IPB

Hoşgeldiniz Giriş · Kayıt Ol

> FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ!, Ahmet Er
Beğeni 5 V
Ahmet K.
mesaj 01.04.2008, 10:31
İleti #1

...

Grup Simge
Konu: 55
Nereden: İSTANBUL
Üye No: 17.224

FYL Bilgileri
FYL: 180.224
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ!

Star, Sabah, Yeni Şafak, Taraf gazetelerinde Flaş haber!!!

"Başbakan RTE, güvenilir kaynaktan edinilen bilgiye göre türbanla başlayan ve kapatılma davasına dönüşen süreçte bir çok hata yaptıklarını ve bunların düzeltilmesi için elinden geleni yapacağını kaydetti...

RTE, 2002 yılında iktidara geldiklerinde sıfır olarak aldıkları terörün tırmandığını, bölücü terör temsilcilerinin meclise girerek devlete kafa tutmalarının,ayrı devlet isteklerinin artık her yerde açıkça dile getirmelerinin kendi dönemlerinde yüz bulduğunu ve el altından başta ABD olmak üzere AB devletlerince PKK'nın hem madden, hem manen,hem de siyaseten desteklenmesinin arttığını buna karşın birşey yapmadıklarını kabullendi!

RTE, Çekiç Güç'le başlayan, K.Irak'ta, Irak'tan bağımsız bir Kürt Devleti kurulma sürecinin kendi dönemlerinde hız kazandığını Habur'u kapatmamalarının ve Telafer'de Türkmenlere fayda sağlayacak, Barzani'nin haracını kesecek yeni bir kapı açmamalarının bu dönemde Irak politikasında yapılan en büyük yanlış olduğunu ifade etti!

2002 yılından itibaren izledikleri politikalar sonucu, yaptığı "Türkiyelilik" tanımı gibi ayrıştırıcı sözler sonucu toplumun Laik, Anti-laik, Kürtçü diye birden fazla parçaya bölündüğünü ve devletin parçalanma sürecine girdiğini itiraf etti!

Yeni bir anayasa yaparak,devletin Atatürkçü çizgiden uzaklaşacak bir anayasa ile yönetileceğini, hele yeni anayasanın Türkiye'de açıklanmadan ABD'de üniversitelerde açıklanmasının izahı mümkün olmayacak, başka bir devletin vesayeti altındaymış, kanunlarının sanki o devletin onayından sonra yürürlüğe giriyormuş izlenimini verdiğini ve bunun da "egemen" bir devlette kabul edilemiyeceğini üzülerek onayladı!

Vatandaşların kimisine karşı söylediği "ananı da al git lan" sözünün bir başbakana yakışmadığını, devlet adamının daha ağırbaşlı olması gerektiğini, Kasımpaşalı davranış kültürünün külhanbeyleri arasında geçerli olduğunu devlet adamlarına yakışmadığını bildiğini ifade etti!

Bundan sonra, ortalıkta dolaşan şahsi servetinin "2 milyar dolar" olduğu iddialarının kendisini üzdüğünü ve daha önce "devlet adamlığı" yapmış Fahri KORUTÜRK, Cevdet SUNAY gibi insanların yaşam biçimlerini esas alarak kendi ailesinin 26 yaşındaki oğluna 2,5 milyon dolarlık gemiler almasının, bir işadamının verdiği parayla yurt dışında çocuklarını okutmasının yanlış anlam ifade içerebileceğini, bunun kendisinin de çok dile getirdiği demokratik bir batı ülkesinde ortaya çıksa derhal istifa etmesi gerektiğini çok iyi bildiğini ifade etti!

Ergenekon çetesi diye adlandırılan soruşturmada, birbiriyle ilgisi bulunmayan, toplum önünde öne çıkmış "ulusalcı" diye bilinen akademisyen, 83 yaşındaki gazeteci gibi şahısların sabaha karşı 04:30'da polis tarafından göz altına alınarak götürülmesinin ve TSK ile illa bir bağlantı kurularak ve ima ederek suç isnat ettirilmesinin yanlış olduğunu, TSK'nın siyaset dışı tutulmasının önemli olduğunu,bazı kişilerce "hukuk" yoluyla Şemdinli iddianamesinden sonra ikinci kez ordunun yargı ile karşı karşıya getirilmesinin vahim sonuçları olacağını,ordunun alt kademesinin yaratılan bu kamplaşmalar sonucunda 1960 İhtilalinde aşırı bilenerek kontrol edilemez bir sertlikle cevap verdiğinin bilindiğini, bunun olmaması için "kefenimiz" cebimizde gibi daha da tahrik edici konuşmaların yapılmamasını arzu ettiğini bildirmiştir!"

Bunun bir rüya olduğunu görerek uyandım, merakla Hürriyet gazetesinde Soner YALÇIN'ın yazdığı "1960 İhtilalinde Yassıada Mahkemesinin en önemli delilleri olarak gösterilen DP'lilerin tuttukları günlükleri"ni okumaya başladım, bu dönem ile arada ne kadar benzerlikler var diye de kendi kendime düşündüm yazıyı okuyunca...

Okuyuculara bir de şunu belirteyim bugün 1 NİSAN!

Ahmet ER
Go to the top of the page

+Quote Post
mesaj 01.04.2008, 10:31
İleti #

Daha iyi hizmet için sitemize destek olabilirsiniz!

