|
|
Gerginlere Pasiflora İyi Gelir • Bölüneceksek, Bölünelim mi? • Elveda Rumeli • Pişmanlık Pişmaniye Değildir • Bu Ülke Türkler İstemedikçe Bölünmez • Bu Hamur Daha Fazla Su Kaldırmaz • Olaylar Kontrolden Çıkarsa • Çıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”dan • Boyun Eğmeyiz… • Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı Zilliye • Nevruz Kışkırtmaları • Nevroz • Dinler Arası Biyolog • McCain Seçilir mi? • Mahmut Şahin Binbaşı’nın Şehadeti • Mağduriyetin Yolu Müdüriyete Gider • United States of Turkey - Son • Bir Şehit Oğlu’nun İlk Gecesi • Fransız Albayın Öpücüğü • Bir Çocuğun Hüzünlü Haykırışları • United States of Turkey • Trene Bakmaya Devam!.. • Haydi Türk Milleti, Beline Kuvvet • Altın Oran • Körler ve Sağırlar Birbirini Ağırlar • Tehlikeli Dönemeç • 1 Mart Dünya Ölüler Günü • Sanal Çuval • Silahsız Kuvvetler Harekatı • Küçük Bizans • Şamar Oğlanı mıyız? • El-Belediyye • Baskın Basanındır • Ulusalcı Terör Örgütü • Kuzuların Cazgırlığı • Akdeniz (Üniversitesi) Akşamları • Bizler Ne İstiyoruz? • Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız Var • Mağduriyetin Yolu Müdüriyete Gider • Katırlar Tepişirse, Olan Eşeklere Olur • Soros’un Çocukları • Nazım mı, Necip Fazıl mı? • Kuzular ve Soroslar’ın Cazgırlığı • Truva Atı • Hüzün Doluyor İnsan • Ev Alma, Komşu Al • Beni Kahreden Dağlıca • 30 Bin Kişinin Katili! • Adım Adım Korkaklık • Birlik ve Beraberlik • Biz Akıllanmayacağız! • Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar? • Bu Kadarına da Pes! • Emanete Hıyanet • Zincirleme Reaksiyon • Yumurta mı Tavuktan... • Rutin İçi • Kandil’in Rövanşı • Kandil’e Püf De... • Komutayı Kim Devralacak? • Talimat Çankaya’dan • Tek Derdimiz Sigara Kalmıştı! • Yeni Politikalar Üretmeliyiz • Çatışmanın Olmadığı Coğrafya • Kim, Kimi Kuşatıyor? • Babayasa Mahkemesi • Türban Kurbanları • Türbanlıdan İyi Ev Hanımı Olur • Ekonomik Krizin Faturası Kiminmiş? • 3'ncü Viyana Kuşatması • Top Gun • Taraf Ne Tarafta? • Ortak Akıl Hareketi • Acı Çekmek Müslümanların Kaderi mi? • AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış… • Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman? • Biz Kaç Ortak Akıllıyız? • Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken… • Ergenekon Madımak Hattı • Demokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •
![]() ![]() |
17.03.2008, 14:11
|
|
|
İleti: 594 Konu: 405 Katılım: 18-01 08 Nereden: Emekli Üye No: 15.179 FYL Bilgileri FYL: 336.681 Dolabını Karıştır FYL Yolla |
Dinler Arası Biyolog Sakın, başlığa bakıp da, bu adam yine aceleden “D”yi “B” olarak yazmış demeyin... Diyalog olması gerekirdi diyenlere; ben de, dinler arasındaki kan uyuşmazlığından dolayı yüzlerce yıl sürmüş ve bir o kadar sürmesi mukadder olan savaşları dinler arası diyalog değil, dinler arasında görev yapacak biyologlar önleyebilir diyorum da ondan yazdım… Türkiye’de insanların çok iyi bilmediklerinden dolayı en çok konuşmaktan korktukları, ama konuşmadan duramadıkları yegane konu, din… Bizim toplumumuzda insanlar dinlerini okuyarak, anlayarak değil; ya aile büyüklerin anlatımı, ya Kur’an kursları, ya da televizyon programlarından kulaktan dolma öğreniyor. Orta çaplı bir insanımıza; dinimize göre kaç tane melek vardır, görevleri nelerdir, Alevilikle-Sünnilik nerede ayrılır, diye sorsanız, doğru dürüst cevap verecek insan sayısı %50’yi geçmez. Ama insanımız meleklere iman edileceğini bilir, meleklere küfretmeye kalkan biri çıkarsa gözünün üstüne de oturtur. Dinini severek yaşamayı esas alır. Modern tarikatlarda olduğu gibi kendine peygamber süsü vererek topluma kendi dini anlayışını dikte etmeye çalışanlara pek iltifat etmez. Veyahut biz öyle zannediyoruz. Aslında Evangelist Amerika’nın uygulamaya koyduğu Büyük Ortadoğu Projesinin en önemli ayaklarından bir de bu Dinler Arası Diyalog meselesi. Mesele öyle can alıcı noktalarından işleme konuyor ki, gerçekten de sanırsınız dünya dinleri birleşerek ortak bir din oluşturulacak… Ancak amaç Müslümanlığın sünepeleştirilerek, köklerinden koparılması ve bugün bütün dünya dinleri arasında en fazla taraftar toplayan bir din olan İslam’ın önünün kesilmesi. Dolayısıyla, “Vaad Edilmiş Topraklar” İsrailoğulları tarafından ele geçirilirken Müslümanların buna