IPB

Hoşgeldiniz Giriş · Kayıt Ol

Ermenilerden Özür Dileyen Sahte Aydın Zihniyetine Yeter Artık!

> Sedat Onar | Makale Başlıkları

Gerginlere Pasiflora İyi GelirBölüneceksek, Bölünelim mi?Elveda Rumeli Pişmanlık Pişmaniye DeğildirBu Ülke Türkler İstemedikçe BölünmezBu Hamur Daha Fazla Su KaldırmazOlaylar Kontrolden ÇıkarsaÇıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”danBoyun Eğmeyiz…Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı ZilliyeNevruz KışkırtmalarıNevrozDinler Arası BiyologMcCain Seçilir mi?Mahmut Şahin Binbaşı’nın ŞehadetiMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderUnited States of Turkey - SonBir Şehit Oğlu’nun İlk GecesiFransız Albayın ÖpücüğüBir Çocuğun Hüzünlü HaykırışlarıUnited States of TurkeyTrene Bakmaya Devam!..Haydi Türk Milleti, Beline KuvvetAltın OranKörler ve Sağırlar Birbirini AğırlarTehlikeli Dönemeç1 Mart Dünya Ölüler GünüSanal ÇuvalSilahsız Kuvvetler HarekatıKüçük BizansŞamar Oğlanı mıyız?El-BelediyyeBaskın BasanındırUlusalcı Terör ÖrgütüKuzuların CazgırlığıAkdeniz (Üniversitesi) AkşamlarıBizler Ne İstiyoruz?Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız VarMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderKatırlar Tepişirse, Olan Eşeklere OlurSoros’un ÇocuklarıNazım mı, Necip Fazıl mı?Kuzular ve Soroslar’ın CazgırlığıTruva AtıHüzün Doluyor İnsanEv Alma, Komşu AlBeni Kahreden Dağlıca30 Bin Kişinin Katili!Adım Adım KorkaklıkBirlik ve BeraberlikBiz Akıllanmayacağız!Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar?Bu Kadarına da Pes!Emanete Hıyanet Zincirleme ReaksiyonYumurta mı Tavuktan...Rutin İçiKandil’in RövanşıKandil’e Püf De...Komutayı Kim Devralacak?Talimat Çankaya’danTek Derdimiz Sigara Kalmıştı!Yeni Politikalar ÜretmeliyizÇatışmanın Olmadığı CoğrafyaKim, Kimi Kuşatıyor?Babayasa MahkemesiTürban KurbanlarıTürbanlıdan İyi Ev Hanımı OlurEkonomik Krizin Faturası Kiminmiş?3'ncü Viyana KuşatmasıTop GunTaraf Ne Tarafta?Ortak Akıl HareketiAcı Çekmek Müslümanların Kaderi mi?AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış…Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman?Biz Kaç Ortak Akıllıyız?Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken…Ergenekon Madımak HattıDemokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •

> Sedat Onar | Olaylar Kontrolden Çıkarsa
sedatonar
mesaj 24.03.2008, 10:29
İleti #1

...

Grup Simge
Konu: 454
Nereden: Emekli
Üye No: 15.179

FYL Bilgileri
FYL: 396.855
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Olaylar Kontrolden Çıkarsa

Vallahi, başka konuları yazmaya vaktimiz kalmıyor…

Dün tam makaleyi yazıp, okuyucuya açtım. Küt, bir haber… “Yüksekova’daki Nevruz kutlamalarında bir kişi öldü, 5’i polis 22 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumu ağır. Ayrıca 22 Mart günü Van’daki Nevruz kutlamaları sırasında meydana gelen olaylarda yaralanan Zeki Erinç tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.”

Haberi okuyup tam bitirdim. Bir flaş haber daha “Yüksekova’da devam eden olaylar sırasında polislerin üzerine bomba atıldı. 3 polis yaralandı.”

İçimi sıkıntı bastı… Nasıl bir onkolojist kanserin nasıl bir illet olduğunu herkesten iyi bilirse, hasbelkader bu işlerle uğraşmış bir insan olarak toplumsal olaylardaki ivmenin kontrolden çıkması durumunda tüm Türkiye’ye yayılabileceğini iyi biliyorum. Şu anda nevruz kutlamaları toplumsal cinnete dönüşmüş durumda. Şimdi Fettullah Hoca’nın televizyona çıkıp Şemdinli olaylarını Derin Devlet yaptırdı diyen gazetecisi buna ne diyecek, merak ediyorum. Herhalde bu durumu da devlete yıkarsa şaşırmam…

Dünkü yazımda, mahalli DTP yöneticileri ve milletvekilleri halkı kışkırtarak kan döktürene kadar uğraşacak, demiştim. Nihayetinde, o da oldu. Şimdi de diyorum ki; bunları birkaç kişinin ölmesi tatmin edemez, daha fazla kan dökülmesi için cenazeleri provoke edecekler, halkı bölgede yaşayan Türk kökenli memur ailelerinin üzerine salacaklar, polise belli bir safhadan sonra ateşli silahlarla saldıracaklar…

