IPB

Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

Fikrimyok Sanat Galerisi

> Sedat Onar | Makale Başlıkları

Gerginlere Pasiflora İyi GelirBölüneceksek, Bölünelim mi?Elveda Rumeli Pişmanlık Pişmaniye DeğildirBu Ülke Türkler İstemedikçe BölünmezBu Hamur Daha Fazla Su KaldırmazOlaylar Kontrolden ÇıkarsaÇıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”danBoyun Eğmeyiz…Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı ZilliyeNevruz KışkırtmalarıNevrozDinler Arası BiyologMcCain Seçilir mi?Mahmut Şahin Binbaşı’nın ŞehadetiMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderUnited States of Turkey - SonBir Şehit Oğlu’nun İlk GecesiFransız Albayın ÖpücüğüBir Çocuğun Hüzünlü HaykırışlarıUnited States of TurkeyTrene Bakmaya Devam!..Haydi Türk Milleti, Beline KuvvetAltın OranKörler ve Sağırlar Birbirini AğırlarTehlikeli Dönemeç1 Mart Dünya Ölüler GünüSanal ÇuvalSilahsız Kuvvetler HarekatıKüçük BizansŞamar Oğlanı mıyız?El-BelediyyeBaskın BasanındırUlusalcı Terör ÖrgütüKuzuların CazgırlığıAkdeniz (Üniversitesi) AkşamlarıBizler Ne İstiyoruz?Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız VarMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderKatırlar Tepişirse, Olan Eşeklere OlurSoros’un ÇocuklarıNazım mı, Necip Fazıl mı?Kuzular ve Soroslar’ın CazgırlığıTruva AtıHüzün Doluyor İnsanEv Alma, Komşu AlBeni Kahreden Dağlıca30 Bin Kişinin Katili!Adım Adım KorkaklıkBirlik ve BeraberlikBiz Akıllanmayacağız!Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar?Bu Kadarına da Pes!Emanete Hıyanet Zincirleme ReaksiyonYumurta mı Tavuktan...Rutin İçiKandil’in RövanşıKandil’e Püf De...Komutayı Kim Devralacak?Talimat Çankaya’danTek Derdimiz Sigara Kalmıştı!Yeni Politikalar ÜretmeliyizÇatışmanın Olmadığı CoğrafyaKim, Kimi Kuşatıyor?Babayasa MahkemesiTürban KurbanlarıTürbanlıdan İyi Ev Hanımı OlurEkonomik Krizin Faturası Kiminmiş?3'ncü Viyana KuşatmasıTop GunTaraf Ne Tarafta?Ortak Akıl HareketiAcı Çekmek Müslümanların Kaderi mi?AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış…Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman?Biz Kaç Ortak Akıllıyız?Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken…Ergenekon Madımak HattıDemokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •

> Kuzular ve Soroslar’ın Cazgırlığı, Sedat Onar
Beğeni 5 V
sedatonar
mesaj 19.04.2008, 11:57
İleti #1

...

Grup Simge
Konu: 222
Nereden: Emekli
Üye No: 15.179

FYL Bilgileri
FYL: 198.603
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Kuzular ve Soroslar’ın Cazgırlığı

Biz ölmüşüz de ağlayanımız yok, derler ya hani… Halimiz tam buna benziyor.

Mücadele ederken adamların örgütlenişi ve organizasyonlarının büyüklüğü karşısında insan ürpermiyor da değil… Kök salmadıkları, el atmadıkları, burnunu sokmadıkları bir alan yok gibi. Etrafımızda kim ünlü, Türkiye’nin gündemini belirleyen siyaset, basın, moda, sanat alanında kim varsa aynı geminin mürettebatı sanki. Türklere yaşam alanı, yükselme fırsatı bırakılmamış olduğu anlaşılıyor.

Ama, geri adım atmak var mı? Elbette yok… Yoksa, çocuklarımıza aydınlık ve güvenli bir gelecek sağlayamadıktan, onların hayatlarını idame ettireceği, karınlarını doyuracağı bir ortam bırakmadıktan sonra, bizim bile yaşamaya hakkımız yok, diye düşünüyorum.

İlişkiler o kadar kompleks ve karışık ki, ilk başlarda kimin eli kimin cebinde anlayamıyorsunuz. Ancak manzaraya belli bir mesafe ve tarafsız gözle bakınca belli ilişkilerin yapısını yavaş yavaş çözmeye başlıyorsunuz.

Geçenlerde Sabetaycıları yani “Kuzu Çocuklarını” anlatmıştık. Dün de Soros beyi anlatmaya başladık. İş bir anda bunların birbirleri ile ilişkilerine geldi dayandı. Durum bir anda Matruşka kuklalarını andırmaya başladı. Hani Rusların meşhur birbirinin içinden çıktıkça çıkan kukla bebeklerine...

