IPB

Hoşgeldiniz Giriş · Kayıt Ol

> Sedat Onar | Makale Başlıkları

Gerginlere Pasiflora İyi GelirBölüneceksek, Bölünelim mi?Elveda Rumeli Pişmanlık Pişmaniye DeğildirBu Ülke Türkler İstemedikçe BölünmezBu Hamur Daha Fazla Su KaldırmazOlaylar Kontrolden ÇıkarsaÇıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”danBoyun Eğmeyiz…Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı ZilliyeNevruz KışkırtmalarıNevrozDinler Arası BiyologMcCain Seçilir mi?Mahmut Şahin Binbaşı’nın ŞehadetiMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderUnited States of Turkey - SonBir Şehit Oğlu’nun İlk GecesiFransız Albayın ÖpücüğüBir Çocuğun Hüzünlü HaykırışlarıUnited States of TurkeyTrene Bakmaya Devam!..Haydi Türk Milleti, Beline KuvvetAltın OranKörler ve Sağırlar Birbirini AğırlarTehlikeli Dönemeç1 Mart Dünya Ölüler GünüSanal ÇuvalSilahsız Kuvvetler HarekatıKüçük BizansŞamar Oğlanı mıyız?El-BelediyyeBaskın BasanındırUlusalcı Terör ÖrgütüKuzuların CazgırlığıAkdeniz (Üniversitesi) AkşamlarıBizler Ne İstiyoruz?Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız VarMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderKatırlar Tepişirse, Olan Eşeklere OlurSoros’un ÇocuklarıNazım mı, Necip Fazıl mı?Kuzular ve Soroslar’ın CazgırlığıTruva AtıHüzün Doluyor İnsanEv Alma, Komşu AlBeni Kahreden Dağlıca30 Bin Kişinin Katili!Adım Adım KorkaklıkBirlik ve BeraberlikBiz Akıllanmayacağız!Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar?Bu Kadarına da Pes!Emanete Hıyanet Zincirleme ReaksiyonYumurta mı Tavuktan...Rutin İçiKandil’in RövanşıKandil’e Püf De...Komutayı Kim Devralacak?Talimat Çankaya’danTek Derdimiz Sigara Kalmıştı!Yeni Politikalar ÜretmeliyizÇatışmanın Olmadığı CoğrafyaKim, Kimi Kuşatıyor?Babayasa MahkemesiTürban KurbanlarıTürbanlıdan İyi Ev Hanımı OlurEkonomik Krizin Faturası Kiminmiş?3'ncü Viyana KuşatmasıTop GunTaraf Ne Tarafta?Ortak Akıl HareketiAcı Çekmek Müslümanların Kaderi mi?AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış…Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman?Biz Kaç Ortak Akıllıyız?Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken…Ergenekon Madımak HattıDemokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •

> Sedat Onar | Biz Akıllanmayacağız!
sedatonar
mesaj 26.05.2008, 12:02
İleti #1

...

Grup Simge
Konu: 405
Nereden: Emekli
Üye No: 15.179

FYL Bilgileri
FYL: 336.681
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Biz Akıllanmayacağız!

Sağcı solcu kimi görsem aynı laf: “Bak, DTP’liler teröristlerin Diyarbakır’daki bombalamasını dahi net olarak kınayamıyorlar...”

Defalarca söyledim. Söylemeye de devam edeceğim. Kınamazlar, kınayamazlar...

Allah aşkına siz uçaklarımızın Kandil’i vurmasını kınar mısınız? Elbette kınamayız, dediğinizi duyar gibiyim.

Bunlar da benzer bakış açısına sahip. Yalnız bakış açıları karşı taraftan. Bu nedenle bunlardan PKK’yı kınamalarını istemek abesle iştigalden başka bir şey değil. Boşu boşuna bir beklenti içine girmeyelim.

Kınadıklarını farz edelim. Ne değişecek? PKK terör eylemlerine son mu verecek? Veyahut DTP’liler PKK’yı desteklemekten vaz mı geçecek?

DTP’nin PKK’yı kınamasını zaten ben de istememeye başladım. Hiç olmazsa terörden yana net tavır koyuyorlar. Bu açıdan dürüstler. Onların hedeflerine ulaşmasında önlerine ne çıkarsa şiddet yoluyla bertaraf edilmesi gayet normal bir durum. Hatta PKK kendi kaynaklarında bu tür cinayetleri Kürt halkının desteklediğini ve birlik yaratmak için önemli olduğunu defalarca yazdı. Apo da bu konuda net tavır ortaya koydu. Kendi yazılarında “Kürtlerin ihanete en yakın bir halk olduğunu, bu nedenle ihanetin önüne geçilmesi için cezalandırma yapılması gerektiğini, kendinin bu yönüyle öncü bir tavır sergilediğini...” beyan etti...

