|
|
Gerginlere Pasiflora İyi Gelir • Bölüneceksek, Bölünelim mi? • Elveda Rumeli • Pişmanlık Pişmaniye Değildir • Bu Ülke Türkler İstemedikçe Bölünmez • Bu Hamur Daha Fazla Su Kaldırmaz • Olaylar Kontrolden Çıkarsa • Çıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”dan • Boyun Eğmeyiz… • Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı Zilliye • Nevruz Kışkırtmaları • Nevroz • Dinler Arası Biyolog • McCain Seçilir mi? • Mahmut Şahin Binbaşı’nın Şehadeti • Mağduriyetin Yolu Müdüriyete Gider • United States of Turkey - Son • Bir Şehit Oğlu’nun İlk Gecesi • Fransız Albayın Öpücüğü • Bir Çocuğun Hüzünlü Haykırışları • United States of Turkey • Trene Bakmaya Devam!.. • Haydi Türk Milleti, Beline Kuvvet • Altın Oran • Körler ve Sağırlar Birbirini Ağırlar • Tehlikeli Dönemeç • 1 Mart Dünya Ölüler Günü • Sanal Çuval • Silahsız Kuvvetler Harekatı • Küçük Bizans • Şamar Oğlanı mıyız? • El-Belediyye • Baskın Basanındır • Ulusalcı Terör Örgütü • Kuzuların Cazgırlığı • Akdeniz (Üniversitesi) Akşamları • Bizler Ne İstiyoruz? • Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız Var • Mağduriyetin Yolu Müdüriyete Gider • Katırlar Tepişirse, Olan Eşeklere Olur • Soros’un Çocukları • Nazım mı, Necip Fazıl mı? • Kuzular ve Soroslar’ın Cazgırlığı • Truva Atı • Hüzün Doluyor İnsan • Ev Alma, Komşu Al • Beni Kahreden Dağlıca • 30 Bin Kişinin Katili! • Adım Adım Korkaklık • Birlik ve Beraberlik • Biz Akıllanmayacağız! • Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar? • Bu Kadarına da Pes! • Emanete Hıyanet • Zincirleme Reaksiyon • Yumurta mı Tavuktan... • Rutin İçi • Kandil’in Rövanşı • Kandil’e Püf De... • Komutayı Kim Devralacak? • Talimat Çankaya’dan • Tek Derdimiz Sigara Kalmıştı! • Yeni Politikalar Üretmeliyiz • Çatışmanın Olmadığı Coğrafya • Kim, Kimi Kuşatıyor? • Babayasa Mahkemesi • Türban Kurbanları • Türbanlıdan İyi Ev Hanımı Olur • Ekonomik Krizin Faturası Kiminmiş? • 3'ncü Viyana Kuşatması • Top Gun • Taraf Ne Tarafta? • Ortak Akıl Hareketi • Acı Çekmek Müslümanların Kaderi mi? • AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış… • Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman? • Biz Kaç Ortak Akıllıyız? • Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken… • Ergenekon Madımak Hattı • Demokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •
![]() ![]() |
07.02.2008, 13:21
|
|
|
İleti: 479 Konu: 299 Katılım: 18-01 08 Nereden: Emekli Üye No: 15.179 FYL Bilgileri FYL: 283.613 Dolabını Karıştır FYL Yolla |
Katırlar Tepişirse, Olan Eşeklere Olur Aynı ahırdaki katırlar tepişirse olan eşeklere olur diye bir deyim var ya, tam bize oturuyor. İnanırmısınız bu türban meselesi nedeniyle içim bunalmaya başladı. Bakıyorum, Meclis’teki vekillerimiz aldıkları maaşın hakkını verircesine gece 03:30’a kadar mesai yapıp, türbanla ilgili Anayasa değişiklik teklifinin iki maddesini daha kabul etmiş... Meclis’te tam bir savaş manzarası. İşi gırgıra alıp, sağa sola laf yetiştiren mi ararsın; durduk yere konuyla alakası konuşmalar yapan mı ararsın, yeni aldığı lacivert takımları ile ben de bir konuşayım da seçmenim benim ne cevval olduğumu görsün diyen mi, ne ararsan var. Hele bazıları var ki, beni tam anlamıyla çatlatıyor. Bilimsel konuşacağım diye anlamını bilmediği teknik terimleri kullanıp bir kafa karışıklığına yol açıyorlar ki sormayın. Zaten kendisi kelimenin anlamını bilmiyor