Bizim kuzulara bakıyorsun, içlerinden Soros çıkıyor. Soros’a bakıyorsun içlerinden kuzular çıkıyor. Kuzey Irak’ta Barzani’ye bakıyorsun, içinden İsrail çıkıyor. İsrail’e bakıyorsun içinden Evangelizm çıkıyor. Çıkıyor da çıkıyor...

Öncelikle belirtelim. Kimsenin kökeni veya aidiyetine bir lafımız yok. Ama bu aidiyetlere sığınarak bize yaşam hakkı, ülkemizi yönetme ve yönlendirme hakkı tanınmıyorsa, devamlı midemizi bulandıracak işleri önümüze koyuyorlarsa, ben kendi adıma olmasa bile çocuklarımın geleceği adına duruma bir çüş deme zorunluluğu hissederim.

Hem Genelkurmay Başkanlığının 2006 yılında hazırladığı 72 sayfalık Sivil Toplum Kuruluşları konulu andıçta, hem Aydınlık Dergisinin yayınladığı listede, hem de Yalçın Küçük’ün “İsyan” başlıklı kitaplarında ismi zikredilen Sabetayist kuzulardan bir kısmı aynı zamanda Soros’un Türkiye şubesinin çalışanları oluyor. Ana irtibat büroları İstanbul Bebek’te bulunan Açık Toplum Enstitüsü Türkiye Temsilciliği olarak gözüküyor. Soros’un parayla desteklediği projeleri burası yönlendiriyor. Ama her ne hikmetse bu projeleri yürütenlerin tamamına yakını Bilgi, Boğaziçi ve Sabancı Üniversiteleri ile Robert Kolej’de görev yapan personelden oluşuyor. Hatırlayınız, Bilgi Üniversitesi’nin tartışmalara yol açan, Ergenekoncular tarafından yapılması önlenilmeye çalışılan Ermeni Konferansı’nı, Kürt Konferansı’nı…

Şimdi, Genelkurmay’ın taslak olarak hazırladığı Sivil Toplum Kuruluşları andıcında Soros’dan para alıp proje üretenler sadece yukarıda belirtilen yerler değil. TOBB, TÜSİAD, Adalet, Dışişleri ve Eğitim bakanlıkları, TESEV, Arı hareketi, Liberal Düşünce Topluluğu, KADER, KAMER, SODEV, ENKA okulları, Umut Vakfı, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nında Soros Holding’ten para aldığı iddia ediliyor. Mübarek her renkten, her telden insan ve kuruluş var. Tam bir Ezo Gelin çorbası… Demek ki Türkiye’de sağcılığa da, solculuğa da, irticacılığa da bunlar karar veriyor. Biz de Nazım mı, Necip Fazıl mı tartışmasında birbirimizi kalaylıyalım. Değil mi, Fikrimyok platformunun mümtaz üyeleri?..

Bir de bununla yetinmemişler, para verip de, proje ürettirdikleri insanlar arasında emekli askerler bile var. Şaştım kaldım…

Şimdi can alıcı bir soru soralım. Bu Soros denen adam ne kadar zengin olursa olsun, dünyanın dört bir yerinde her türlü projeyi destekleyecek kadar parayı kendi öz sermayesinden mi karşılıyor? “Open Society İnstitute” ismiyle maruf bu kuruluşun arkasında CIA’nın olduğu kabak gibi ortada. İnternette şöyle bir dolaştığınızda: Soros’un Açık Toplum Enstitüsü’nün Kosova’daki, Rusya’daki, Ukrayna’daki, Gürcistan’daki faaliyetlerinin CIA tarafından nasıl finansal olarak desteklendiğini görürsünüz. Ama buru resmen CİA adıyla yapmıyorlar, ABD’de herkesin CİA’nın yan kuruluşu olarak bildiği USIP-United States Instıtute of Peace yani Birleşik Devletler Barış (!) Enstitüsü vasıtasıyla yapıyorlar. Bu durumu zaten kendileri de inkar etmiyor..

Başbakan Erdoğan 2003’deki Davos zirvesi sırasında George Soros’la karşılaştıklarında ne demişti?

“Türkiye’deki açık toplumcular biziz.” demişti.

Hani basit mantık tümevarımlarında derler ya:”Paranın olduğu yerlerde mutlaka satış vardır, satışın olduğu yerlerde mutlaka satılacak bir mal vardır. O zaman tüme varırsak: paranın olduğu yerlerde mutlaka satılacak bir mal bulunur.” Değil mi?

Konuya bam telinden devam ediyoruz. Birbirimizi yiyeceğimize, gelin bunların foyasını ortaya çıkaralım. Forumsa forum, tartışmaysa tartışma… Bundan alası zor bulunur.

Kuzular ve Soroslar’ın Cazgırlığı…

Sedat Onar
Go to the top of the page

+Quote Post
mesaj 19.04.2008, 11:57
İleti #

Daha iyi hizmet için sitemize destek olabilirsiniz!

