IPB

Hoşgeldiniz Giriş · Kayıt Ol

> Sedat Onar | Makale Başlıkları

Gerginlere Pasiflora İyi GelirBölüneceksek, Bölünelim mi?Elveda Rumeli Pişmanlık Pişmaniye DeğildirBu Ülke Türkler İstemedikçe BölünmezBu Hamur Daha Fazla Su KaldırmazOlaylar Kontrolden ÇıkarsaÇıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”danBoyun Eğmeyiz…Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı ZilliyeNevruz KışkırtmalarıNevrozDinler Arası BiyologMcCain Seçilir mi?Mahmut Şahin Binbaşı’nın ŞehadetiMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderUnited States of Turkey - SonBir Şehit Oğlu’nun İlk GecesiFransız Albayın ÖpücüğüBir Çocuğun Hüzünlü HaykırışlarıUnited States of TurkeyTrene Bakmaya Devam!..Haydi Türk Milleti, Beline KuvvetAltın OranKörler ve Sağırlar Birbirini AğırlarTehlikeli Dönemeç1 Mart Dünya Ölüler GünüSanal ÇuvalSilahsız Kuvvetler HarekatıKüçük BizansŞamar Oğlanı mıyız?El-BelediyyeBaskın BasanındırUlusalcı Terör ÖrgütüKuzuların CazgırlığıAkdeniz (Üniversitesi) AkşamlarıBizler Ne İstiyoruz?Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız VarMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderKatırlar Tepişirse, Olan Eşeklere OlurSoros’un ÇocuklarıNazım mı, Necip Fazıl mı?Kuzular ve Soroslar’ın CazgırlığıTruva AtıHüzün Doluyor İnsanEv Alma, Komşu AlBeni Kahreden Dağlıca30 Bin Kişinin Katili!Adım Adım KorkaklıkBirlik ve BeraberlikBiz Akıllanmayacağız!Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar?Bu Kadarına da Pes!Emanete Hıyanet Zincirleme ReaksiyonYumurta mı Tavuktan...Rutin İçiKandil’in RövanşıKandil’e Püf De...Komutayı Kim Devralacak?Talimat Çankaya’danTek Derdimiz Sigara Kalmıştı!Yeni Politikalar ÜretmeliyizÇatışmanın Olmadığı CoğrafyaKim, Kimi Kuşatıyor?Babayasa MahkemesiTürban KurbanlarıTürbanlıdan İyi Ev Hanımı OlurEkonomik Krizin Faturası Kiminmiş?3'ncü Viyana KuşatmasıTop GunTaraf Ne Tarafta?Ortak Akıl HareketiAcı Çekmek Müslümanların Kaderi mi?AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış…Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman?Biz Kaç Ortak Akıllıyız?Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken…Ergenekon Madımak HattıDemokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •

> Sedat Onar | Dinler Arası Biyolog
Beğeni 5 V
sedatonar
mesaj 17.03.2008, 14:11
İleti #1

...

Grup Simge
Konu: 405
Nereden: Emekli
Üye No: 15.179

FYL Bilgileri
FYL: 336.681
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Dinler Arası Biyolog

Sakın, başlığa bakıp da, bu adam yine aceleden “D”yi “B” olarak yazmış demeyin...

Diyalog olması gerekirdi diyenlere; ben de, dinler arasındaki kan uyuşmazlığından dolayı yüzlerce yıl sürmüş ve bir o kadar sürmesi mukadder olan savaşları dinler arası diyalog değil, dinler arasında görev yapacak biyologlar önleyebilir diyorum da ondan yazdım…

Türkiye’de insanların çok iyi bilmediklerinden dolayı en çok konuşmaktan korktukları, ama konuşmadan duramadıkları yegane konu, din… Bizim toplumumuzda insanlar dinlerini okuyarak, anlayarak değil; ya aile büyüklerin anlatımı, ya Kur’an kursları, ya da televizyon programlarından kulaktan dolma öğreniyor. Orta çaplı bir insanımıza; dinimize göre kaç tane melek vardır, görevleri nelerdir, Alevilikle-Sünnilik nerede ayrılır, diye sorsanız, doğru dürüst cevap verecek insan sayısı %50’yi geçmez. Ama insanımız meleklere iman edileceğini bilir, meleklere küfretmeye kalkan biri çıkarsa gözünün üstüne de oturtur. Dinini severek yaşamayı esas alır. Modern tarikatlarda olduğu gibi kendine peygamber süsü vererek topluma kendi dini anlayışını dikte etmeye çalışanlara pek iltifat etmez. Veyahut biz öyle zannediyoruz.

