|
|
Gerginlere Pasiflora İyi Gelir • Bölüneceksek, Bölünelim mi? • Elveda Rumeli • Pişmanlık Pişmaniye Değildir • Bu Ülke Türkler İstemedikçe Bölünmez • Bu Hamur Daha Fazla Su Kaldırmaz • Olaylar Kontrolden Çıkarsa • Çıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”dan • Boyun Eğmeyiz… • Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı Zilliye • Nevruz Kışkırtmaları • Nevroz • Dinler Arası Biyolog • McCain Seçilir mi? • Mahmut Şahin Binbaşı’nın Şehadeti • Mağduriyetin Yolu Müdüriyete Gider • United States of Turkey - Son • Bir Şehit Oğlu’nun İlk Gecesi • Fransız Albayın Öpücüğü • Bir Çocuğun Hüzünlü Haykırışları • United States of Turkey • Trene Bakmaya Devam!.. • Haydi Türk Milleti, Beline Kuvvet • Altın Oran • Körler ve Sağırlar Birbirini Ağırlar • Tehlikeli Dönemeç • 1 Mart Dünya Ölüler Günü • Sanal Çuval • Silahsız Kuvvetler Harekatı • Küçük Bizans • Şamar Oğlanı mıyız? • El-Belediyye • Baskın Basanındır • Ulusalcı Terör Örgütü • Kuzuların Cazgırlığı • Akdeniz (Üniversitesi) Akşamları • Bizler Ne İstiyoruz? • Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız Var • Mağduriyetin Yolu Müdüriyete Gider • Katırlar Tepişirse, Olan Eşeklere Olur • Soros’un Çocukları • Nazım mı, Necip Fazıl mı? • Kuzular ve Soroslar’ın Cazgırlığı • Truva Atı • Hüzün Doluyor İnsan • Ev Alma, Komşu Al • Beni Kahreden Dağlıca • 30 Bin Kişinin Katili! • Adım Adım Korkaklık • Birlik ve Beraberlik • Biz Akıllanmayacağız! • Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar? • Bu Kadarına da Pes! • Emanete Hıyanet • Zincirleme Reaksiyon • Yumurta mı Tavuktan... • Rutin İçi • Kandil’in Rövanşı • Kandil’e Püf De... • Komutayı Kim Devralacak? • Talimat Çankaya’dan • Tek Derdimiz Sigara Kalmıştı! • Yeni Politikalar Üretmeliyiz • Çatışmanın Olmadığı Coğrafya • Kim, Kimi Kuşatıyor? • Babayasa Mahkemesi • Türban Kurbanları • Türbanlıdan İyi Ev Hanımı Olur • Ekonomik Krizin Faturası Kiminmiş? • 3'ncü Viyana Kuşatması • Top Gun • Taraf Ne Tarafta? • Ortak Akıl Hareketi • Acı Çekmek Müslümanların Kaderi mi? • AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış… • Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman? • Biz Kaç Ortak Akıllıyız? • Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken… • Ergenekon Madımak Hattı • Demokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •
![]() ![]() |
13.04.2008, 08:15
|
|
|
İleti: 479 Konu: 299 Katılım: 18-01 08 Nereden: Emekli Üye No: 15.179 FYL Bilgileri FYL: 283.613 Dolabını Karıştır FYL Yolla |
Bizler Ne İstiyoruz? Güleyim mi, ağlayayım mı, bilemedim… Sen, yıllarca devletin ve milletin için sırtında üniforma, elinde bayrak dağ taş dolaş, mücadele et; birkaç kişi seni masa başında potansiyel terörist olarak görsün… Malum; fikirlerimiz, duygu ve düşüncelerimiz ulusalcı, milliyetçi, devrimci, ülkücü görüşlerin kesişme noktasında ya, herhalde bizi de potansiyel terörist olarak görüyorlardır. Bugün-yarın Emniyet Genel Müdürlüğünce yayınlanan genelgelerde Ulusalcıların tehlikeli olduğu en ast birime kadar yayınlanır. Şimdilik ulusalcılığı yıkıcı akımlar içinde olduğu genel listeye alındı. Bu iş tüm ulusu potansiyel tehlike olarak görmeye kadar gider. Kardeşim, ben nasıl tehlikeli olurum? Ülkenin borsasındaki yabancı payının 1990 yılında %1,8 iken 2008 yılında %71,2’ye çıkmasına; yabancıların Türk Bankalarının %37’sini ele geçirmesine karşı olduğum için mi? Küreselleşme adı altında tüm yurdun kaynakları sömürülüp, insanımıza sadece çevre kirliliği bırakılmasına; insanımızın ırgat gibi çalıştırılıp İMF istedi diye mezarda emekli edilmesine karşı olduğum için mi? Yoksa, limanlarımız, rafinerilerimiz, haberleşme sistemlerimiz, fabrikalarımız yok pahasına veya bir iki yıllık çalışma sonrası elde edilecek karlarla ödenecek şekilde satılmasını istemediğimiz için mi? Ben niçin olduğunu pek anlayamadım… Belki de ABD ve AB destekli yıkıcı faaliyetlere dur demek istediğimiz, bölücü ve şeriatçı yapılanmaya ve hareketlere karşı çıktığımız içindir. Bilemiyorum. Bu tip işlerde bizim kendimizi nasıl bildiğimiz değil, bizi kategorilere sokmak isteyen kafaların bizi nasıl gördüğü önemlidir. İnsanlarımızın haklarının kısıtlanması, mafyalaşma, devlet içindeki menfaat örgütlenmeleri elbette bizi rahatsız eder. Ama bundan daha önemlisi ülkemizin bölünmesi, insanımızın kamplara ayrılıp kardeşin kardeşi boğazlaması, bize ait kaynakların sömürülüp başkalarının kullanması daha fazla rahatsız eder. Bütün mücadelemiz bunun için değil mi? Biz öncelik sırasına koymadan yukarıda belirttiğim tüm hususlarla ciddi şekilde mücadele eden kim varsa O’nu destekleriz. Ama Büyük Ortadoğu Projesinde rol alanların ülkemize ve insanımıza laf söylemesini de hazmedemeyiz. Bu ülke her türlü ırki, dini, mezhepsel, kültürel, sosyal ve ekonomik ve kültürel yönden parçalanmaya çalışılırken sessiz kalmamızı kimse isteyemez. Günümüzde ekonomi globalleşti. Ülkemize yabancı sermayenin gelmesini ve bu sermayenin yaratacağı iş alanlarında insanımızın istihdam edilmesini istememek avanaklıktan başka bir şey değil. Ama yabancı sermaye gelip, doğru dürüst hiçbir yatırım yapmadan, devlete para kazandıran kuruluşlara konar ve buraların karlarını kendi ülkelerine aktarır ve verimlilik ayaklarına insanımızı işten çıkarırsa buna da karşı çıkarız. Buyursunlar gelsinler, şakır şakır para basan limanlarımızı alacaklarına, liman ihtiyacı olan kentlerimize liman yatırımı yapsınlar. Oluk oluk para kazanan Telekom yerine, görüntülü iletişimi kuracak ayrı bir yatırım yapsınlar. Bor minerallerini hammadde olarak satmak yerine bor mineralini ileri teknoloji ile işleyebilecek tesisler kursunlar. Bunlara karşı çıkan yok… Biz bu ülkeyi üzerinde yaşayan insanı, toprağı, havası ve suyuyla seviyoruz. Elbette ülkemizin insanının dünyadaki çağdaş demokrasilerde var olan haklardan azami şekilde faydalanmasını istiyoruz. Herkesin gelecek kaygısı olmadan sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmasını talep ediyoruz. Parası olanın tedavi edildiği, parası olmayanın ölüme terk edildiği bir sağlık sistemine itiraz ediyoruz. Paralı ailelerin çocuklarının bilgisayarlarla modern okullarda okumasını destekliyoruz, ama aynı şartlarda dar gelirli ailelerin çocuklarının da eğitim görmesini istiyoruz. Kadının ikinci sınıf bir yaratık olmadığını, erkeklerle eşit statüde hayatı paylaşmak için var olduğunu savunuyoruz. Atatürk’le başlatılan Çağdaşlaşmanın kendi değerlerimizi koruyarak çok daha ileri gitmesini istiyoruz. Ülkemizin bölünmemesini; silahlı hainlerin masum insanlarımızı, askerimizi, polisimizi şehit etmemesini arzuluyoruz. Artık silaha harcayacağımız paraların çocuklarımızın geleceğine, eğitimine ve sağlığına harcanmasını destekliyoruz. İstediğimiz daha çok şey var… İşte bunları istediğimiz için “ulusalcı” yaftasıyla potansiyel terörist olarak görünüyorsak, bilemem. Bu düşüncelerimizden de sapmayız. O zaman ne yapacaksanız, bir an evvel yapın… Sedat Onar |
|
|
|
13.04.2008, 08:15
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() FYL Bilgileri FYL Yolla |
|
|
|
1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye:
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||