FYL Bilgileri

FYL Yolla

Kore Savaşları
Kore Kahramanlarının Web Sitesi korekahramanlari.org
Erdal Sarızeybek
Emekli Albay Erdal Sarızeybek Sorularınızı Cevaplıyor erdalsarizeybek.com.tr

Quote Post
Zeynep Eda Bilgi...
mesaj 19.04.2008, 19:18
İleti #2

...

Grup Simge
Konu: 10
Üye No: 12.842

FYL Bilgileri
FYL: 4.252
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Efendim teşekkür ederim bu yol gösterici yazı için yeniden. Soros'tan para almayan kimse yok galiba ülkemizde. Bir yerlerde kimler Soros için çalışıyor diye bir liste vardı. Aklımıza gelebilecek, gelmeyecek isimler o listeydi. Yazarlar, gazeteciler, sanatçılar. Bu olayda sağcı, solcu, dinci yok. Paranın olduğu yerde herkes var. O zaman ortaya şu sonuç çıkıyor, demek ki sağ, sol, din palavra. Bütün mesele para.
Fakat yazıktır. Vatan demek, namus demek. Gelecek kuşakların sorumluluğunu duymak demek. Bu kadar kolay mı satılır namus? Namus parayla pulla ölçülür mü?

+Quote Post
baharnur
mesaj 20.04.2008, 03:15
İleti #3

...

Grup Simge
Konu: 10
Üye No: 8.440

FYL Bilgileri
FYL: 2.569
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Makalenin 1.bölümünü de okudum.Zeynep arkadaşımıza katılıyorum. Mesele sermaye. Sermaye kimde düdük onda. Onun borusu ötüyor. Dili kopasıca aydın denilen adamların yarısı bu Soros'tan besleniyor. Dini bayrak yapanlar keza öyle. Ülkeye zehir, haine ilaç Soros.

+Quote Post
FikrimYok
mesaj 20.04.2008, 15:04
İleti #4

...

Grup Simge
Konu: 7.095
Nereden: Ankara
Üye No: 4

FYL Bilgileri
FYL: 3.062
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Türkiye bu tuzaklara 1947'ler de düştü. Truman doktrinini ve Marshall yardımlarını getirdi aklımıza. Yardım adı altında bizi borç tuzağına çekmiş, ekonomimize müdahale edilmiştir işin gerçeği..

Bununla birlikte, yabancı bir devletin, kendine tehdit gördüğü bir başka devletten korunmak amaçlı geliştirdiği stratejinin bir uzantısı olarak bizleri kullanmıştır. ABD hayranlığı ve küçük Amerika olma hayallerinin temeli de bu yardımlarla atılmıştır. ABD'nin uydusu olmak yolunda atılan adımların bir göstergesi de Kore'ye asker göndermektir. Ne işimiz vardı bizim Kore'de diye sorabiliriz. Ta Avusturya'dan işgale gelen Anzaklardan farklı bir durum var mı ortada? Bunu hiç sorduk mu kendimize, sanmıyorum. Emperyalistlerin savaşında 3. Dünya Ülkeleri ne görev yapabilir? 218 şehit, 455 yaralı ve 94 kayıp vererek Nato'ya dahil edildik. Bir de madalya verdi bize ABD.. İngilizlerin, ABD'lilerin çıkarlarına hizmet eden bu bloğun özgürlük ve demokrasi mücadelesi adı altında petrol, kazanç, kan, gözyaşı kazanımlarına destek vermekten başka çaremiz de kalmamış oldu..

Dönemin yazarlarından bir çoğu ABD'ye destek verirken, karşı çıkanlar bugün vatan haini olmak ününü koruyor. Aydınların, görevi toplumu aydınlatmak, geleceğe yönelik atılan, atılacak olan adımlarda halkı bilinçlendirmek olmalıdır oysa..

Neyse, konuyu dağıtmayayım..

Bu hibelerle Ülkemize giriş yapan güçler, terörle mücadele alanımıza dahi girmekte, terör örgütlerine destek vermekte, silahlandırmakta. Yine unuttuk biliyorum; Ermeni Terör örgütünün hedef aldığı isimleri üzüntüyle takip etmekten öteye gidemedik. Hrant Dink soruşturmasında neredeyse bütün Türkiye Cumhuriyeti birimleri suçlanıyor, yazık..

Demem o ki; bu yardımların ülkeye sağladığı yararlar işte ortada!..

Soros hiç ayrım yapmadan, Türkiye aleyhine çalışan bütün faaliyetlere destek veriyorsa bunda şaşacak bir şey yok..

Sedat beye, bizleri düşündürttüğü, bilgilendirdiği için bir kez daha teşekkür ederiz..

+Quote Post

1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye: