IPB

Hoşgeldiniz Giriş · Kayıt Ol

> Sedat Onar | Makale Başlıkları

Gerginlere Pasiflora İyi GelirBölüneceksek, Bölünelim mi?Elveda Rumeli Pişmanlık Pişmaniye DeğildirBu Ülke Türkler İstemedikçe BölünmezBu Hamur Daha Fazla Su KaldırmazOlaylar Kontrolden ÇıkarsaÇıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”danBoyun Eğmeyiz…Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı ZilliyeNevruz KışkırtmalarıNevrozDinler Arası BiyologMcCain Seçilir mi?Mahmut Şahin Binbaşı’nın ŞehadetiMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderUnited States of Turkey - SonBir Şehit Oğlu’nun İlk GecesiFransız Albayın ÖpücüğüBir Çocuğun Hüzünlü HaykırışlarıUnited States of TurkeyTrene Bakmaya Devam!..Haydi Türk Milleti, Beline KuvvetAltın OranKörler ve Sağırlar Birbirini AğırlarTehlikeli Dönemeç1 Mart Dünya Ölüler GünüSanal ÇuvalSilahsız Kuvvetler HarekatıKüçük BizansŞamar Oğlanı mıyız?El-BelediyyeBaskın BasanındırUlusalcı Terör ÖrgütüKuzuların CazgırlığıAkdeniz (Üniversitesi) AkşamlarıBizler Ne İstiyoruz?Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız VarMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderKatırlar Tepişirse, Olan Eşeklere OlurSoros’un ÇocuklarıNazım mı, Necip Fazıl mı?Kuzular ve Soroslar’ın CazgırlığıTruva AtıHüzün Doluyor İnsanEv Alma, Komşu AlBeni Kahreden Dağlıca30 Bin Kişinin Katili!Adım Adım KorkaklıkBirlik ve BeraberlikBiz Akıllanmayacağız!Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar?Bu Kadarına da Pes!Emanete Hıyanet Zincirleme ReaksiyonYumurta mı Tavuktan...Rutin İçiKandil’in RövanşıKandil’e Püf De...Komutayı Kim Devralacak?Talimat Çankaya’danTek Derdimiz Sigara Kalmıştı!Yeni Politikalar ÜretmeliyizÇatışmanın Olmadığı CoğrafyaKim, Kimi Kuşatıyor?Babayasa MahkemesiTürban KurbanlarıTürbanlıdan İyi Ev Hanımı OlurEkonomik Krizin Faturası Kiminmiş?3'ncü Viyana KuşatmasıTop GunTaraf Ne Tarafta?Ortak Akıl HareketiAcı Çekmek Müslümanların Kaderi mi?AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış…Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman?Biz Kaç Ortak Akıllıyız?Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken…Ergenekon Madımak HattıDemokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •

> Sedat Onar | Ekonomik Krizin Faturası Kiminmiş?
Beğeni 5 V
sedatonar
mesaj 09.06.2008, 18:54
İleti #1

...

Grup Simge
Konu: 405
Nereden: Emekli
Üye No: 15.179

FYL Bilgileri
FYL: 336.681
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Ekonomik Krizin Faturası Kiminmiş?

Bugün bir iş vesilesiyle araçla seyahat ediyordum. Radyoyu açtım. O bölgede çeken tek radyo olan Kral FM’i dinlemeye başladım. Eğlenceli bir program vardı. Program formatına göre, dinleyiciler telefonda 30 saniye içinde şayet Başbakan olurlarsa, ülke için neler yapacaklarını söylüyorlardı.

Dinleyicilerden biri programa bağlandı. Sesindeki hiddet diğer katılımcılardan farklıydı. İlk önce inşaatlarda günlük yevmiye ile geçimini sağladığını söyledikten sonra; çok büyük bir ekonomik kriz olduğunu; bunun sebebinin de türban kararını iptal eden Anayasa Mahkemesinin 11 Yargıcı olduğunu; artık Türkiye’de seçimlere gerek olmadığını, zaten seçim yapılsa da Anayasa Mahkemesinin milletin iradesinin iktidarda olmasına müsaade etmeyeceğini vurguladı. En önemlisi de, halkın aç kalmasına neden olan bu yargıçların vebal altında olduğunu, bu yargıçların Atatürkçü olmalarından dolayı böyle bir felaketi istediklerini kalpten gelerek söyledi.

Belli ki söylediklerine inanıyordu. O’nun için doğru, yalan fark etmezdi. Kafasına yerleştirilen slogan “türbanın iptalinin, ekonomik krize neden olduğuydu.” Demek ki yarın çoluk çocuğuna ekmek götüremez olursa, bunun tek “gerçek” nedeni Anayasa Mahkemesiydi.

Şimdi, bu adama kardeşim, bak Fransa’da da, İngiltere’de de türbanın kamu kurumlarına girişi yasaklandı, oralarda niçin bir ekonomik kriz olmadı, desen, adam seni iplemez. İnanmış çünkü. Kafasında tek doğru var.

Avrupa Birliği’ne girmemiz için Kopenhag Kriterleri’ni Anayasa Mahkemesi mi uyguluyor?

