IPB

Hoşgeldiniz Giriş · Kayıt Ol

> Sedat Onar | Makale Başlıkları

Gerginlere Pasiflora İyi GelirBölüneceksek, Bölünelim mi?Elveda Rumeli Pişmanlık Pişmaniye DeğildirBu Ülke Türkler İstemedikçe BölünmezBu Hamur Daha Fazla Su KaldırmazOlaylar Kontrolden ÇıkarsaÇıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”danBoyun Eğmeyiz…Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı ZilliyeNevruz KışkırtmalarıNevrozDinler Arası BiyologMcCain Seçilir mi?Mahmut Şahin Binbaşı’nın ŞehadetiMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderUnited States of Turkey - SonBir Şehit Oğlu’nun İlk GecesiFransız Albayın ÖpücüğüBir Çocuğun Hüzünlü HaykırışlarıUnited States of TurkeyTrene Bakmaya Devam!..Haydi Türk Milleti, Beline KuvvetAltın OranKörler ve Sağırlar Birbirini AğırlarTehlikeli Dönemeç1 Mart Dünya Ölüler GünüSanal ÇuvalSilahsız Kuvvetler HarekatıKüçük BizansŞamar Oğlanı mıyız?El-BelediyyeBaskın BasanındırUlusalcı Terör ÖrgütüKuzuların CazgırlığıAkdeniz (Üniversitesi) AkşamlarıBizler Ne İstiyoruz?Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız VarMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderKatırlar Tepişirse, Olan Eşeklere OlurSoros’un ÇocuklarıNazım mı, Necip Fazıl mı?Kuzular ve Soroslar’ın CazgırlığıTruva AtıHüzün Doluyor İnsanEv Alma, Komşu AlBeni Kahreden Dağlıca30 Bin Kişinin Katili!Adım Adım KorkaklıkBirlik ve BeraberlikBiz Akıllanmayacağız!Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar?Bu Kadarına da Pes!Emanete Hıyanet Zincirleme ReaksiyonYumurta mı Tavuktan...Rutin İçiKandil’in RövanşıKandil’e Püf De...Komutayı Kim Devralacak?Talimat Çankaya’danTek Derdimiz Sigara Kalmıştı!Yeni Politikalar ÜretmeliyizÇatışmanın Olmadığı CoğrafyaKim, Kimi Kuşatıyor?Babayasa MahkemesiTürban KurbanlarıTürbanlıdan İyi Ev Hanımı OlurEkonomik Krizin Faturası Kiminmiş?3'ncü Viyana KuşatmasıTop GunTaraf Ne Tarafta?Ortak Akıl HareketiAcı Çekmek Müslümanların Kaderi mi?AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış…Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman?Biz Kaç Ortak Akıllıyız?Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken…Ergenekon Madımak HattıDemokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •

> Sedat Onar | McCain Seçilir mi?
sedatonar
mesaj 18.03.2008, 07:59
İleti #1

...

Grup Simge
Konu: 405
Nereden: Emekli
Üye No: 15.179

FYL Bilgileri
FYL: 336.681
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

McCain Seçilir mi?

Dedik ya, din en az bildiğimiz, ama konuşmaktan da en fazla zevk aldığımız konuların başında geliyor. Ama yaptığımız konuşmalarda eninde sonunda ezoterik olaylara gelip dayanıyor. Ondan sonra çıkış olmadığı için tekrar sil baştan rutine dönüyoruz. Zira bu konuda özel eğitim almayan benim gibi insanların fıkıh ve tefsir konularında konuşacak hali yok ya. Bunun dışında benim en çok ilgimi çeken veya dikkat ettiğim husus ise; dini siyasi veya maddi emellerine alet edip, dini menfaat aracı olarak kullananlar… Yoksa ben, Allah’ın bana gönderdiği ve bana verdiği beyinle anladığım ve algıladığım dinimi seviyorum. Yoksa Allah’la benim aramda köprü görevi görmek isteyen aynı Hıristiyan alemindeki ruhban sınıfları gibi Abuzittinlere ihtiyacım yok…

Şimdi nereye geleceğim… Biliyorsunuz ABD’de Başkanlık seçimlerinin ön elemeleri var. Cumhuriyetçi partinin Başkan adayı belli oldu: John McCain. Demokrat partinin yarışı ise Barrack Obama ve Hillary Clinton arasında geçecek ve büyük ihtimalle Amerikalılar siyah bir şahsiyeti başlarında görmek istemeyecekleri için Hillary’e yol verecekler. Şimdi bizim gazete köşelerinden halkı aydınlatma görevi ifa eden mümtaz yazarlarımız Obama ile Hillary arasındaki yarışı öyle bir sunuyorlar ki, sanırsınız ABD Başkanı seçilecek.

Sözün özü şu: Kasım ayında yapılacak seçim iki Evangelist lider adayı arasında olacak. Bana göre de, bizim Türkiye’de kimsenin ummadığı ancak ABD’yi tanıyan uzmanların üzerinde ittifakla durduğu McCain, 44’üncü ABD Başkanı olarak Beyaz Saraya oturacak. Dolayısıyla seçilecek Başkanın hal ve tavırları Türkiye’yi doğrudan etkileyecek.

