Gerginlere Pasiflora İyi Gelir • Bölüneceksek, Bölünelim mi? • Elveda Rumeli • Pişmanlık Pişmaniye Değildir • Bu Ülke Türkler İstemedikçe Bölünmez • Bu Hamur Daha Fazla Su Kaldırmaz • Olaylar Kontrolden Çıkarsa • Çıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”dan • Boyun Eğmeyiz… • Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı Zilliye • Nevruz Kışkırtmaları • Nevroz • Dinler Arası Biyolog • McCain Seçilir mi? • Mahmut Şahin Binbaşı’nın Şehadeti • Mağduriyetin Yolu Müdüriyete Gider • United States of Turkey - Son • Bir Şehit Oğlu’nun İlk Gecesi • Fransız Albayın Öpücüğü • Bir Çocuğun Hüzünlü Haykırışları • United States of Turkey • Trene Bakmaya Devam!.. • Haydi Türk Milleti, Beline Kuvvet • Altın Oran • Körler ve Sağırlar Birbirini Ağırlar • Tehlikeli Dönemeç • 1 Mart Dünya Ölüler Günü • Sanal Çuval • Silahsız Kuvvetler Harekatı • Küçük Bizans • Şamar Oğlanı mıyız? • El-Belediyye • Baskın Basanındır • Ulusalcı Terör Örgütü • Kuzuların Cazgırlığı • Akdeniz (Üniversitesi) Akşamları • Bizler Ne İstiyoruz? • Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız Var • Mağduriyetin Yolu Müdüriyete Gider • Katırlar Tepişirse, Olan Eşeklere Olur • Soros’un Çocukları • Nazım mı, Necip Fazıl mı? • Kuzular ve Soroslar’ın Cazgırlığı • Truva Atı • Hüzün Doluyor İnsan • Ev Alma, Komşu Al • Beni Kahreden Dağlıca • 30 Bin Kişinin Katili! • Adım Adım Korkaklık • Birlik ve Beraberlik • Biz Akıllanmayacağız! • Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar? • Bu Kadarına da Pes! • Emanete Hıyanet • Zincirleme Reaksiyon • Yumurta mı Tavuktan... • Rutin İçi • Kandil’in Rövanşı • Kandil’e Püf De... • Komutayı Kim Devralacak? • Talimat Çankaya’dan • Tek Derdimiz Sigara Kalmıştı! • Yeni Politikalar Üretmeliyiz • Çatışmanın Olmadığı Coğrafya • Kim, Kimi Kuşatıyor? • Babayasa Mahkemesi • Türban Kurbanları • Türbanlıdan İyi Ev Hanımı Olur • Ekonomik Krizin Faturası Kiminmiş? • 3'ncü Viyana Kuşatması • Top Gun • Taraf Ne Tarafta? • Ortak Akıl Hareketi • Acı Çekmek Müslümanların Kaderi mi? • AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış… • Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman? • Biz Kaç Ortak Akıllıyız? • Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken… • Ergenekon Madımak Hattı • Demokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •
![]() ![]() |
24.03.2008, 10:29
|
|
|
İleti: 650 Konu: 454 Katılım: 18-01 08 Nereden: Emekli Üye No: 15.179 FYL Bilgileri FYL: 396.855 Dolabını Karıştır FYL Yolla |
Olaylar Kontrolden Çıkarsa Vallahi, başka konuları yazmaya vaktimiz kalmıyor… Dün tam makaleyi yazıp, okuyucuya açtım. Küt, bir haber… “Yüksekova’daki Nevruz kutlamalarında bir kişi öldü, 5’i polis 22 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumu ağır. Ayrıca 22 Mart günü Van’daki Nevruz kutlamaları sırasında meydana gelen olaylarda yaralanan Zeki Erinç tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.” Haberi okuyup tam bitirdim. Bir flaş haber daha “Yüksekova’da devam eden olaylar sırasında polislerin üzerine bomba atıldı. 