Aslında Evangelist Amerika’nın uygulamaya koyduğu Büyük Ortadoğu Projesinin en önemli ayaklarından bir de bu Dinler Arası Diyalog meselesi. Mesele öyle can alıcı noktalarından işleme konuyor ki, gerçekten de sanırsınız dünya dinleri birleşerek ortak bir din oluşturulacak… Ancak amaç Müslümanlığın sünepeleştirilerek, köklerinden koparılması ve bugün bütün dünya dinleri arasında en fazla taraftar toplayan bir din olan İslam’ın önünün kesilmesi. Dolayısıyla, “Vaad Edilmiş Topraklar” İsrailoğulları tarafından ele geçirilirken Müslümanların buna seyirci kalması. Adamların bu ülküsüne ulaşmak için sarf ettiği çabayı alkışlamamak olmaz. Hedefleri belli ve bu istikamette yürüyorlar.

Ya, bizi keriz yerine koyup,yaptıkları faaliyetleri hoşgörü ve diyalog kelimelerinin arkasına sığınarak gizleyenlere ne demeli?

İşte bu dinler arası önemli biyologlarımızdan biri de Fettullah Gülen. Fettullah Gülen ve ekibi yıllardır bu memlekette kendi inandığı İslam anlayışını halkımıza empoze etmek için var gücü ile çalışıyor. Bunun yanında Amerika’nın Türkiye’ye biçtiği Ilımlı İslam uygulamasını devlet kademelerinde örgütleyerek gerçekleştirmek, Evangelizmin en önemli hedeflerinden biri olan İslamın gerçek bağlarından koparılarak İslam inanışının içine Evangelist inanç tohumlarını atmak gibi faaliyetleri de bir biyolog titizliğiyle yapmaya çalışıyor. İki dinin kan uyuşması tamamlanırsa mesele çözülecek ama insanımızın sağduyusu buna engel…

Bakın, sevgili okurlar, İslam’a inanırsınız, inanmazsınız. Allah ile kul arasında bir konu nihayetinde. Veya inanmanıza rağmen ibadetlerinizi eksik yaparsınız, devletin dini kurallara göre idare edilmesine karşı çıkarsınız, benim gibi... Ama adamların hoşgörü ve diyalog ayaklarından dinimize saldırmasına da sessiz kalamazsınız…

Geçenlerde biz Acun’un Var mısın, Yok musun yarışmasına kilitlenmişken, aynı saatlerde yayınlanan başka bir program gözden kaçtı. Daha doğrusu benim daha sonra haberim oldu. Ama programda konuşulan konuları daha sonra internet ortamında buldum, okudum. Vay be, dedim. Hani diyorlar ya: tehlikenin farkında mısınız? Aynen öyle. Okuduklarımla, bildiklerimi birleştirdim. Bırakın tehlikenin farkında olmayı, yukarıdan koskoca bir çığ kopmuş, biz altında beklemeyi sürdürüyoruz diye düşünmeye başladım…

Bahsettiğim şahsiyet, Nurettin Veren… Fettullah Gülen’in eski sağ kolu, yeni Aydınlık ekibinin sol kolu… Samanyolu televizyonunun sahibi, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfının Genel başkanı, velhasıl bütün sıfatlarını yazamıyoruz, yerimiz almaz. Bir tek astronotluk dışında bütün mesleklerin ustası, müdürü, başkanı…

Bu mümtaz insan ile güzide ekibi daha düne kadar memleketin içine ederken, işin bu boyutlara kadar gelmiş olduğunu tahmin ediyorduk, ama bunların bu kadar örgütlü olduğunu düşünemiyorduk…

Nurettin Veren, Fettullah Gülen’le menfaat çatışmasından dolayı yolları ayırmış ya, bir konuşmuş, pir konuşmuş…

