IPB

Hoşgeldiniz Giriş · Kayıt Ol

> Sedat Onar | Makale Başlıkları

Gerginlere Pasiflora İyi GelirBölüneceksek, Bölünelim mi?Elveda Rumeli Pişmanlık Pişmaniye DeğildirBu Ülke Türkler İstemedikçe BölünmezBu Hamur Daha Fazla Su KaldırmazOlaylar Kontrolden ÇıkarsaÇıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”danBoyun Eğmeyiz…Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı ZilliyeNevruz KışkırtmalarıNevrozDinler Arası BiyologMcCain Seçilir mi?Mahmut Şahin Binbaşı’nın ŞehadetiMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderUnited States of Turkey - SonBir Şehit Oğlu’nun İlk GecesiFransız Albayın ÖpücüğüBir Çocuğun Hüzünlü HaykırışlarıUnited States of TurkeyTrene Bakmaya Devam!..Haydi Türk Milleti, Beline KuvvetAltın OranKörler ve Sağırlar Birbirini AğırlarTehlikeli Dönemeç1 Mart Dünya Ölüler GünüSanal ÇuvalSilahsız Kuvvetler HarekatıKüçük BizansŞamar Oğlanı mıyız?El-BelediyyeBaskın BasanındırUlusalcı Terör ÖrgütüKuzuların CazgırlığıAkdeniz (Üniversitesi) AkşamlarıBizler Ne İstiyoruz?Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız VarMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderKatırlar Tepişirse, Olan Eşeklere OlurSoros’un ÇocuklarıNazım mı, Necip Fazıl mı?Kuzular ve Soroslar’ın CazgırlığıTruva AtıHüzün Doluyor İnsanEv Alma, Komşu AlBeni Kahreden Dağlıca30 Bin Kişinin Katili!Adım Adım KorkaklıkBirlik ve BeraberlikBiz Akıllanmayacağız!Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar?Bu Kadarına da Pes!Emanete Hıyanet Zincirleme ReaksiyonYumurta mı Tavuktan...Rutin İçiKandil’in RövanşıKandil’e Püf De...Komutayı Kim Devralacak?Talimat Çankaya’danTek Derdimiz Sigara Kalmıştı!Yeni Politikalar ÜretmeliyizÇatışmanın Olmadığı CoğrafyaKim, Kimi Kuşatıyor?Babayasa MahkemesiTürban KurbanlarıTürbanlıdan İyi Ev Hanımı OlurEkonomik Krizin Faturası Kiminmiş?3'ncü Viyana KuşatmasıTop GunTaraf Ne Tarafta?Ortak Akıl HareketiAcı Çekmek Müslümanların Kaderi mi?AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış…Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman?Biz Kaç Ortak Akıllıyız?Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken…Ergenekon Madımak HattıDemokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •

> Sedat Onar | Gerginlere Pasiflora İyi Gelir
Beğeni 5 V
sedatonar
mesaj 30.03.2008, 08:31
İleti #1

...

Grup Simge
Konu: 299
Nereden: Emekli
Üye No: 15.179

FYL Bilgileri
FYL: 283.613
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Gerginlere Pasiflora İyi Gelir

Şu sıralar pek moda… Gerginliği azaltma. Herkes geriyor, geriyor, kafa-göz yarılıyor. Bir anda… Gerginliği azaltıyoruz…

O zaman germeyin kardeşim. Bu millet don lastiği mi? Bir ger, bir bırak. Baştan tedbirini al: germe, milletin hassas olduğu konulara el atma…

Ancak meselenin bir de öteki yüzü var. Aslında toplumu gerecek konular tam olarak ortaya sürülmedi. Gündeme getirilen konularda da gerçek niyetler ortaya konulmadığı için millet anlamadı… Esas, Kürtlere özerklik, PKK’ya af, Devrim Kanunlarının kaldırılması, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin tanıması, Amerika’nın füze kalkanı projesine Türkiye’nin de dahil olması, devlet memurlarında türbanın serbest bırakılması, okullarda ulusal andın okunmasından vazgeçilmesi, devlet dairelerinden Atatürk’ün resminin kaldırılması gibi hassas konular gündeme geldiğinde gerginlik olacak. O zaman da bu don lastiği kopacak.

Görüyorsunuz, Başbakan da dahil olmak üzere herkes ölmek var, dönmek yok diyor. Kimse geri adım atmayacaksa gerginliği kim azaltacak?

Cumhurbaşkanı bile gerginliği azaltırım umuduyla parti liderlerini Çankaya Köşküne çağırdı. Yapılan toplantılardan çıkan sonuçlar: Deniz Baykal’la Kayseri Mantısı, Devlet Bahçeli ve Muhsin Yazıcıoğlu’yla kuru pasta ve çay eşliğinde ülke meseleleri konuşulmuş. Bu kadar… Tahminim, Ufuk Uras’la da çerez yiyip, çay içmişlerdir. Ne kadar ekmek o kadar köfte gibi; ne kadar milletvekilin var, o kadar muamele.

Gerginliği azaltma komitesini oluşturan Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki sivil toplum kuruluşlarına ne ikram edildi bilemem. Zira, onların hiç milletvekili yok… Belki bir sade kahveyle olay kapatılmıştır.

