IPB

Hoşgeldiniz Giriş · Kayıt Ol

> Sedat Onar | Makale Başlıkları

Gerginlere Pasiflora İyi GelirBölüneceksek, Bölünelim mi?Elveda Rumeli Pişmanlık Pişmaniye DeğildirBu Ülke Türkler İstemedikçe BölünmezBu Hamur Daha Fazla Su KaldırmazOlaylar Kontrolden ÇıkarsaÇıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”danBoyun Eğmeyiz…Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı ZilliyeNevruz KışkırtmalarıNevrozDinler Arası BiyologMcCain Seçilir mi?Mahmut Şahin Binbaşı’nın ŞehadetiMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderUnited States of Turkey - SonBir Şehit Oğlu’nun İlk GecesiFransız Albayın ÖpücüğüBir Çocuğun Hüzünlü HaykırışlarıUnited States of TurkeyTrene Bakmaya Devam!..Haydi Türk Milleti, Beline KuvvetAltın OranKörler ve Sağırlar Birbirini AğırlarTehlikeli Dönemeç1 Mart Dünya Ölüler GünüSanal ÇuvalSilahsız Kuvvetler HarekatıKüçük BizansŞamar Oğlanı mıyız?El-BelediyyeBaskın BasanındırUlusalcı Terör ÖrgütüKuzuların CazgırlığıAkdeniz (Üniversitesi) AkşamlarıBizler Ne İstiyoruz?Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız VarMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderKatırlar Tepişirse, Olan Eşeklere OlurSoros’un ÇocuklarıNazım mı, Necip Fazıl mı?Kuzular ve Soroslar’ın CazgırlığıTruva AtıHüzün Doluyor İnsanEv Alma, Komşu AlBeni Kahreden Dağlıca30 Bin Kişinin Katili!Adım Adım KorkaklıkBirlik ve BeraberlikBiz Akıllanmayacağız!Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar?Bu Kadarına da Pes!Emanete Hıyanet Zincirleme ReaksiyonYumurta mı Tavuktan...Rutin İçiKandil’in RövanşıKandil’e Püf De...Komutayı Kim Devralacak?Talimat Çankaya’danTek Derdimiz Sigara Kalmıştı!Yeni Politikalar ÜretmeliyizÇatışmanın Olmadığı CoğrafyaKim, Kimi Kuşatıyor?Babayasa MahkemesiTürban KurbanlarıTürbanlıdan İyi Ev Hanımı OlurEkonomik Krizin Faturası Kiminmiş?3'ncü Viyana KuşatmasıTop GunTaraf Ne Tarafta?Ortak Akıl HareketiAcı Çekmek Müslümanların Kaderi mi?AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış…Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman?Biz Kaç Ortak Akıllıyız?Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken…Ergenekon Madımak HattıDemokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •

> Sedat Onar | Katırlar Tepişirse, Olan Eşeklere Olur
Beğeni 5 V
sedatonar
mesaj 07.02.2008, 13:21
İleti #1

...

Grup Simge
Konu: 299
Nereden: Emekli
Üye No: 15.179

FYL Bilgileri
FYL: 283.613
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Katırlar Tepişirse, Olan Eşeklere Olur

Aynı ahırdaki katırlar tepişirse olan eşeklere olur diye bir deyim var ya, tam bize oturuyor. İnanırmısınız bu türban meselesi nedeniyle içim bunalmaya başladı. Bakıyorum, Meclis’teki vekillerimiz aldıkları maaşın hakkını verircesine gece 03:30’a kadar mesai yapıp, türbanla ilgili Anayasa değişiklik teklifinin iki maddesini daha kabul etmiş...

Meclis’te tam bir savaş manzarası. İşi gırgıra alıp, sağa sola laf yetiştiren mi ararsın; durduk yere konuyla alakası konuşmalar yapan mı ararsın, yeni aldığı lacivert takımları ile ben de bir konuşayım da seçmenim benim ne cevval olduğumu görsün diyen mi, ne ararsan var. Hele bazıları var ki, beni tam anlamıyla çatlatıyor. Bilimsel konuşacağım diye anlamını bilmediği teknik terimleri kullanıp bir kafa karışıklığına yol açıyorlar ki sormayın. Zaten kendisi kelimenin anlamını bilmiyor bir de konu hakkında bilim adamı hassasiyetiyle konuya balıklama dalıp, ahkam kesiyorlar ki, gülmekten kasıklarıma ağrı giriyor. Dinleyenlerden biri kontr bir soru sorsa apışıp kalacak. Allah’tan herkes kendi havasında da böyle bir manzara ortaya çıkmıyor.