FYL Bilgileri

FYL Yolla

Muhabbet.org - Arkadaşlıkların başladığı nokta..

Kore Savaşları
Kore Kahramanlarının Web Sitesi korekahramanlari.org
Erdal Sarızeybek
Emekli Albay Erdal Sarızeybek Sorularınızı Cevaplıyor erdalsarizeybek.com.tr

Quote Post
FikrimYok
mesaj 01.04.2008, 11:20
İleti #2

...

Grup Simge
Konu: 8.892
Nereden: Ankara
Üye No: 4

FYL Bilgileri
FYL: 11.856
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Makaledeki "kendine gelme" durumunu rüyamda bile görsem inanmam artık.

Başbakanın; "nedir ki suçumuz geri adım atacakmışız, bunun için 6 yılımızı verdik" sözlerini de hayretler içinde okuduğumuzdan beri, ne tür gerilimler icat edecekler diye korkarak bekliyoruz.

Yeni, hiç duyulmamış, insanı şaşkına çeviren "kulağıma inanamıyorum" dedirten türden demeçlere imza atmış bir Başbakanın yönetimde olduğu ülkemde artık sabahlardan korkuyorum.

Abartı değil; sabahlardan korkuyorum..

Toplum için yararlı tek adımın atılmadığı, yabancı yararının, memleket yönetimi ve amacı sayıldığı bu kabuslu günlerin bitmesi, toplumun kendine gelmesi umuduyla..

Evet, toplumun artık geri adım atması gerekiyor; attığı adımdan bir adım beri gelip, yeniden düşünmesi için henüz çok geç değil..

Bu yaşananların halkın iradesi ile ilgisi yok. Hatalarının bedelini halka yüklemek, "kendine gel" demenin, halkın iradesini yok saymak olduğu yolundaki beyanlar üretmek, mevcut gerilimi savaşa götürmekten başka bir şey değildir.

+Quote Post
Ahmet K.
mesaj 01.04.2008, 11:49
İleti #3

...

Grup Simge
Konu: 55
Nereden: İSTANBUL
Üye No: 17.224

FYL Bilgileri
FYL: 180.224
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

QUOTE(FikrimYok @ 01.04.2008, 12:20) *
Makaledeki "kendine gelme" durumunu rüyamda bile görsem inanmam artık.

Başbakanın; "nedir ki suçumuz geri adım atacakmışız, bunun için 6 yılımızı verdik" sözlerini de hayretler içinde okuduğumuzdan beri, ne tür gerilimler icat edecekler diye korkarak bekliyoruz.

Yeni, hiç duyulmamış, insanı şaşkına çeviren "kulağıma inanamıyorum" dedirten türden demeçlere imza atmış bir Başbakanın yönetimde olduğu ülkemde artık sabahlardan korkuyorum.

Abartı değil; sabahlardan korkuyorum..

Toplum için yararlı tek adımın atılmadığı, yabancı yararının, memleket yönetimi ve amacı sayıldığı bu kabuslu günlerin bitmesi, toplumun kendine gelmesi umuduyla..

Evet, toplumun artık geri adım atması gerekiyor; attığı adımdan bir adım beri gelip, yeniden düşünmesi için henüz çok geç değil..

Bu yaşananların halkın iradesi ile ilgisi yok. Hatalarının bedelini halka yüklemek, "kendine gel" demenin, halkın iradesini yok saymak olduğu yolundaki beyanlar üretmek, mevcut gerilimi savaşa götürmekten başka bir şey değildir.

Halkın iradesi 1960'ta DP için % 50 idi,ama bütün ülke hoşnutsuzdu.Sonuçta halk birilerinin kendini aydınlatmasını istiyor,RP en çok oyu almıştı,iktidardan düştü en son seçimde aldığı oy % 3 bile değil.Aslında bu dış güçlerin ve iç karşı devrimcilerin ortak paydası olan T.C.Devletini yıkma amacı gerçekleşince içtekiler zannediyorlar ki,artık atıp tutacakları,iktidar olacakları bir devlet kalacak; ta Osmanlı'yı yeniden ihya edecekler!...
Zaten ABS,pardon ABD ve dahi AB'de bunu istiyor:Yeni Osmanlı İmparatorluğu kurulsun ve kurulan 44 devlet yıkılsın...
Kuşlar değil gülmeye hazır Cem YILMAZ seyircisi bile gülmez!

Bu ileti ahmetk tarafından 01.04.2008, 11:50 yeniden düzenlenmiştir.

+Quote Post

1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye:

- Basit Görünüm Tarih: 20.11.2008 - 10:53
Skin IPB: Invisionpower.fr - Aide IP.Board

Google PageRank Checker

Hosted by Sorf.org
FikrimYok © 'un Tavsiye Ettiği Siteler: Fikrimyok.com Blog | Erdal Sarızeybek'in Resmi İnternet Sitesi
Hasan Cihat Örter'in Resmi İnternet Sitesi | Osman Pamukoğlu'nun Resmi İnternet Sitesi | Ozan Şahin'in Websitesi | Books | Gas Suppliers | Babb Fest | Loans | Debt Consolidation

Ozan Şahin'in Web Sitesi Dibekli Köyü Web Sitesi