IPB

Hoşgeldiniz Giriş · Kayıt Ol

> Sedat Onar | Makale Başlıkları

Gerginlere Pasiflora İyi GelirBölüneceksek, Bölünelim mi?Elveda Rumeli Pişmanlık Pişmaniye DeğildirBu Ülke Türkler İstemedikçe BölünmezBu Hamur Daha Fazla Su KaldırmazOlaylar Kontrolden ÇıkarsaÇıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”danBoyun Eğmeyiz…Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı ZilliyeNevruz KışkırtmalarıNevrozDinler Arası BiyologMcCain Seçilir mi?Mahmut Şahin Binbaşı’nın ŞehadetiMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderUnited States of Turkey - SonBir Şehit Oğlu’nun İlk GecesiFransız Albayın ÖpücüğüBir Çocuğun Hüzünlü HaykırışlarıUnited States of TurkeyTrene Bakmaya Devam!..Haydi Türk Milleti, Beline KuvvetAltın OranKörler ve Sağırlar Birbirini AğırlarTehlikeli Dönemeç1 Mart Dünya Ölüler GünüSanal ÇuvalSilahsız Kuvvetler HarekatıKüçük BizansŞamar Oğlanı mıyız?El-BelediyyeBaskın BasanındırUlusalcı Terör ÖrgütüKuzuların CazgırlığıAkdeniz (Üniversitesi) AkşamlarıBizler Ne İstiyoruz?Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız VarMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderKatırlar Tepişirse, Olan Eşeklere OlurSoros’un ÇocuklarıNazım mı, Necip Fazıl mı?Kuzular ve Soroslar’ın CazgırlığıTruva AtıHüzün Doluyor İnsanEv Alma, Komşu AlBeni Kahreden Dağlıca30 Bin Kişinin Katili!Adım Adım KorkaklıkBirlik ve BeraberlikBiz Akıllanmayacağız!Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar?Bu Kadarına da Pes!Emanete Hıyanet Zincirleme ReaksiyonYumurta mı Tavuktan...Rutin İçiKandil’in RövanşıKandil’e Püf De...Komutayı Kim Devralacak?Talimat Çankaya’danTek Derdimiz Sigara Kalmıştı!Yeni Politikalar ÜretmeliyizÇatışmanın Olmadığı CoğrafyaKim, Kimi Kuşatıyor?Babayasa MahkemesiTürban KurbanlarıTürbanlıdan İyi Ev Hanımı OlurEkonomik Krizin Faturası Kiminmiş?3'ncü Viyana KuşatmasıTop GunTaraf Ne Tarafta?Ortak Akıl HareketiAcı Çekmek Müslümanların Kaderi mi?AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış…Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman?Biz Kaç Ortak Akıllıyız?Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken…Ergenekon Madımak HattıDemokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •

> Sedat Onar | Haydi Türk Milleti, Beline Kuvvet
Beğeni 5 V
sedatonar
mesaj 09.03.2008, 09:26
İleti #1

...

Grup Simge
Konu: 406
Nereden: Emekli
Üye No: 15.179

FYL Bilgileri
FYL: 339.685
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Haydi Türk Milleti, Beline Kuvvet

Mesir macunu kıvamındaki bu sözcük Anadolu’nun fakir, ama gururlu; düşüncesiz ama haysiyetli yeni damatlarını gaza getirmek için kullanılan bir marş motoru…

Bugün şu ABD-Irak-Türkiye meseleleriyle ilgili bir şeyler yazmak istiyordum. Nasip değilmiş…

Gündem, CHP-MHP-Genelkurmay arasındaki kara harekatı polemiğinden bir anda Dünya Kadınlar Gününde Başbakan’ın Uşak’ta yaptığı konuşmaya kilitlendi. Ne demiş Başbakanımız:

“…Böyle giderse 2030 yılında Türkiye’nin nüfusunun çoğu da 60 yaşın üzerinde olacak. Sevgili hanım kardeşlerim, bir Başbakan olarak konuşmuyorum, bir dertli kardeşiniz olarak konuşuyorum. Bu tuzağa asla gelmeyiniz. Biz genç nüfusumuzu aynen korumalıyız… Bunlar ne yapmak istiyor? Bunlar Türk milletinin kökünü kazımak istiyorlar, yaptıkları şey bu. Eğer nüfusunuzun azalmasını istemiyorsanız, bir ailenin 3 tane çocuğu olmalı… Benim 4 tane çocuğum var. Memnunum, keşke daha fazla olsaydı. Hepsi de bereketiyle geldi. Şu anda nüfusumuz genç. Ama böyle giderse 2030’da yaşlanıyor, bu bizim için tehlikelidir. Bu tehlikeyi yaşamak istemiyoruz. Bunu iyi dengelemek zorundayız.”

Şimdi daha düne kadar ben de “Nüfus fazla bir şey ifade etmez. Adam olsalardı, Çin’le Hindistan adam olurdu. Bakın fakirlikten kırılıyorlar. Maddi kaynaklar yetmediği için bu kadar fazla nüfusa ne sağlık olanakları, ne de eğitim olanakları yeterince sağlanabilir. Gelişmiş ülkelere bakın, hepsinin nüfusu az, ama nitelikli. Bu sayede dünyayı sömürüyor ve vatandaşlarına rahat bir yaşam sağlıyorlar.” diye düşünüyordum.

Ancak Başbakan’ın bu sözlerinden sonra küçük bir araştırma yaptım. Ne diyelim? Yiğidi öldürüp, hakkını yemeyelim… Bana ilk başlarda pek mantıklı gelmese de, doğru!.

Batı ülkelerinin tamamına yakınında, özellikle bizim girmeye pek heves ettiğimiz Avrupa Birliği ülkelerinde aynı dert var. Hükümetler, kiliseler, üniversiteler, basın çok çocuk yapılmasını teşvik ediyor. Arkadan genç nüfusun gelmemesi durumunda sosyal güvenlik sistemlerinin çökeceği endişesi yaşanıyor. Hatta, bazı ülkelerin nüfuslarındaki yaşlanmanın sadece sosyal güvenlik sistemlerini çökertmeyeceği, bunun yanında savunma, sağlık, eğitim gibi sektörlerdeki işgücünü azaltarak işleyemez hale getireceği; üretim faaliyetlerinde yeterli eleman bulunamayacağı için açlık ve yokluk yaşanacağı öngörüsü ortaya konuyor. Nereden bakarsanız bakın, iki ucu güllü değnek…

Nüfus artsa açlık, azalsa yine açlık…

Ünlü düşünür Thomas Malthus nüfus artışı ile ilgili yıllar önceki öngörülerinde: nüfus artış hızının böyle devam etmesi durumunda bile kaynakların insanlara yetmeyeceği, su kaynaklarının şu anki insan nüfusuna bile doyuramadığı, şehirleşmeden dolayı zaten tarımsal üretimin limitinde olduğunu, sağlık ve eğitim sektörlerindeki hizmet verimliliğinin nüfus artışına yetişemediği, dolayısıyla insanlar için kıyametin ufak ufak başladığını belirtiyor.

Türkiye için de durum farklı değil. Kaynaklar mevcut nüfusa zaten güç bela yetiyor. Daha da artarsak ne olacak? Türkiye’de dehşet verici rakamlar ortaya çıkmış durumda. 22 yaş altı nüfus, 1990 yılında toplam nüfusun yüzde 50'sini oluştururken, 2005 yılına gelindiğinde bu oran yüzde 40'a düşmüş. Böyle giderse 2010 yılında 22 yaş altı nüfusun toplam nüfusa oranı, ancak yüzde 38 olacak. İşte bu yüzde 38’lik dilim 2020 yılında %62’lik ihtiyarlara, yani benim gibilere bakıcılık yapmak zorunda kalacak. Allah tabi bize ömür vermişse…

Kafayı nereye yorarsan yor, işin içinden çıkamıyorsun. Eğitimli ve sağlıklı moruklar mı, yoksa eğitimsiz ve sağlıksız gençler mi? Valla, ben net karar veremedim. O zaman diyorum ki, Başbakanın bir bildiği var, bizler de ne yapıp, edip çocuk yapmaya devam edelim.

