşırken, kimimiz de kendini bilmez bir canlı bomba ortalık yerde kendini patlatırsa sevdiklerimizin canı yanacak mı korkusu ile yaşamaya çalışıyor.

Bütün bunlar bir yana terörden zarar görmüş kim varsa: “Terörden ben zarar gördüm. Benim affetmediğim adamı devlet nasıl affeder?” şeklinde bir hiddet içinde.

Ama daha önemlisi siyaset arenasında ortalığı toz duman eden açıklamalar. Hükümet; “Yeni bir pişmanlık yasasına kesin ihtiyaç var. PKK’yı dağdan indirmemiz lazım. Affın kapsamı da hiç suça karışmamış insanları kazanmak.” diyor... Muhalefet; “Zaten mevcut pişmanlık yasası var. Teslim olan olsun, olmayan olmasın” diyor. Kimisi Türk Ceza Kanununa atıf yaparken kapsam genişletilsin, kimisi daraltılsın diyor. Bu arada vatandaş da neyin doğru olduğu konusunda tereddüt içinde yaşıyor...

Biz dilimiz döndüğünce size anlatmaya çalışalım.

Türkiye’de 1995 yılından bu yana 22 yıllık süreçte toplam 8 pişmanlık yasası çıkmış. Bundan faydalanmak için başvuran kişi sayısı ise toplam 4340 kişi. Bu 4340 kişinin de 2980’i cezaevinde yatmakta olan tutuklu ve hükümlülerden oluşuyor. Başvuranlardan ise 2393 kişinin incelemesi tamamlanıp yasalardan faydalandırılmış, diğerlerinin büyük bir çoğunluğunun incelemesi devam ediyor. Bu yasaları duyup da elindeki silahı bırakıp dağdan inenlerin sayısı ise devede kulak:360 kişi...

Zaten şimdiye kadar çıkarılmış pişmanlık veya topluma kazandırma türü yasalardan bölücü terör örgütüne üye olanların topu topu 1935 kişisi başvuruda bulunmuş. Diğerleri sol veya sağ terör örgütü militanları...

Bu rakamları incelediğiniz taktirde bu tip yasalara iltifat edip de dağdan inen doğru dürüst insan yok.

Ben size söyleyeyim: pişmanlık yasaları çıkarıp da dağdaki teröristleri indirmek mümkün değil. Adamları dağdan indirmek bazı açılardan mümkün değil. Terör örgütü dağdan elinde silah kaçan ve pişmanlık yasalarından faydalanmak isteyenlerin ocağına incir ağacı diker de ondan... Takip eder, teslim olan militanın ailesine mutlaka zarar verir.

Terör örgütünün pişmanlık yasasını desteklediği tek nokta ise cezaevinde yatanlardır. Onlar da pişmanlık yasasından faydalanıp tekrar dağa çıkarlar. Sıfıra sıfır elde var sıfır taktiği...

Bir diğer önemli konu da terörün bu yakın zamanda ciddi bir şekilde azgınlaşacağıdır. Hazırlanması düşünülen yeni yasada hiç suça karışmamış olanların anında bırakılacak olması; terör örgütünün tekrar eski stratejisine dönmeye zorlayacaktır. Bu da şu demektir: Terör örgütü içerisinde hiç suça karışmamış üç-beş kişi de varsa, PKK ne yapıp edip onları da yasalar önünde suçlu duruma düşürecek bir eyleme zorlayacaktır. Suçlu duruma düşen militan da bu yasadan faydalanamayacağını düşünerek, örgüt içerisindeki eylemlerine tüm hızıyla devam edecektir. Bu nedenle yakın dönemde hiç bir suça karışmamış militanların kullanılacağı eylemler artacaktır.

Sevgili okurlar, kendi kalemize gol üstüne gol atıyoruz. Bir, bin bir güçlükle yakalanarak cezaevine kapatılan teröristler ıvır zıvır türünden birkaç bilgi verip, cezaevinden salınacak ve tekrar PKK’ya katılacak; iki halihazırda hiçbir suç işlememiş militanlar seri bir şekilde suç işlemeye başlayacaklar; üç ise en önemlisi...

Üç... Ben inanıyorum ki, halen PKK militanı olup ta devletin kod isminden başka gerçek kimliğini bilmediği bir sürü militan var. Bunların hangi suçu işleyip işlemediğini nasıl bileceğiz?..