Hem internetteki kendi sitesinden, hem de Aydınlık Dergisi ile yaptığı röportajda vermiş, veriştirmiş. İçinde bir şeyi tutamamış… Nedamet hisleri ile güya hatalarını düzeltmeye, dini nurlandırmadan, ilmi ziyalandırmaya geçiş yapmış…

Şimdi ister istemez insanın kafası bozuluyor. Eh be kardeşim, kim sana durduk yere bu adamın peşine takıl; insanların devlete bağlılık duygularını törpüle, devlet kademelerini ele geçirmek için sinsice örgütlen, Amerikan Evangelistlerinin Türkiye’deki maşası ol, türban krizinin fitilini tutuşturmak için dini gerekçelerden daha çok şahsi ihtiraslarını ortaya koy, Cumhuriyetin tüm değerlerini yerle bir etmek için mesai harca, dedi. Senin aklın o zaman nerelerdeydi? Minicik beyinlere attığınız nifak tohumları daha yeşermedi. Esas onlar tam olarak yetişip, kendilerince önemli noktalara geldikten sonra ak koyun, kara koyun meydana çıkacak.

Viran olası hanede evlad-ü iyal var demeleri gibi, sen kayıtsız şartsız biyoloğu destekle, yakıp, yıkıp, ortada düzeltilecek bir şey kalmadıktan sonra sen ortaya çık, “Ben pişmanım, bu olayın bu boyutlarda olduğunu bilmiyordum, tehlikenin yeni farkına vardım.” de…

Benim en nefret ettiğim husus, bu memlekette her haltı yedikten, ortalığı kırıp döktükten, kan döküp, insanları böldükten sonra ortaya çıkıp,”Ben pişmanım, pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum.” demek.

Nurettincim, hükümetten etkili kişileri tanıyorsun, devletin çıkardığı pişmanlık yasasından faydalanabilirsin ama bu memleket sevdalılarının vicdanlarındaki pişmanlık yasasından faydalanamazsın!.. Senin bile biyoloğunla aranızda kan uyuşmazlığınız çıktıysa, iki din arasında kan uyuşmazlığını bir hesapla istersen.

Sedat Onar
Go to the top of the page

+Quote Post
mesaj 17.03.2008, 14:11
İleti #

Daha iyi hizmet için sitemize destek olabilirsiniz!

FYL Bilgileri

FYL Yolla

Muhabbet.org - Arkadaşlıkların başladığı nokta..

Kore Savaşları
Kore Kahramanlarının Web Sitesi korekahramanlari.org
Erdal Sarızeybek
Emekli Albay Erdal Sarızeybek Sorularınızı Cevaplıyor erdalsarizeybek.com.tr

Quote Post
yılmazdanacı
mesaj 17.03.2008, 14:35
İleti #2

...

Grup Simge
Konu: 155
Üye No: 7.838

FYL Bilgileri
FYL: 3.213
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

8 - Allah (c.c.) şöyle buyuruyor:

"Ey iman edenler!
Yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. İçinizden kim onları dost edinirse, o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalim kimseleri doğru yola iletmez. Kalplerinde hastalık bulunanların onlara doğru koştuğunu görürsün. 'Bize bir kötülük isabet etmesinden korkarız' derler. Umulur ki Allah bir fetih ihsan eder veya katından bir emir getirir de, içlerinde gizlediklerine pişman olurlar." (Maide: 5/51-52)

DOST EDİNİLMESİ YASAKLANANLAR:

Yazıklar olsun bana, keşke falanı dost edinmeseydim!” Furkân Sûresinin 28 . Ayetinde
Mü’minler, mü’minleri bırakıp inkarcıları dost edinmesin. Kim böyle yaparsa Allah ile bir ilişiği kalmaz. Ancak onlardan (gelebilecek tehlikeden) korunmanız başkadır. Allah asıl sizi kendisine karşı dikkatli olmanız hakkında uyarmaktadır. Çünkü dönüş Allah’adır. Âl-i İmrân(*) Sûresinin 28 . Ayetinde
Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı. Nisâ(*) Sûresinin 89 . Ayetinde
Ey iman edenler! Mü’minleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin. Kendi aleyhinize Allah’a apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz? Nisâ(*) Sûresinin 144 . Ayetinde
Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez.16 Mâide(*) Sûresinin 51 . Ayetinde
Ey iman edenler! Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden dininizi alaya alıp oyuncak edinenleri ve öteki kafirleri dost edinmeyin. Eğer mü’minler iseniz Allah’a karşı gelmekten sakının. Mâide(*) Sûresinin 57 . Ayetinde
Eğer Allah’a, Peygamber’e ve ona indirilene (Kur’an’a) inanıyor olsalardı onları (müşrikleri) dost edinmezlerdi. Fakat onlardan birçoğu fasık kimselerdir. Mâide(*) Sûresinin 81 . Ayetinde
Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ederlerse, babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin. İçinizden kim onları dost edinirse, işte onlar, zalimlerin ta kendileridir. Tevbe(*) Sûresinin 23 . Ayetinde
Ey İman edenler! Benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanları dost edinmeyin. Siz onlara sevgi gösteriyorsunuz. Halbuki onlar size gelen hakkı inkâr ettiler. Rabbiniz olan Allah’a inandınız diye Resûlü ve sizi yurdunuzdan çıkarıyorlar. Eğer rızamı kazanmak üzere benim yolumda cihad etmek için çıktıysanız (böyle yapmayın). Onlara gizlice sevgi besliyorsunuz.1 Oysa ben sizin gizlediğinizi de, açığa vurduğunuzu da bilirim. Sizden kim bunu yaparsa mutlaka doğru yoldan sapmıştır. Mümtehine(*) Sûresinin 1 . Ayetinde
Allah, sizi ancak, sizinle din konusunda savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran ve çıkarılmanız için destek verenleri dost edinmekten men eder. Kim onları dost edinirse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir. Mümtehine(*) Sûresi nin 9 . Ayetinde

Sedat Hocam, yorumsuz olarak görüşlerinize sunuyorum.

FETHULLAH GÜLEN, YÜZYILIN DECCALİ'DİR!

+Quote Post
FikrimYok
mesaj 17.03.2008, 15:03
İleti #3

...

Grup Simge
Konu: 8.892
Nereden: Ankara
Üye No: 4

FYL Bilgileri
FYL: 11.841
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Din sonu gelmez, dibi görünmez sınırsız bir kaynak. Kimler bu kaynaktan sebeplenmedi, kimler servetler edinmedi. Daha da çok kişiyi besleyecek. Çok kan döküldü, dökülmeye devam edecektir..

Kötü olan; yapmayın, etmeyin, girmeyin insanın inandığı ile arasına demek kafir ilan edilmenize yetiyor. Ama bununla da kalınmıyor; yeteneksiz, beceriksiz, gerici, demokrasi düşmanı ve hatta vatanın kurtulmasını istemeyen birer hain de oluverirsiniz..

Başbakan, okudu A'raf suresini verdi fetvayı. Neymiş efendim; onlar görmezler, bilmezler, doğruyu konuşmazlar. Kim bunlar? Kafirler..

Savcısı kafir, Laik Düşünce kafir, Atatürk'çüsü kafir, Ordusu kafir..

Bunların yolunu kesen, herkes kafir..

Devletin gelirlerini, milletin alınterini peşkeş çeken, hristiyanlarla işbirliği imzalayanlar müslüman..

Çıkıp da biri demiyor; Kur'an-ı Kerim'in neresinde sözü ediliyor hristiyanlarla birlik - beraberlik içinde olun, diyalog kurun diye..

Başbakanın, nüfusun %90'ının müslüman inanca sahip olduğu bir ülkede, çıkıp da hristiyanlar için vurgulanan ayetleri müslümanlara yöneltmesinin gerisindeki gayeyi siz düşünün artık..

Ama onların gözleri var; görmezler..

Kulakları var; duymazlar..

Dilleri var; doğruyu konuşamazlar..

Çünkü onlar kendilerine, İslam'ın men ettiği "siz onlara benzemedikçe, onlar sizi sevmezler.." diye işaret ettiği hristiyanları kendilerine dost edinmişlerdir..

Ülkelerini, hristiyanlara şikayete giden yine onlar (Cumhurbaşkanı oluyor bu zat), çocuklarını hristiyan okullarında okutup, orada yerleştiren ve ülkeyi karıştırdıktan sonra yasalardan kaçıp onlara sığınan, Kuran'ın düşman ilan ettiği hristiyanlardan medet uman yine onlar..