seyirci kalması. Adamların bu ülküsüne ulaşmak için sarf ettiği çabayı alkışlamamak olmaz. Hedefleri belli ve bu istikamette yürüyorlar. Ya, bizi keriz yerine koyup,yaptıkları faaliyetleri hoşgörü ve diyalog kelimelerinin arkasına sığınarak gizleyenlere ne demeli? İşte bu dinler arası önemli biyologlarımızdan biri de Fettullah Gülen. Fettullah Gülen ve ekibi yıllardır bu memlekette kendi inandığı İslam anlayışını halkımıza empoze etmek için var gücü ile çalışıyor. Bunun yanında Amerika’nın Türkiye’ye biçtiği Ilımlı İslam uygulamasını devlet kademelerinde örgütleyerek gerçekleştirmek, Evangelizmin en önemli hedeflerinden biri olan İslamın gerçek bağlarından koparılarak İslam inanışının içine Evangelist inanç tohumlarını atmak gibi faaliyetleri de bir biyolog titizliğiyle yapmaya çalışıyor. İki dinin kan uyuşması tamamlanırsa mesele çözülecek ama insanımızın sağduyusu buna engel… Bakın, sevgili okurlar, İslam’a inanırsınız, inanmazsınız. Allah ile kul arasında bir konu nihayetinde. Veya inanmanıza rağmen ibadetlerinizi eksik yaparsınız, devletin dini kurallara göre idare edilmesine karşı çıkarsınız, benim gibi... Ama adamların hoşgörü ve diyalog ayaklarından dinimize saldırmasına da sessiz kalamazsınız… Geçenlerde biz Acun’un Var mısın, Yok musun yarışmasına kilitlenmişken, aynı saatlerde yayınlanan başka bir program gözden kaçtı. Daha doğrusu benim daha sonra haberim oldu. Ama programda konuşulan konuları daha sonra internet ortamında buldum, okudum. Vay be, dedim. Hani diyorlar ya: tehlikenin farkında mısınız? Aynen öyle. Okuduklarımla, bildiklerimi birleştirdim. Bırakın tehlikenin farkında olmayı, yukarıdan koskoca bir çığ kopmuş, biz altında beklemeyi sürdürüyoruz diye düşünmeye başladım… Bahsettiğim şahsiyet, Nurettin Veren… Fettullah Gülen’in eski sağ kolu, yeni Aydınlık ekibinin sol kolu… Samanyolu televizyonunun sahibi, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfının Genel başkanı, velhasıl bütün sıfatlarını yazamıyoruz, yerimiz almaz. Bir tek astronotluk dışında bütün mesleklerin ustası, müdürü, başkanı… Bu mümtaz insan ile güzide ekibi daha düne kadar memleketin içine ederken, işin bu boyutlara kadar gelmiş olduğunu tahmin ediyorduk, ama bunların bu kadar örgütlü olduğunu düşünemiyorduk… Nurettin Veren, Fettullah Gülen’le menfaat çatışmasından dolayı yolları ayırmış ya, bir konuşmuş, pir konuşmuş… Hem internetteki kendi sitesinden, hem de Aydınlık Dergisi ile yaptığı röportajda vermiş, veriştirmiş. İçinde bir şeyi tutamamış… Nedamet hisleri ile güya hatalarını düzeltmeye, dini nurlandırmadan, ilmi ziyalandırmaya geçiş yapmış… Şimdi ister istemez insanın kafası bozuluyor. Eh be kardeşim, kim sana durduk yere bu adamın peşine takıl; insanların devlete bağlılık duygularını törpüle, devlet kademelerini ele geçirmek için sinsice örgütlen, Amerikan Evangelistlerinin Türkiye’deki maşası ol, türban krizinin fitilini tutuşturmak için dini gerekçelerden daha çok şahsi ihtiraslarını ortaya koy, Cumhuriyetin tüm değerlerini yerle bir etmek için mesai harca, dedi. Senin aklın o zaman nerelerdeydi? Minicik beyinlere attığınız nifak tohumları daha yeşermedi. Esas onlar tam olarak yetişip, kendilerince önemli noktalara geldikten sonra ak koyun, kara koyun meydana çıkacak. Viran olası hanede evlad-ü iyal var demeleri gibi, sen kayıtsız şartsız biyoloğu destekle, yakıp, yıkıp, ortada düzeltilecek bir şey kalmadıktan sonra sen ortaya çık, “Ben pişmanım, bu olayın bu boyutlarda olduğunu bilmiyordum, tehlikenin yeni farkına vardım.” de… Benim en nefret ettiğim husus, bu memlekette her haltı yedikten, ortalığı kırıp döktükten, kan döküp, insanları böldükten sonra ortaya çıkıp,”Ben pişmanım, pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum.” demek. Nurettincim, hükümetten etkili kişileri tanıyorsun, devletin çıkardığı pişmanlık yasasından faydalanabilirsin ama bu memleket sevdalılarının vicdanlarındaki pişmanlık yasasından faydalanamazsın!.. Senin bile biyoloğunla aranızda kan uyuşmazlığınız çıktıysa, iki din arasında kan uyuşmazlığını bir hesapla istersen. Sedat Onar |
|
|
|
17.03.2008, 14:11
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() FYL Bilgileri FYL Yolla |
|
|
|
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||