Düşünün... En son Gabar Dağındaki olayda şehit olan 13 askerimizin her birine en az 20’şer mermi sıkılmıştı. Bu olayda 20’şer mermiden birini sıkan, gözü dönmüş bir cani teslim olur ve “ben Gabar Dağında terör örgütünün fırıncısıydım, hiçbir olaya karışmadım, elime tüfek bile almadım” derse, ne yapacağız? Şehitlerimizi mezarlarından kaldırıp, “bu terörist sizi vuranlardan mıydı”, diye mi soracağız? Yapmayın, Allah aşkına...

Birisi PKK’yı dağdan indirip düz ovada siyaset yaptıracağım, bir diğeri suça karışmayanı bağrıma basacağım diyor. Biz ne diyelim? Bunları söyleyenlerden bir tek istirhamımız olacak: dürüst olsunlar... PKK’ya af çıkarmak istiyorlarsa direkt, dolandırmadan söylesinler. Biz de ona göre tavrımızı belli edelim.

Unutmayalım ki, bu ülkenin terörle mücadelede 11 bin asker-sivil şehidi ve bunun üç-dört katı sakat ve gazisi var. Bu kadar şehit ve gaziye “ne yapalım, biz böyle yapmazsak barış hiç olmayacak” denemez...

Madem o kadar barış istiyorlardı; o zaman ellerine silah alıp dağa çıkmayacaklardı. Devletine, askerine, öğretmenine, kadınına, çocuğuna kurşun sıkmayacaklardı. Bu kadar haltı yiyip de, pişman olmak olmaz... En azından bizler böyle bir barışı istemiyoruz. Pişman olan gelir, paşa paşa cezasını yatar.

Edebi sanatlarda; devrin ileri gelenlerini öven şiire medhiye, sövenine hicviye denir. Pişmanlık yasasından pişman olacaklar içinde bizler pişmaniye şiiri yazmayalım.

Başlığı okuyunca siz ne zannetmiştiniz? İzmit pişmaniyesi mi?

Sedat Onar
Go to the top of the page

+Quote Post
mesaj 25.01.2008, 16:25
İleti #

Daha iyi hizmet için sitemize destek olabilirsiniz!

FYL Bilgileri

FYL Yolla

Muhabbet.org - Arkadaşlıkların başladığı nokta..

Kore Savaşları
Kore Kahramanlarının Web Sitesi korekahramanlari.org
Erdal Sarızeybek
Emekli Albay Erdal Sarızeybek Sorularınızı Cevaplıyor erdalsarizeybek.com.tr

Quote Post
FikrimYok
mesaj 25.01.2008, 16:31
İleti #2

...

Grup Simge
Konu: 8.061
Nereden: Ankara
Üye No: 4

FYL Bilgileri
FYL: 30.621
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Düşünün... En son Gabar Dağındaki olayda şehit olan 13 askerimizin her birine en az 20’şer mermi sıkılmıştı. Bu olayda 20’şer mermiden birini sıkan, gözü dönmüş bir cani teslim olur ve “ben Gabar Dağında terör örgütünün fırıncısıydım, hiçbir olaya karışmadım, elime tüfek bile almadım” derse, ne yapacağız? Şehitlerimizi mezarlarından kaldırıp, “bu terörist sizi vuranlardan mıydı”, diye mi soracağız? Yapmayın, Allah aşkına...

Bizim bir şey yaptığımız yok. Hatta bir refarandum yapılsa, toplumun %90'ı bu yasanın çıkmasına karşı çıkacaktır.

Çıkacaktır demekle belki de hata yaptım; Bu Hükümet neyi ortaya getirirse, hipnotize olmuş bir yığın var ve içeriğini bilmeden "evet" diyecektir..

Bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim..

+Quote Post
_Simge_
mesaj 27.03.2008, 19:37
İleti #3

...

Grup Simge
Konu: 4
Üye No: 480

FYL Bilgileri
FYL: 23
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Hükümetin bütün işleri şaibeli, bütün işleri topluma zarar niteliği taşıyor. Herşey daha nasıl kötü olur'u yönetmek için gelmiş. Kötü işlerin hükümeti.

+Quote Post

1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye:

Collapse

>  Benzer Konular

Konu Başlığı Yanıtlar Konuyu Başlatan Okunma Son Faaliyet
No New Posts   3 sedatonar 241 10.10.2008 - 17:56
Son İleti: Zeynep Eda Bilgin
No New Posts   4 sedatonar 420 10.10.2008 - 17:53
Son İleti: Zeynep Eda Bilgin
No New Posts   2 sedatonar 245 10.10.2008 - 10:21
Son İleti: Ahmet K.
No New Posts   4 sedatonar 328 08.10.2008 - 02:02
Son İleti: BitmeyenBahar