İnsanları inançlarından dolayı yargılamam, bunun insani olmadığını savunurum, ancak; ayrımcı düşünerek, din üzerinden ülkeyi gerenlerin tutumlarını da sözde sahip oldukları inanç içerisinde ele alırım..

Onlar, konuştukları gibi yaşamazlar diyorum!

+Quote Post
Ahmet K.
mesaj 17.03.2008, 15:42
İleti #4

...

Grup Simge
Konu: 55
Nereden: İSTANBUL
Üye No: 17.224

FYL Bilgileri
FYL: 180.227
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Sevgili Sedat ONAR,

Ezelden beridir derim,önce Türklük sonra müslümanlık potası.Biz müslüman olmadan önce de Türk'tük halen de öyleyiz ama bir yandan ABD bir yandan Vahhabiler bize kendi fraksiyonlarını şırıngalamaya çalışıyorlar. Yüzyıllardan beridir de cahil bırakılan, itaat etmeye, aza kanaat etmeya çalışan halkımız da kendi menfaatine, bir ve birlikte olmanın yönünde çalışan insanların peşinde değil de, bunlar gibi kendi menfaatini düşünen ve bunu din üzerinden yapan Şeyh Sait, Fetullah Gülen, AKP, RP, Fazilet gibi parti ve insanların peşinden gitmektedirler.

Fetullah Gülen neden eğitime öncelik verip orda burda okul açmaktadır?

Cevap :"Ağaç Yaşken Eğilir" + Eğitimin gücünü bildiği için.

Ancak Atatürk döneminden sonra hükümetlerin hiçbiri eğitime yeterli ilgiyi vermeyip halkın yarı cahil kalmasına neden oldular. Bugün köylerde ön plana çıkmış uygulama ve kişilere bakın Köy Enstitülü birinin projesi, uygulaması veya oğlu/kızıdır. Atatürk en verimli ve çabuk olarak önce köylünün aydınlatılmasını öncelikli gördüğü için Köy Enstitülerini desteklemiştir. Ama sonra gelen hükümetler bırakın desteklemeyi, kaldırmışlar Enstitüleri.

Şimdi halk efelenen, Kasımpaşa kabadayılığı yapan,"hesapta" din için birşeyler yapan sahtekarların peşinde gidiyor. Köylünün menfaatine birşey olduğu yok ne toprağı çoğalıyor, ne ürününün parası artıyor; ama diğer yandan "din için birşeyler yapan" arkadaşın 26 yaşındaki oğlu 2,5 milyon dolarlık gemi sahibi oluyor, öbür gayretkeşin oğlunun ithal edeceği mısırın vergisi bir gecede anormal oynuyor, likit yumurtada teşvik sağlanıyor, vergi düşüyor vs vs...

Eğitimi biraz yükselen köylünün bu safsataları yemesi düşünülemez bile yani: "EĞİTİM ŞART"

+Quote Post
detays
mesaj 17.03.2008, 19:32
İleti #5

...

Grup Simge
*
Konu: 217
Nereden: istanbul
Üye No: 19

FYL Bilgileri
FYL: 3.147
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Daha öncede bu konu ile ilgili şunları söylemiştim;

"Papa II. John Paul''ün 1991 yılında ilan ettiği "Redemptoris Missio" (Kurtarıcı Misyon) isimli genelgesinde aynen şöyle deniyordu: "Dinler arası diyalog, Kilise''nin bütün ınsanları Kilise''ye döndürme amaçlı misyonunun bir parçasıdır... Bu misyon aslında Mesih''i ve İncil''i bilmeyenlere ve diğer dinlere mensup olanlara yöneliktir. Tanrı, Mesih vasıtasıyla bütün insanları kendine çağırmakta, vahyinin ve sevgisinin mükemmelliğini onlarla paylaşmak istemektedir... Bu açıklamalar yapılırken, kurtuluşun Mesih''ten geldiği ve diyalogun evangelizasyon (misyon)dan ayrılmadığı gerçeği göz ardı edilmemiştir"