Türkiye’yi sömürge durumuna düşüren ekonomik, siyasal, hukuki anlaşmaları tek yanlı olarak Anayasa Mahkemesi mi imzaladı?

Bankaların, iletişimin, ulaşımın, enerjinin, doğal kaynakların sadece 2 yıllık karı fiyatına yabancı sermayeye satılarak, devletin iyi-kötü elde ettiği gelirleri Anayasa Mahkemesi mi iç etti?

Nerede son iki yıllık özelleştirmelerden elde edilen 25 milyar dolar? Anayasa Mahkemesinin kasasında da, bizim haberimiz mi yok?

Atatürkçüler Avrupa Birliği ile eşit ölçülerde, eşit haklarda katılımı savunurken, daha tam üyelik müzakereleri başlamadan tam bir sömürge anlaşması olan Gümrük Birliği anlaşmasını Yargıçlar mı imzaladı?

Atatürkçüler tam bağımsızlık, tüm vatandaşları kucaklayan sosyal devlet diye yırtınırken, yıllardır devam eden tarım destekleme politikalarını Yunan, Alman, İtalyan çiftçisi lehine Atatürkçüler mi çevirdi?

Siz neden bahsediyorsunuz hemşehrim? Avrupa Birliği ile müzakereleri yürüten Dışişleri Bakanımızın yapacağı konuşma öncesinde Avrupa Birliği Parlamento salonuna Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı Gülabi Dere’yi rahmetli dedem mi soktu? Aynı gün Dışişleri Bakanımız görüşmeleri askıya alıp da, uçağa atlayıp Türkiye’ye mi döndü?

Yabancı sermaye giriyor diye göbek atıp, yabancı sermayenin yurt dışına çıkarmaya başladığı euroları, dolarları Türkiye ekonomisi yükselişe geçti diye kamuoyuna açıklayanlar Anayasa Mahkemesi raportörü mü?

Diye soru sorsan adam anlamaz. İzanı yetmez.
Gerçi, güldürmeyin, adamı… Bu kafada olanlara Profesör Erol Manisalı’yı da getirip anlattırsan nafile. Adamın kafası yoğun bir propaganda bombardımanı altında.

Açlığın, sefaletin, krizin tek sebebi artık Anayasa Mahkemesi!...

Ülkeyi yabancılara peşkeş çekenler Atatürkçüler!...

Eskiden Cumhuriyetin kurucularına bir minnet duygusu vardı. Bize haysiyetimizi geri kazandıranlara, onurumuzu dimdik ayakta tutanlara, bizi bu yurdu hediye edenlere şükran borcumuz vardı. Daha ödeyemeden, ihanet odakları bunlara saldırmaya başladı.

Bekleyelim bakalım. Esas Temmuz ayında gelecek olan ekonomik krizin faturasını kime çıkaracaklar? Ben şimdiden söyleyeyim adres belli: Anayasa Mahkemesi…

Sinirlendim. Programın tamamını dinlemeden, radyoyu kapattım. Ekonomik krizin faturasını Atatürkçülere ve Anayasa Mahkemesine çıkarmaya çalışan angut için ağzımdan tek kelime çıktı.

Yuh be öküz….

(Yazılarımıza kısa bir süre ara vermiştik. Gerçekten de vaktimiz yoktu. Hele hele bir günde iki yazı yazacak durumda değildik. Ne yapalım?.. Kusura bakmayın ama öküzün teki cüret edip Atatürk’e saldırırsa kendimi tutamadım. Birkaç gün yazı yazmayıp, sinirimin yatışmasını bekleyeceğim.)

Sedat Onar
Go to the top of the page

+Quote Post
mesaj 09.06.2008, 18:54
İleti #

Daha iyi hizmet için sitemize destek olabilirsiniz!

FYL Bilgileri

FYL Yolla

Muhabbet.org - Arkadaşlıkların başladığı nokta..

Kore Savaşları
Kore Kahramanlarının Web Sitesi korekahramanlari.org
Erdal Sarızeybek
Emekli Albay Erdal Sarızeybek Sorularınızı Cevaplıyor erdalsarizeybek.com.tr

Quote Post
FikrimYok
mesaj 09.06.2008, 20:26
İleti #2

...

Grup Simge
Konu: 8.892
Nereden: Ankara
Üye No: 4

FYL Bilgileri
FYL: 11.841
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Dinleyicilerden biri programa bağlandı. Sesindeki hiddet diğer katılımcılardan farklıydı. İlk önce inşaatlarda günlük yevmiye ile geçimini sağladığını söyledikten sonra; çok büyük bir ekonomik kriz olduğunu; bunun sebebinin de türban kararını iptal eden Anayasa Mahkemesinin 11 Yargıcı olduğunu; artık Türkiye’de seçimlere gerek olmadığını, zaten seçim yapılsa da Anayasa Mahkemesinin milletin iradesinin iktidarda olmasına müsaade etmeyeceğini vurguladı. En önemlisi de, halkın aç kalmasına neden olan bu yargıçların vebal altında olduğunu, bu yargıçların Atatürkçü olmalarından dolayı böyle bir felaketi istediklerini kalpten gelerek söyledi.