Aa, unutuyordum. Bir de kendine aşırı bir karizmatik hava yükleyip, kürsüye çıktığında vücut dilini kullanmayla ilgili yarım yamalak bilgi edinmiş olan vekillerin kaşlarını aynatarak konuşmaları var ki tam Bollywood’luk.

Meclis’te böyle bir hava varken türbanın gerdiği ciddi bir kesim de neredeyse gırtlak gırtlağa gelmek üzere...

Gazetelerde, dergilerde milletin birbirine alenen küfretmediği kalmış durumda. Bilim adamından film adamına kadar herkes konu hakkında fikir üretiyor. Kendi fikirlerinin tersi bir yorum ortaya atıldığında da: “putperest, kafir, zındık, gerici, yobaz, mürteci, mason, hain” gibi sözcüklerin arkasına mevzi alıp başlıyor karşı tarafa ateş etmeye..

Oysa Meclis’te bugün birbirinin üzerine yürüyen vekil ertesi gün meclis kulisinde sövdüğü adama sarılıyor, daha ertesi gün iş ortaklığı kurup çıkaracakları tezgah yasa ile nasıl küpümüzü doldururuz hesabını yapıyor.

Hatırlayın...

Genel seçimler öncesi basında boy boy “milletvekillerinin seçim öncesi alacakları son maaşları aslında haketmedikleri bunun için onurlu insanların bu maaşları hazineye iade etmesi gerektiği” bas bas bağırıldı. Ama ne sağcısı, ne solcusu, ne laiği, ne şeriatçısı iade etti mi?

Vatandaşın emeklilik yaşı neredeyse 80 yaşına çıkartılırken, bir dönem milletvekilliği yapanların aslan gibi aldıkları son maaş üzerinden kıyak emekli edilmeleri meclis gündemine geldiğinde hangi biri itiraz etti? Yasa çıktığında, millete mahçup olmamak için kameralardan köşe bucak kaçmadılar mı?

Yine aynısı olacak...Yukarıda tepişilecekler olan aşağıdakilere olacak. En büyük korkum, birkaç fanatiğin gereksiz yere gündeme gelen gereksiz bir yasa nedeniyle birbirinin kanını dökmesi. Bugün olmadı. Ama yarın üniversitelerde olmayacağını kim garanti ediyor?

Cumhuriyetimizin temel ilkerinden bir taviz vermeye başladın mı, sonunu kimse getiremez. Özgürleşme adı altında yarın tevhid-i tedrisat kanunu, bir sonraki gün saltanatın yeniden tesisi kanunu.gündeme gelirse, kimse ne oluyor demesin. Dünya’daki totaliter baskıcı rejimlerin hepsi bulmuş oldukları geniş öggürlük ortamında filiz vermiş ve iktidara geldiklerinde ilk iş kendilerini iktidara taşıyan özgürlük ortamını yok etmişlerdir. Sorun sadece türban olsa amenna, arkasından nelere sıra gelecek bekleyip göreceğiz. Hiçbir ninenin başına türban diye bir aksesuar takmamasına ve başını nur gibi başörtüleri ile örtmesine rağmen bu gün İran’ı esir alan sarhoşluğa kendimizi kaptırmayalım. Yoksa başını örtmek isteyen kızlar da bizim kızlarımız, açmak isteyen de...

Cumhuriyet nesli ninelerimiz ne giyiyorsa ona evet; ama siyasal simge olarak toplumda kamplaşmalar yol açabilecek özellikle genç insanların peşine takıldığı akımlara da hayır demek her Cumhuriyet çocuğunun asli görevidir.

İkisinin arası olamaz mı? Olur... Kamusal alan dışında... Şimdiye kadar uygulandığı gibi... Yoksa devletin tarafsızlığı zedelenir...

Sedat Onar
Go to the top of the page

+Quote Post
mesaj 07.02.2008, 13:21
İleti #

Daha iyi hizmet için sitemize destek olabilirsiniz!

FYL Bilgileri

FYL Yolla

Muhabbet.org - Arkadaşlıkların başladığı nokta..

Kore Savaşları
Kore Kahramanlarının Web Sitesi korekahramanlari.org
Erdal Sarızeybek
Emekli Albay Erdal Sarızeybek Sorularınızı Cevaplıyor erdalsarizeybek.com.tr

Quote Post
Sinem Kutlu
mesaj 07.02.2008, 21:35
İleti #2

...

Grup Simge
Konu: 21
Üye No: 469

FYL Bilgileri
FYL: 6
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Durumumuz içler acısı. Nerde bu aydınlar? Türkiye'de aydın sorunu olmasa bu günlere gelir miydik? Şu bu sorunu yok, Türkiye'de aydın sorunu var.
Doğu illerinde televizyonda izliyorum çocuklar dağdan ot getiriyor hayvanlara, aç, açık... Bizim sorunumuz bunlar mı yoksa allı pullu hörgüçlü tepeleme türban mı anlamıyorum.
Türkiye bir 20 yıl daha geriye gitti. Üzülüyorum elimde değil.

+Quote Post
Zeynep Eda Bilgi...
mesaj 19.04.2008, 19:41
İleti #3

...

Grup Simge
Konu: 10
Üye No: 12.842

FYL Bilgileri
FYL: 7.316
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

QUOTE(Sinem Kutlu @ 07.02.2008, 21:35) *
Durumumuz içler acısı. Nerde bu aydınlar? Türkiye'de aydın sorunu olmasa bu günlere gelir miydik? Şu bu sorunu yok, Türkiye'de aydın sorunu var.
Doğu illerinde televizyonda izliyorum çocuklar dağdan ot getiriyor hayvanlara, aç, açık... Bizim sorunumuz bunlar mı yoksa allı pullu hörgüçlü tepeleme türban mı anlamıyorum.
Türkiye bir 20 yıl daha geriye gitti. Üzülüyorum elimde değil.

Sözüm ona aydınlar Türkiye'yi dünyaya kötülemek peşindeler. Türkiye'ye giremiyorum diye kendilerine yabancı uşaklığını layık gördüler. Ağlayarak, ülkeyi kötüleyerek para kazanıyorlar. Onlar Türkiye'nin yoksulluğu, yoksul halkı, halkın sorunları ilgilendirmiyor.
Allı pullu hörgüçlüler dersen,
Onlar da ABD'ya, İtalya'ya sığındı ülkeyi karıştırmak, bölmek, germek, yabancılara yardım etmek gibi bir amaçları var.

Unun bulgurun pirincin fiyatı kimseyi ilgilendirmiyor.

+Quote Post
Engin Aslan
mesaj 20.04.2008, 01:40
İleti #4

...

Grup Simge
Konu: 1
Üye No: 463

FYL Bilgileri
FYL: 19
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

CODE
Genel seçimler öncesi basında boy boy “milletvekillerinin seçim  öncesi alacakları son maaşları aslında haketmedikleri bunun için onurlu  insanların bu maaşları hazineye iade etmesi gerektiği” bas bas bağırıldı.

Ayağını kolunu mayına kaptıran Gazilerle aynı haklara sahipler şimdi. Aynı indirim bu soygunculara da sağlandı.

+Quote Post
Eski Hikaye
mesaj 26.04.2008, 07:29
İleti #5

...

Grup Simge
Konu: 3
Üye No: 9.135

FYL Bilgileri
FYL: 47
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

CODE
Genel seçimler öncesi basında boy boy “milletvekillerinin seçim öncesi alacakları son maaşları aslında haketmedikleri bunun için onurlu insanların bu maaşları hazineye iade etmesi gerektiği” bas bas bağırıldı. Ama ne sağcısı, ne solcusu, ne laiği, ne şeriatçısı iade etti mi?

İyi patron, kötü patron meselesi....

Milletin temsilcileri, milleti soyuyor.

Seçim meydanlarında milletin gözünün içine baka baka yalann söylendiğini hem biliriz hem de bile bile bir umutla bunlara oy veririz. Mazbataları teslim aldıktan sonra bu yalancılar gerçek kimliklerine döner unuturlar milleti. Bunu da biliriz halbuki.

Bakın meclise işçinin, köylünün, emekçinin, piyasanın durumunu konuşan kim var?

Deniz - Tayyip şov izlemeye devam...

Sahtekarlar sizi...!

+Quote Post

1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye:

Collapse

>  Benzer Konular

Konu Başlığı Yanıtlar Konuyu Başlatan Okunma Son Faaliyet
No New Posts   3 sedatonar 241 10.10.2008 - 17:56
Son İleti: Zeynep Eda Bilgin
No New Posts   4 sedatonar 420 10.10.2008 - 17:53
Son İleti: Zeynep Eda Bilgin
No New Posts   2 sedatonar 245 10.10.2008 - 10:21
Son İleti: Ahmet K.
No New Posts   4 sedatonar 328 08.10.2008 - 02:02
Son İleti: BitmeyenBahar