bir de konu hakkında bilim adamı hassasiyetiyle konuya balıklama dalıp, ahkam kesiyorlar ki, gülmekten kasıklarıma ağrı giriyor. Dinleyenlerden biri kontr bir soru sorsa apışıp kalacak. Allah’tan herkes kendi havasında da böyle bir manzara ortaya çıkmıyor. Aa, unutuyordum. Bir de kendine aşırı bir karizmatik hava yükleyip, kürsüye çıktığında vücut dilini kullanmayla ilgili yarım yamalak bilgi edinmiş olan vekillerin kaşlarını aynatarak konuşmaları var ki tam Bollywood’luk. Meclis’te böyle bir hava varken türbanın gerdiği ciddi bir kesim de neredeyse gırtlak gırtlağa gelmek üzere... Gazetelerde, dergilerde milletin birbirine alenen küfretmediği kalmış durumda. Bilim adamından film adamına kadar herkes konu hakkında fikir üretiyor. Kendi fikirlerinin tersi bir yorum ortaya atıldığında da: “putperest, kafir, zındık, gerici, yobaz, mürteci, mason, hain” gibi sözcüklerin arkasına mevzi alıp başlıyor karşı tarafa ateş etmeye.. Oysa Meclis’te bugün birbirinin üzerine yürüyen vekil ertesi gün meclis kulisinde sövdüğü adama sarılıyor, daha ertesi gün iş ortaklığı kurup çıkaracakları tezgah yasa ile nasıl küpümüzü doldururuz hesabını yapıyor. Hatırlayın... Genel seçimler öncesi basında boy boy “milletvekillerinin seçim öncesi alacakları son maaşları aslında haketmedikleri bunun için onurlu insanların bu maaşları hazineye iade etmesi gerektiği” bas bas bağırıldı. Ama ne sağcısı, ne solcusu, ne laiği, ne şeriatçısı iade etti mi? Vatandaşın emeklilik yaşı neredeyse 80 yaşına çıkartılırken, bir dönem milletvekilliği yapanların aslan gibi aldıkları son maaş üzerinden kıyak emekli edilmeleri meclis gündemine geldiğinde hangi biri itiraz etti? Yasa çıktığında, millete mahçup olmamak için kameralardan köşe bucak kaçmadılar mı? Yine aynısı olacak...Yukarıda tepişilecekler olan aşağıdakilere olacak. En büyük korkum, birkaç fanatiğin gereksiz yere gündeme gelen gereksiz bir yasa nedeniyle birbirinin kanını dökmesi. Bugün olmadı. Ama yarın üniversitelerde olmayacağını kim garanti ediyor? Cumhuriyetimizin temel ilkerinden bir taviz vermeye başladın mı, sonunu kimse getiremez. Özgürleşme adı altında yarın tevhid-i tedrisat kanunu, bir sonraki gün saltanatın yeniden tesisi kanunu.gündeme gelirse, kimse ne oluyor demesin. Dünya’daki totaliter baskıcı rejimlerin hepsi bulmuş oldukları geniş öggürlük ortamında filiz vermiş ve iktidara geldiklerinde ilk iş kendilerini iktidara taşıyan özgürlük ortamını yok etmişlerdir. Sorun sadece türban olsa amenna, arkasından nelere sıra gelecek bekleyip göreceğiz. Hiçbir ninenin başına türban diye bir aksesuar takmamasına ve başını nur gibi başörtüleri ile örtmesine rağmen bu gün İran’ı esir alan sarhoşluğa kendimizi kaptırmayalım. Yoksa başını örtmek isteyen kızlar da bizim kızlarımız, açmak isteyen de... Cumhuriyet nesli ninelerimiz ne giyiyorsa ona evet; ama siyasal simge olarak toplumda kamplaşmalar yol açabilecek özellikle genç insanların peşine takıldığı akımlara da hayır demek her Cumhuriyet çocuğunun asli görevidir. İkisinin arası olamaz mı? Olur... Kamusal alan dışında... Şimdiye kadar uygulandığı gibi... Yoksa devletin tarafsızlığı zedelenir... Sedat Onar |
|
|
|
07.02.2008, 13:21
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() FYL Bilgileri FYL Yolla |
|
|
|
1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye:
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||