İster dinleyin, ister dinlemeyin…

Diyelim ki, devlet dağdaki operasyonlardan askerini çekip, her sokak başına yerleştirdi ve olayları bastırdı. O zaman şunu derim. Bu işin kopuş noktası en geç 2009 Nevruz’una sarkacak. Bu sene nevruzu 6-7 günlük zaman diliminde kutladılar. Önümüzdeki yıl büyük ihtimalle 8 Mart Dünya Kadınlar günüden başlayarak, Mart ayı sonuna kadar eylemlerine devam edecekler. Bir kere bu işin tadını aldılar. Bir daha bırakamazlar. Halkı avuçlarının içine almış durumdalar. Gösteriye katılmayan aileler toplumdan dışlanacak, fırından bir tane ekmek bile alamayacak, çocuklarına okulda hakaret edilecek…

Kötümser olmak istemiyorum. Önceki yazılarımı okuyanlar bilir, üniter devlet yapısına sadık kalmak kaydıyla kendini Türk, Kürt, Çerkes, Arap, Rum, Abaza adıyla adlandıran ve soyadı olarak Türk soyadını kabul eden herkesle bir arada yaşanması gerektiğini savunuyorum. Her etnik kökeni farklı olana verilecek değişik hakların bu memleketin maddi ve manevi gücünü tuz buz edeceğini biliyorum. Hakların verilmesiyle çevremizde bekleyen aç kurtlara kolay yem olacağımızı, bu günleri bile çok arayacağımızı söylüyorum. Üniter yapının bize güç kuvvet verdiğini, milletleşmenin en önemli basamaklarından birinin de etnik haklardan feragat edip, ortak kimlik etrafında birleşmek olduğunu sosyolojik bir gerçek olarak söylüyorum.

Ama etnik hakları ön plana çıkarıp, asker ve polisimize saldırılmasını da hazmedemiyorum.

Tarihi incelemiş olanlar bilir. Yunanlılara karşı tam donanımlı bir ordu kuramamışken bile yurdun dört bir tarafında meydana gelen 19 ayaklanma şöyle veya böyle bastırılmış. Şimdi devlet olarak o zamankinden daha güçlüyüz. Ayaklanan kim varsa bastırılır. Ama bu bastırmalar eninde sonunda kardeşlik duygusunu bitirir.

DTP’nin sürüklemesi ile hareket eden vatandaşlarımız sağduyuyu elden bırakmamalı. İnanın, sizi bu olaylara yönlendirenler aldıkları maaşlara o kadar sevdalılar ki, etnik milliyetçilik yaparken bile düşman olarak gördükleri karşı etnik gruptan maaşlarını tıkır tıkır almaya devam ederler. Olan size olur. Bizden söylemesi…

Sedat Onar
Go to the top of the page

+Quote Post
mesaj 24.03.2008, 10:29
İleti #

Daha iyi hizmet için sitemize destek olabilirsiniz!

FYL Bilgileri

FYL Yolla

Muhabbet.org - Arkadaşlıkların başladığı nokta..

Kore Savaşları
Kore Kahramanlarının Web Sitesi korekahramanlari.org
Erdal Sarızeybek
Emekli Albay Erdal Sarızeybek Sorularınızı Cevaplıyor erdalsarizeybek.com.tr

Quote Post
FikrimYok
mesaj 24.03.2008, 11:01
İleti #2

...

Grup Simge
Konu: 9.347
Nereden: Ankara
Üye No: 4

FYL Bilgileri
FYL: 27.193
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Etnik kökene dayalı istemlerin nereye gideceği belli, belli değil, açık açık dile getiriliyor. Zamanla bu dile getirmeler dayatmaya gidecek o da belli.

Diyelim dil. "Dilimizi konuşmak istiyoruz". Konuşmak yasak ya! Ardından, TV'de yayın, ardından kurs, sonra okullarda da Kürtçe okutulsun. Önce seçmeli olsun, sonra Güneydoğu Eyaletinde (bu aralar bu konu kapanmış gibi ama gündeme gelecek) Türkçe seçmeli olsun. Kürtçe eğitim veren üniversiteler kurulsun.

Sonra..

"Bu kadar çok şeyimiz var, devletimiz olsun!"

Emperyalizmin, toplumun uyanmasına, bilinçlenmesine, emek - sermaye fikri üzerine düşünmesine engel bu tuzaklara ne yazık ki Türk toplumu takılıyor.

Alevi - Sünni, Türk - Kürt, Dinci - Laik, Türbanlı - Başı Açık, Eski Cumhuriyetci - Yeni Cumhuriyetçi, sayısız parti ve gerekçe var bir araya getirilmemek için..

Bölünmesek, bizi nasıl yönetirler ki?

Durmak yok, devam!..

+Quote Post

1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye:

Collapse

>  Benzer Konular

Konu Başlığı Yanıtlar Konuyu Başlatan Okunma Son Faaliyet
No New Posts   5 sedatonar 754 10.06.2008 - 19:15
Son İleti: Ekmek ve Şarap
No New Posts   4 sedatonar 506 16.06.2008 - 22:45
Son İleti: Rehber
No New Posts   2 sedatonar 500 14.06.2008 - 09:35
Son İleti: Turan D.
No New Posts   7 sedatonar 751 12.06.2008 - 18:46
Son İleti: Emre