İşte bu başkanlık seçiminin dini tarafı beni ilgilendiriyor. Malum şimdiki Başkan Bush alkolikken kendine mürşit olan bir Evangelist papaz yüzünden içkiyi bırakıp, koyu bir Evangelist olmuştu. Hatta öyle bir Evangelist olmuştu ki,, bu yolda kendinden önce yola çıkan müritlerden bile daha keskin söylemlerde bulunmaya başlamıştı. Başkan olduktan sonra da Evangelizmi ABD’nin dış politikasının ana unsuru yaptı.

Bütün okurlarımız iyi kötü Evangelizm hakkında bilgisi vardır. Ancak ben yine de Evangelizm hakkında bir şeyler anlatmak istiyorum. Daha sonra muradımız kafalarında canlanacak…

Evangelistler kimdir? Evangelistler, görünürde Hıristiyan inancında olan, ancak İncil’le birlikte içinde Tevrat’ında yer aldığı Eski Ahid kitabını rehber kabul eden Hıristiyan Siyonistler veya Siyonist Hıristiyanlardır. Bunların, İsrail’li Siyonistlerden daha fanatik bir bakış açısı vardır. Oysa bildiğimiz Hıristiyan inancına mensup kimseler, Hz. İsa’yı Yahudiler çarmıha gerdiği için kesinlikle Yahudileri sevmezler. Ama bunlar öyle değil. Bunların Yahudilerden daha fanatik olduklarına dair bir makalede rastladığım bir örnek var.

Bundan 20 yıl önce İsviçre’de yapılan bir Siyonist Kongreye Yahudilerden daha fazla Evangelist katılmıştı. Kongrede: İsrail’in işgal ettiği Batı Şeria’daki Filistinlilere ait toprakları ilhak etmesi ve tüm dünya yüzündeki Yahudilerin İsrail’de toplanması kararı alınır. İsrailli bir Siyonist alınan kararı çok sert bulup, kararın yumuşatılmasını talep edince, bir Evangelist Hıristiyan : “İsraillilerin ne düşündüğü önemli değil; biz Tanrı’nın dediğine bakarız. Ve Tanrı o toprakların Yahudilerin malı olduğunu söylüyor.” diyerek adamı hacamat etmişti.

Kısaca, Evangelistler Yahudi ırkının Tanrı tarafından özel olarak seçilmiş bir ırk olduğuna inanıyor, Yahudi olarak doğmadıklarına üzülüyorlar. Bundan dolayı Yahudilerin dünyaya hakimiyet kurması gerektiğine, bu hakimiyetin ilk basamağının da Tevrat’ta yazdığı şekli ile “Vaad edilmiş toprakların” Yahudilere kazandırılması olduğuna inanıyorlar. Dolayısıyla ABD’nin Evangelist Başkan adaylarının politikasının ucu bize kadar dokunuyor. Çünkü Tevrat’a göre “Arz-ı Mevud” dedikleri yerler bizim Fırat Nehrinden Nil Nehrine kadar olan bütün toprakları kapsıyor da ondan… Hani bizim yıllardır terör belası yaşadığımız, Irak’ın kan gölüne dönmüş, Filistin’in mezbaha haline getirilmiş topraklarını…

Evangelist hiyerarşide üst sıralarda yer alan ve halen ABD televizyonlarında vaaz veren Rod Parsley (Presley değil ve Elvis ile akrabalığı yok) yeni Başkan adayı McCain’in danışmanı. Müthiş bir fanatik Siyonist. Herhalde McCain, Bush’un başlattığı Büyük Ortadoğu Projesine daha sıkı bağlanacak ve şimdiye kadar döküldüğünden daha fazla kan dökülmesi için (tabii Müslüman kanı) gayret gösterecek.

Şu Evangelizm, benim şimdiye kadar yazdığım makalelerin aslında ana fikri… Ama bundan sonra bu konu üzerinde ağırlıkla duracağız. Irak savaşının da, Filistin davasının da, PKK terörünün de temelinde bu var. Yani Büyük Ortadoğu Projesinin dini dayanağı olan Evangelizm..

Konuya başka başlıklar altında devam edeceğiz. Aynı konuyu birkaç makalede anlatıp, başına rakam koymaktansa başka başlıklar altında aynı konuya devam.

Tayyip’in dediği gibi: “Bu şarkı burada bitmez..."

Sedat Onar
Go to the top of the page

+Quote Post
mesaj 18.03.2008, 07:59
İleti #

Daha iyi hizmet için sitemize destek olabilirsiniz!

FYL Bilgileri

FYL Yolla

Muhabbet.org - Arkadaşlıkların başladığı nokta..

Kore Savaşları
Kore Kahramanlarının Web Sitesi korekahramanlari.org
Erdal Sarızeybek
Emekli Albay Erdal Sarızeybek Sorularınızı Cevaplıyor erdalsarizeybek.com.tr
Go to the top of the page

Quote Post

1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye:

Collapse

>  Benzer Konular

Konu Başlığı Yanıtlar Konuyu Başlatan Okunma Son Faaliyet
No New Posts   0 FikrimYok 45 01.11.2008 - 02:37
Son İleti: FikrimYok
No New Posts   1 FikrimYok 58 05.11.2008 - 10:53
Son İleti: mirzaby
No New Posts   2 sedatonar 293 25.01.2008 - 20:16
Son İleti: Thee TUCO
No New Posts   1 sedatonar 264 26.01.2008 - 09:45
Son İleti: FikrimYok