Böyle düşünenler çok. Şu ana kadar Aziz Nesin'in o "malum" sözünü hiç kullanmamıştım ve hatta çok da yerdiğim olmuştu ama şimdi rahmetlinin haklı olduğuna karar verdim ve bir "ilk"imi açıklıyorum:

Toplumun çoğunluğu zeka özürlü..

Zeka özürlü olmasa; 1 + 1 = 2 eder bunu bilir!

Bundan 1 ay öncesine kadar Anayasa Mahkemesi kararı var mıydı? Yoktu! Ama ülke güllik gülistalıktı değil mi?! Her ay zamlar otomatiğe bağlanmamıştı, enflasyon artmamıştı, millet refah içinde yaşıyordu. AKP Hükümeti, çiftçiye, işçiye, memura hakkını vermiş, ortada hiçbir sorun yok, cennette yaşıyorduk değil mi?

Çok değil, 1 hafta önce..

Bu adama verdiler bir torba pirinç, inanmasa da konuşuyor..

Kusura bakılmasın; 1 + 1'in hesabını yapamayanlarla, bir torba pirince satılanlarla benim oyum eşit değil..

Şimdi çılgınlık içindeler, ben sinirlerime hakim olup, sonucu bekleyeceğim; ne isterlerse; biz aynısıyla burdayız!

Kimsenin eli armut toplamıyor!..

AKP Hükümeti halkı isyana, suça teşvik ettiği için hem kapatılmalı, hem de siyasetten süresiz el çektirilmeli, böyle giderse PKK'yı filan bırakıp, birbirimize gireceğiz!

Bu kadar halka, vatana düşmanlık olamaz! Yönetimler halkı sakinleştirirken, resmen toplumu gerip, birbirine düşürüyorlar!

Yazık! Hem yazık, hem pes!

+Quote Post
Yeşil Erik
mesaj 10.06.2008, 00:20
İleti #3

...

Grup Simge
Konu: 0
Üye No: 495

FYL Bilgileri
FYL: 1.046
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Çorbası yok içmeye türbanla gider ...

Amele kardeşimiz önce karnını doyursun sonra mahkeme işlerine baksın. Herkes haddini bilecek boyundan büyük laf etmeyecek!

+Quote Post
semavi
mesaj 10.06.2008, 07:25
İleti #4

...

Grup Simge
Konu: 5
Nereden: Göklerden.. yok yok daha ötelerden
Üye No: 1.602

FYL Bilgileri
FYL: 18.468
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

QUOTE(sedatonar @ 09.06.2008, 20:54) *
İlk önce inşaatlarda günlük yevmiye ile geçimini sağladığını söyledikten sonra; çok büyük bir ekonomik kriz olduğunu; bunun sebebinin de türban kararını iptal eden Anayasa Mahkemesinin 11 Yargıcı olduğunu; artık Türkiye’de seçimlere gerek olmadığını, zaten seçim yapılsa da Anayasa Mahkemesinin milletin iradesinin iktidarda olmasına müsaade etmeyeceğini vurguladı. En önemlisi de, halkın aç kalmasına neden olan bu yargıçların vebal altında olduğunu, bu yargıçların Atatürkçü olmalarından dolayı böyle bir felaketi istediklerini kalpten gelerek söyledi

Maşallah diyelim inşaatlarda günlük ücretlerle çalışan işçimize. nekadar da gündemi sıkı takip eden bir işçiymiş. Kaç inşaat içşçisi bilir acaba anayasa mahkemesinin yargıç sayısını..
Belli ki militanın biri telefona bağlanıp milletin zihnini zehirlemek için verip veriştirmiş.
Ve kim bilir ki bu militanlardan daha kaç bintanesi böyle her fırsatta zehir akıtmak için aramızda dolaşıyor.

+Quote Post
Emre
mesaj 10.06.2008, 07:47
İleti #5

...

Grup Simge
Konu: 769
Nereden: İzmir
Üye No: 28

FYL Bilgileri
FYL: 1.313
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Siz bu kafayla gittikçe daha çook ekonomik kriz göreceksiniz emin olun.

+Quote Post
Ekmek ve Şarap
mesaj 10.06.2008, 18:15
İleti #6

...

Grup Simge
Konu: 37
Üye No: 9.347

FYL Bilgileri
FYL: 3.080
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

En önemlisi de, halkın aç kalmasına neden olan bu yargıçların vebal altında olduğunu, bu yargıçların Atatürkçü olmalarından dolayı böyle bir felaketi istediklerini kalpten gelerek söyledi.

Lanet olsun böyle cahilliğe! Bunlar Türk falan değil.

Kınanacak olan meclisteki kişilere gelince, bu millete bunları konuşturtup mutlu olan MHP, DTP, AKP tayfasıdır. Lanet olsun on yıllardır milleti böyle bölüp ABD'ye yem eden zihniyete.

Vatandaşı kimliksiz, kişiliksiz, vatan bayrak sevgisinden yoksun bırakanlara lanet olsun!

+Quote Post

1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye: