|
|
Gerginlere Pasiflora İyi Gelir • Bölüneceksek, Bölünelim mi? • Elveda Rumeli • Pişmanlık Pişmaniye Değildir • Bu Ülke Türkler İstemedikçe Bölünmez • Bu Hamur Daha Fazla Su Kaldırmaz • Olaylar Kontrolden Çıkarsa • Çıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”dan • Boyun Eğmeyiz… • Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı Zilliye • Nevruz Kışkırtmaları • Nevroz • Dinler Arası Biyolog • McCain Seçilir mi? • Mahmut Şahin Binbaşı’nın Şehadeti • Mağduriyetin Yolu Müdüriyete Gider • United States of Turkey - Son • Bir Şehit Oğlu’nun İlk Gecesi • Fransız Albayın Öpücüğü • Bir Çocuğun Hüzünlü Haykırışları • United States of Turkey • Trene Bakmaya Devam!.. • Haydi Türk Milleti, Beline Kuvvet • Altın Oran • Körler ve Sağırlar Birbirini Ağırlar • Tehlikeli Dönemeç • 1 Mart Dünya Ölüler Günü • Sanal Çuval • Silahsız Kuvvetler Harekatı • Küçük Bizans • Şamar Oğlanı mıyız? • El-Belediyye • Baskın Basanındır • Ulusalcı Terör Örgütü • Kuzuların Cazgırlığı • Akdeniz (Üniversitesi) Akşamları • Bizler Ne İstiyoruz? • Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız Var • Mağduriyetin Yolu Müdüriyete Gider • Katırlar Tepişirse, Olan Eşeklere Olur • Soros’un Çocukları • Nazım mı, Necip Fazıl mı? • Kuzular ve Soroslar’ın Cazgırlığı • Truva Atı • Hüzün Doluyor İnsan • Ev Alma, Komşu Al • Beni Kahreden Dağlıca • 30 Bin Kişinin Katili! • Adım Adım Korkaklık • Birlik ve Beraberlik • Biz Akıllanmayacağız! • Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar? • Bu Kadarına da Pes! • Emanete Hıyanet • Zincirleme Reaksiyon • Yumurta mı Tavuktan... • Rutin İçi • Kandil’in Rövanşı • Kandil’e Püf De... • Komutayı Kim Devralacak? • Talimat Çankaya’dan • Tek Derdimiz Sigara Kalmıştı! • Yeni Politikalar Üretmeliyiz • Çatışmanın Olmadığı Coğrafya • Kim, Kimi Kuşatıyor? • Babayasa Mahkemesi • Türban Kurbanları • Türbanlıdan İyi Ev Hanımı Olur • Ekonomik Krizin Faturası Kiminmiş? • 3'ncü Viyana Kuşatması • Top Gun • Taraf Ne Tarafta? • Ortak Akıl Hareketi • Acı Çekmek Müslümanların Kaderi mi? • AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış… • Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman? • Biz Kaç Ortak Akıllıyız? • Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken… • Ergenekon Madımak Hattı • Demokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •
![]() ![]() |
26.05.2008, 12:02
|
|
|
İleti: 594 Konu: 405 Katılım: 18-01 08 Nereden: Emekli Üye No: 15.179 FYL Bilgileri FYL: 336.681 Dolabını Karıştır FYL Yolla |
Biz Akıllanmayacağız! Sağcı solcu kimi görsem aynı laf: “Bak, DTP’liler teröristlerin Diyarbakır’daki bombalamasını dahi net olarak kınayamıyorlar...” Defalarca söyledim. Söylemeye de devam edeceğim. Kınamazlar, kınayamazlar... Allah aşkına siz uçaklarımızın Kandil’i vurmasını kınar mısınız? Elbette kınamayız, dediğinizi duyar gibiyim. Bunlar da benzer bakış açısına sahip. Yalnız bakış açıları karşı taraftan. Bu nedenle bunlardan PKK’yı kınamalarını istemek abesle iştigalden başka bir şey değil. Boşu boşuna bir beklenti içine girmeyelim. Kınadıklarını farz edelim. Ne değişecek? PKK terör eylemlerine son mu verecek? Veyahut DTP’liler PKK’yı desteklemekten vaz mı geçecek? DTP’nin PKK’yı kınamasını zaten ben de istememeye başladım. Hiç olmazsa terörden yana net tavır koyuyorlar. Bu açıdan dürüstler. Onların hedeflerine ulaşmasında önlerine ne çıkarsa şiddet yoluyla bertaraf edilmesi gayet normal bir durum. Hatta PKK kendi kaynaklarında bu tür cinayetleri Kürt halkının desteklediğini ve birlik yaratmak için önemli olduğunu defalarca yazdı. Apo da bu konuda net tavır ortaya koydu. Kendi yazılarında “Kürtlerin ihanete en yakın bir halk olduğunu, bu nedenle ihanetin önüne geçilmesi için cezalandırma yapılması gerektiğini, kendinin bu yönüyle öncü bir tavır sergilediğini...” beyan etti... 90’lı yıllarda PKK içerisinde infaz makinesi gibi çalışan iki terörist ön plana çıkmıştı. Şahin Baliç ve Ahmet Kesip. Bunlar çoluk-çocuk, genç-yaşlı, kadın-erkek demeden davalarının önüne kim çıkarsa öldürmeyi en pratik çözüm olarak görüyorlardı. Bir çok köy katliamını bu iki teröristin liderlik ettiği teröristler yaptı. O sıralar örgüt içerisinde bu tarz katliamlar nedeniyle o kadar popüler hale gelmişlerdi ki, Apo bile bu kadar sivrilmelerine tahammül edemedi ve ikisini de çeşitli gerekçeler uydurarak idam etti. Nasıl olsa elinin altında bu tür katliamları yapacak müthiş bir terörist stoğu vardı. Zaten teröristler yetiştirilirken düşman olarak, Türk Ordusu’ndan daha fazla Türk Devletine bağlı bölge halkı öğretiliyordu. Bütün bunları üst üste koyduğunuzda karşınıza nasıl insafsız bir bombacı profili çıkıyor, anlayabiliyor musunuz? Çocukların, gençlerin canını gözünü kırpmadan alabilecek böyle sapık bir ruh yapısındaki adamlar elbette kan dökmeyi ana felsefe olarak benimsemiş örgütlerde her zaman olacak. İşte bu nedenle PKK'yı kınamazlar. Kınarlarsa otoriteleri sona erer. Siyaset yapacakları alan daralır. Ama ağızlarından barış, kardeşlik sözünü hiç düşürmeyen ve devamlı savaş ortamının sona ermesinden dem vuran, görünürde silahla değil de siyaset yolu ile amaçlarına ulaşmak istediğini vurgulayan DTP içerisinde bu konularda hiç mi vicdanı sızlayan olmaz? Benim merak ettiğim yegane soru bu... Zannediyorlar ki; barış ve kardeşlik sözünü ağzımızdan hiç eksik etmez, diğer taraftan da PKK kan dökücü politikalarına örtülü destek verirsek, barış ve kardeşlik ortamı doğacak hedefimize daha kolay ulaşacağız. Daha çok beklersiniz kuzum... Sizler gibi Sevr’den bu yana bekleyen o kadar çok müşterimiz var ki, size sıra gelmez... Biz de aklımızı başımıza devşirelim; bunların PKK'yı kınamasını, terör örgütü mü değil mi açıklamasını yapmasını boşu boşuna beklemeyelim... Sedat Onar |
|
|
|
26.05.2008, 12:02
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() FYL Bilgileri FYL Yolla |
|
|
|
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||