Gerginliği azaltmak için siyasi güç lazımdır. Bu çağrıyı yapacak liderler kendi hamlelerini hep oya dönüştürmek için uğraştığı sürece kimse geri adım falan atmaz. Ne Başbakan türbandan geri adım atıp, oy kaybına uğrar; ne de Baykal türbana taviz verip taraftarını küstürür. Görülmüş davanın, davası olmaz misali hamleler yapılmadan önce meclisteyken gerginliği düşürmenin çarelerine bakılacaktı. Şimdi türbanı tekrar yasaklayacağım diyecek babayiğit bu meclisten çıkmaz. Esas bu aşamadan sonra tekrar yasaklanırsa mesele çıkar.

Ayrıca, sadece siyasi parti liderlerinin gerginliği tek başlarına azaltmaları mümkün değildir. Toplumu gündelik siyasetin içine çeken ve yönlendiren basın bu işlevini kaybetmiş ve militanca bir tutum takınmışsa, bu toplum daha çok gerilir.

Elinizde imkan varsa, bir bakın gazetelere, televizyonlara… Bir tek okuyucusuna veya izleyicisine elinize tabanca alın birbirinize sıkın demedikleri kalmış durumda.

Yazılı basından Anadolu’da Vakit, Star, Zaman, Yeni Şafak, Cumhuriyet, Radikal, Taraf gazeteleri…

Görsel basından da aşağı yukarı tüm televizyon kanalları pireyi deve yaparak izleyici kitlesine karşı siyasi görüşü düşman gibi gösterme gayreti içinde. Kendi menfaatlerine kim karşı çıktıysa ertesi gün o şahsın fotoğrafı hedef tahtası gibi gazetenin baş sayfasında. Gazeteciler ve televizyoncuların sanki savaş muhabiri. Başlarında bir tek miğferleri, ellerinde makineli tüfekleri eksik…

Hani, MHP’nin Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi adını taşıdığı ilk dönemde parti genel başkanı iken, ilk kongrede koltuğunu Alpaslan Türkeş’e kaptırmasından sonra ünlü siyasetçi Osman Bölükbaşı’na gazeteciler sorar: Niçin partiden uzaklaşmaya başladınız? Bölükbaşı’da parti içindeki asker sayısının fazlalığı ve parti disiplininin aynen askeriyeye benzemesinden duyduğu rahatsızlığa vurgu yaparak: “Partide kılıç şakırtısı ve çizme gıcırtısından partiye girmek mümkün olmuyor.” diye cevap vermiş. Benzer şekilde şu anda gazetelerin ve televizyonların haber merkezlerine girmek de kılıç şakırtısı ve çizme gıcırtısından mümkün olmayacak durumda…

Baştakiler geri adım atmazsa, vatandaşın geri adım atacağını sanmam. O zaman herkes kendi penceresinden bakmaya devam edecek. Gerilim nereye kadar giderse gidecek. Zaten Amerikalılar bile diyor: 21nci yüzyıl toplumları pasiflora toplumları olacak. Herkes pasiflora ile güne başlayıp, pasiflora ile bitirecek.

Pasiflorayı bilmeyen var mı? Çok gergin tiplere doktor tarafından verilen bitkisel kökenli bir sakinleştirici…

Ayrıca, kim, niye geri adım atsın ki. 10ncu yıl marşında dendiği gibi: Türk önde, Türk İleri…

Sedat Onar
Go to the top of the page

+Quote Post
mesaj 30.03.2008, 08:31
İleti #

Daha iyi hizmet için sitemize destek olabilirsiniz!

FYL Bilgileri

FYL Yolla

Muhabbet.org - Arkadaşlıkların başladığı nokta..

Kore Savaşları
Kore Kahramanlarının Web Sitesi korekahramanlari.org
Erdal Sarızeybek
Emekli Albay Erdal Sarızeybek Sorularınızı Cevaplıyor erdalsarizeybek.com.tr

Quote Post
FikrimYok
mesaj 30.03.2008, 14:02
İleti #2

...

Grup Simge
Konu: 8.061
Nereden: Ankara
Üye No: 4

FYL Bilgileri
FYL: 30.621
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Gerilimi başlatanlar, Türkiye'nin temel taşlarını, ilkelerini zorlayanlardır. Bilinçli yapıldığını da düşünüyorum.

Türkiye'nin başta terör olmak üzere yığınla sorunu varken, kazandırmayıp, kaybettirecek meseleleri gündeme getirip, dayatanların gündem değiştirmek dışında da önemli ve gizli sebepleri olmalı ki, bilinçli gerginliğe gidilmiştir..

Hükümetin sorun çözmek gibi bir derdi yok, maksat gündemi değiştirip, toplumu germek..

Böyle davranan bütün liderlerin partileri kapatılmalı mı? Parti kapatmalar demokratik değildir, halk iradesine karşı konmaktır deniyor ama halk, partisine yanlış, zararlı politika üretsin diye oy vermemiştir. Meydanlardaki vaatlerle, yapılan işler uyumlu değil zaten..

Nerede yanlış yaptım, hatalarımı düzelteyim tavrı gözlenemiyor AKP'de, "kapatılmak bana müstahak" der gibi..

+Quote Post

1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye:

Collapse

>  Benzer Konular

Konu Başlığı Yanıtlar Konuyu Başlatan Okunma Son Faaliyet
No New Posts   3 sedatonar 241 10.10.2008 - 17:56
Son İleti: Zeynep Eda Bilgin
No New Posts   4 sedatonar 420 10.10.2008 - 17:53
Son İleti: Zeynep Eda Bilgin
No New Posts   2 sedatonar 245 10.10.2008 - 10:21
Son İleti: Ahmet K.
No New Posts   4 sedatonar 328 08.10.2008 - 02:02
Son İleti: BitmeyenBahar