3 polis yaralandı.” İçimi sıkıntı bastı… Nasıl bir onkolojist kanserin nasıl bir illet olduğunu herkesten iyi bilirse, hasbelkader bu işlerle uğraşmış bir insan olarak toplumsal olaylardaki ivmenin kontrolden çıkması durumunda tüm Türkiye’ye yayılabileceğini iyi biliyorum. Şu anda nevruz kutlamaları toplumsal cinnete dönüşmüş durumda. Şimdi Fettullah Hoca’nın televizyona çıkıp Şemdinli olaylarını Derin Devlet yaptırdı diyen gazetecisi buna ne diyecek, merak ediyorum. Herhalde bu durumu da devlete yıkarsa şaşırmam… Dünkü yazımda, mahalli DTP yöneticileri ve milletvekilleri halkı kışkırtarak kan döktürene kadar uğraşacak, demiştim. Nihayetinde, o da oldu. Şimdi de diyorum ki; bunları birkaç kişinin ölmesi tatmin edemez, daha fazla kan dökülmesi için cenazeleri provoke edecekler, halkı bölgede yaşayan Türk kökenli memur ailelerinin üzerine salacaklar, polise belli bir safhadan sonra ateşli silahlarla saldıracaklar… İster dinleyin, ister dinlemeyin… Diyelim ki, devlet dağdaki operasyonlardan askerini çekip, her sokak başına yerleştirdi ve olayları bastırdı. O zaman şunu derim. Bu işin kopuş noktası en geç 2009 Nevruz’una sarkacak. Bu sene nevruzu 6-7 günlük zaman diliminde kutladılar. Önümüzdeki yıl büyük ihtimalle 8 Mart Dünya Kadınlar günüden başlayarak, Mart ayı sonuna kadar eylemlerine devam edecekler. Bir kere bu işin tadını aldılar. Bir daha bırakamazlar. Halkı avuçlarının içine almış durumdalar. Gösteriye katılmayan aileler toplumdan dışlanacak, fırından bir tane ekmek bile alamayacak, çocuklarına okulda hakaret edilecek… Kötümser olmak istemiyorum. Önceki yazılarımı okuyanlar bilir, üniter devlet yapısına sadık kalmak kaydıyla kendini Türk, Kürt, Çerkes, Arap, Rum, Abaza adıyla adlandıran ve soyadı olarak Türk soyadını kabul eden herkesle bir arada yaşanması gerektiğini savunuyorum. Her etnik kökeni farklı olana verilecek değişik hakların bu memleketin maddi ve manevi gücünü tuz buz edeceğini biliyorum. Hakların verilmesiyle çevremizde bekleyen aç kurtlara kolay yem olacağımızı, bu günleri bile çok arayacağımızı söylüyorum. Üniter yapının bize güç kuvvet verdiğini, milletleşmenin en önemli basamaklarından birinin de etnik haklardan feragat edip, ortak kimlik etrafında birleşmek olduğunu sosyolojik bir gerçek olarak söylüyorum. Ama etnik hakları ön plana çıkarıp, asker ve polisimize saldırılmasını da hazmedemiyorum. Tarihi incelemiş olanlar bilir. Yunanlılara karşı tam donanımlı bir ordu kuramamışken bile yurdun dört bir tarafında meydana gelen 19 ayaklanma şöyle veya böyle bastırılmış. Şimdi devlet olarak o zamankinden daha güçlüyüz. Ayaklanan kim varsa bastırılır. Ama bu bastırmalar eninde sonunda kardeşlik duygusunu bitirir. DTP’nin sürüklemesi ile hareket eden vatandaşlarımız sağduyuyu elden bırakmamalı. İnanın, sizi bu olaylara yönlendirenler aldıkları maaşlara o kadar sevdalılar ki, etnik milliyetçilik yaparken bile düşman olarak gördükleri karşı etnik gruptan maaşlarını tıkır tıkır almaya devam ederler. Olan size olur. Bizden söylemesi… Sedat Onar |
|
|
|
24.03.2008, 10:29
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() FYL Bilgileri FYL Yolla |
|
|
|
1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye:
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||