Öyle de ölüm mukadder, böyle de…Zaten bilimsel üretimimiz bile neredeyse İran’ın gerisinde, hiç olmazsa çocuk yaparak bu açığı kapatalım.

Zannediyorum, Başbakanın bu çağrısına kahvehane köşelerinde pinekleyen, işsizlik nedeniyle dağı taşı Kamil Koç otobüsleri gibi dolanacak enerjiye sahip, üretime katkısı olmadığı için kendi kendine kederlenip melül melül gezen, somun ekmek dışında vitamin bilmeyen necip Türk erkeklerinden anında cevap gelecektir...

Bir zamanlar yapılan “Haydi kızlar okula” kampanyası gibi, haydi Türk Milleti beline kuvvet…Ha, gayret…

Sedat Onar
Go to the top of the page

+Quote Post
mesaj 09.03.2008, 09:26
İleti #

Daha iyi hizmet için sitemize destek olabilirsiniz!

FYL Bilgileri

FYL Yolla

Muhabbet.org - Arkadaşlıkların başladığı nokta..

Kore Savaşları
Kore Kahramanlarının Web Sitesi korekahramanlari.org
Erdal Sarızeybek
Emekli Albay Erdal Sarızeybek Sorularınızı Cevaplıyor erdalsarizeybek.com.tr

Quote Post
FikrimYok
mesaj 09.03.2008, 09:46
İleti #2

...

Grup Simge
Konu: 8.892
Nereden: Ankara
Üye No: 4

FYL Bilgileri
FYL: 11.841
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Başlığa çok güldüm. Ağlanacak halimize işte ne yapalım..

Şimdi ülkenin hiçbir sorunu yok tabi.. İşsizliğin, uydurma rakamlara göre 10 milyonu bulduğu bir ülkede "3 çocuk doğurun" diyen bir Başbakandan daha komik ve cahil biri olabilir mi bilemiyorum..

Güya işssiz sayılmayanların asgari ücreti 500 milyon, eğitimi özelleştireceğiz diyen kendileri, sağlık artık özel hastahanelerin hizmetinde..

Bilim alanında adımız bile geçmiyor sıralamalarda, herşeyimizi dışarıdan alıyoruz..

Bu Başbakan cahil değil, kara cahil! Tehlikeli!

+Quote Post
merdivenaltı
mesaj 09.03.2008, 10:55
İleti #3

...

Grup Simge
Konu: 1
Üye No: 8.438

FYL Bilgileri
FYL: 9
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Bizlerin öyle kendileri gibi torunun torununa yetecek hortumlama kabiliyeti de yok. Bakacak durumda değiliz 3 çocuğa ama yine de Türk milletinin beline kuvvet!!

+Quote Post
Emre
mesaj 09.03.2008, 11:30
İleti #4

...

Grup Simge
Konu: 769
Nereden: İzmir
Üye No: 28

FYL Bilgileri
FYL: 1.859
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Eğer üremekle ülke kalkınsaydı Çin, Hindistan süper güç olurdu.

Tüm gelişmiş ülkelere bakın hepsi nüfus planlamasına çok önem veren, ve iş imkanı sağlayabilecek kadar üreyen toplumlar. Biz bu hızla ürersek daha çok Almanya, Hollanda, İsveç için çalışırız ve işçilikten öteye gidemeyiz işte.

+Quote Post

1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye:

Collapse

>  Benzer Konular

Konu Başlığı Yanıtlar Konuyu Başlatan Okunma Son Faaliyet
No New Posts   0 sedatonar 189 17.02.2008 - 13:06
Son İleti: sedatonar
No New Posts   0 Mavi_1 127 25.03.2008 - 09:32
Son İleti: Mavi_1
No New Posts   0 Mavi_1 103 26.03.2008 - 07:04
Son İleti: Mavi_1
No New Posts   6 FikrimYok 338 27.04.2008 - 15:47
Son İleti: Emre