1964 yılında 2.Vatikan Konsili esnasında Papa VI. Paul''un talimatıyla kurulan ''Hiristiyan Olmayanlar Sekreteryası''nın 1973 yılında sekreterlik görevine getirilen Pietro Rossano, Sekreterya''nın yayın organı Bulletin''deki bir yazısında, şöyle söylediğinin altını çiziyor: "Diyalogdan söz ettiğimizde, açıktır ki bu faaliyeti, Kilise şartları çerçevesinde misyoner ve İncil''i öğreten bir cemaat olarak yapıyoruz.Kilise''nin bütün faaliyetleri, üzerinde taşıdığı şeyleri yani Mesih''in sevgisini ve Mesih''in sözlerini nakletmeye yöneliktir. Bu sebeple diyalog, Kilise''nin İncil''i yayma amaçlı misyonunun çerçevesi içinde yer alır."

Dinler arası dialog hakkında PAPALARIN ve VATİKAN'ın söylem ve görüşleridir yukarıdakiler.. girl_crazy.gif
Dinler arası dialog müslümanları hiristiyanlaştırma projesidir.
Fethullah Gülen denen insan ise bu dialoğun neferliğini yapıyor.

Zaten ne kadar neferi olduğunu şuan Amerika'da yaşamasından anlayabiliriz.
Ve açtığı okullar ile izlediği stratejiden...

Fethullah Gülen ABD için müthiş bir nimet.
Zira laikliğe karşı olan ABD'nin bize monte etmek istediği Ilımlı İslam'ı en iyi bu adam ile empoze edebilir.

Fazla söz zikretmeye gerek yok aslında.
Zaten konuyu yazan arkadaş epey özetlemiş.

İnsanlarımız maalesef bazı şeyleri okuyarak ve yorumlayarak değil aksine duyarak ve yorrumlamadan olduğu gibi kabul ediyor.
HEle bunu din olgusu için yapınca bunun gibi ortaya vahim sonuçlar çıkıyor maalesef.

+Quote Post
Erengün
mesaj 19.03.2008, 18:59
İleti #6

...

Grup Simge
Konu: 1
Üye No: 60

FYL Bilgileri
FYL: 3.989
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Ben din afyondu diyorum da çoğu buna inanmıyor. Ahha işte bir imam, peygamber gibi cumhurbaşkanına kadar herkese eteğini öptüyor. Dincileri kafası çalışmaz, uyuşmuş da ondan. Adam Kuranı, Allah'ı, inancı pazarlıyor ama koyun sürüsü bir cahil imamın peşinden gidiyor.
Uluslarası din pazarında tacir bu Abd vatandaşı.

+Quote Post
Selim Uluç
mesaj 23.05.2008, 18:15
İleti #7

...

Grup Simge
Konu: 21
Üye No: 8.570

FYL Bilgileri
FYL: 7.945
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

İşte bu dinler arası önemli biyologlarımızdan biri de Fettullah Gülen. Fettullah Gülen ve ekibi yıllardır bu memlekette kendi inandığı İslam anlayışını halkımıza empoze etmek için var gücü ile çalışıyor. Bunun yanında Amerika’nın Türkiye’ye biçtiği Ilımlı İslam uygulamasını devlet kademelerinde örgütleyerek gerçekleştirmek, Evangelizmin en önemli hedeflerinden biri olan İslamın gerçek bağlarından koparılarak İslam inanışının içine Evangelist inanç tohumlarını atmak gibi faaliyetleri de bir biyolog titizliğiyle yapmaya çalışıyor. İki dinin kan uyuşması tamamlanırsa mesele çözülecek ama insanımızın sağduyusu buna engel…

Şimdi benim anlamadığım, Hz. Muhammedin dininde ne gibi eksikler var da Fethullah bu dini tamamlamaya çalışıyor. Hz. Muhammed döneminde kan döküldü, harpler yapıldı, ne içindi? İslam'ın diğer dinlerin yanında son din olduğu, önceki dinlerin ömrünü tamamladığı, değiştiği veya değiştirildiği içindi.

Fethullah, bu dine mi islamiyeti uyarlamaya çalışıyor. Buna da bu millet, kendine müslümanım diyen müslümanlıktan çıkmış sapıklar ne diyor? İslamiyetin değiştirilmesine, diğer dinlere peşkeş çekilmesine seyirci kalıyor.

Bunların dini mini yok!

+Quote Post