90’lı yıllarda PKK içerisinde infaz makinesi gibi çalışan iki terörist ön plana çıkmıştı. Şahin Baliç ve Ahmet Kesip. Bunlar çoluk-çocuk, genç-yaşlı, kadın-erkek demeden davalarının önüne kim çıkarsa öldürmeyi en pratik çözüm olarak görüyorlardı. Bir çok köy katliamını bu iki teröristin liderlik ettiği teröristler yaptı. O sıralar örgüt içerisinde bu tarz katliamlar nedeniyle o kadar popüler hale gelmişlerdi ki, Apo bile bu kadar sivrilmelerine tahammül edemedi ve ikisini de çeşitli gerekçeler uydurarak idam etti.

Nasıl olsa elinin altında bu tür katliamları yapacak müthiş bir terörist stoğu vardı. Zaten teröristler yetiştirilirken düşman olarak, Türk Ordusu’ndan daha fazla Türk Devletine bağlı bölge halkı öğretiliyordu.

Bütün bunları üst üste koyduğunuzda karşınıza nasıl insafsız bir bombacı profili çıkıyor, anlayabiliyor musunuz? Çocukların, gençlerin canını gözünü kırpmadan alabilecek böyle sapık bir ruh yapısındaki adamlar elbette kan dökmeyi ana felsefe olarak benimsemiş örgütlerde her zaman olacak.

İşte bu nedenle PKK'yı kınamazlar. Kınarlarsa otoriteleri sona erer. Siyaset yapacakları alan daralır.

Ama ağızlarından barış, kardeşlik sözünü hiç düşürmeyen ve devamlı savaş ortamının sona ermesinden dem vuran, görünürde silahla değil de siyaset yolu ile amaçlarına ulaşmak istediğini vurgulayan DTP içerisinde bu konularda hiç mi vicdanı sızlayan olmaz? Benim merak ettiğim yegane soru bu...

Zannediyorlar ki; barış ve kardeşlik sözünü ağzımızdan hiç eksik etmez, diğer taraftan da PKK kan dökücü politikalarına örtülü destek verirsek, barış ve kardeşlik ortamı doğacak hedefimize daha kolay ulaşacağız.

Daha çok beklersiniz kuzum... Sizler gibi Sevr’den bu yana bekleyen o kadar çok müşterimiz var ki, size sıra gelmez...

Biz de aklımızı başımıza devşirelim; bunların PKK'yı kınamasını, terör örgütü mü değil mi açıklamasını yapmasını boşu boşuna beklemeyelim...

Sedat Onar
Go to the top of the page

+Quote Post
mesaj 26.05.2008, 12:02
İleti #

Daha iyi hizmet için sitemize destek olabilirsiniz!

FYL Bilgileri

FYL Yolla

Muhabbet.org - Arkadaşlıkların başladığı nokta..

Kore Savaşları
Kore Kahramanlarının Web Sitesi korekahramanlari.org
Erdal Sarızeybek
Emekli Albay Erdal Sarızeybek Sorularınızı Cevaplıyor erdalsarizeybek.com.tr

Quote Post
FikrimYok
mesaj 07.08.2008, 15:49
İleti #2

...

Grup Simge
Konu: 8.892
Nereden: Ankara
Üye No: 4

FYL Bilgileri
FYL: 11.841
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

İşte bu nedenle PKK'yı kınamazlar. Kınarlarsa otoriteleri sona erer. Siyaset yapacakları alan daralır.

Sadece DTP için geçerli değil bence. Terörle mücadele edilmesini istemeyen çok başka kişi ve güçler de var. Artık dışardakileri bıraktık, içerdekiler ya?

Abdullah Öcalan açık açık şu şu kişi ve işadamları bize yardım etti dedi, bu olayın üzerine gidildi mi? Hayır.

Gazetelerin köşelerine bakıyorum, terörü kınayan yazılar artık tükendi. Yeni değil, çoktan beri sadece duyuru babında; "şurda çatışma, üç şehit, burda çatışma 5 şehit.."

Kınamayı bıraktık, kanıksadık..

DTP'nin kınamasını geçtik; PKK'yı doğrudan destekliyor, siyasi örgütlenmedir diyor, kimsenin kılı kapırdamıyor; alıştık..

CHP'yi kınayan yazıların, onda biri DTP ve PKK için yazılsa gam yemeyeceğiz..

+Quote Post
sedatonar
mesaj 07.08.2008, 18:34
İleti #3

...

Grup Simge
Konu: 405
Nereden: Emekli
Üye No: 15.179

FYL Bilgileri
FYL: 336.681
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Bu yazıyı Ocak ayında yazmıştım. Aradan 8 ay geçmiş. Özellikle Dağlıca Baskını ile başlayan süreçte yani 2007 Ekim ayından 2008 yılının Nisan ayına kadar Türkiye'de çok ciddi anlamda teröre karşı bir birlik ruhu oluşturulmuştu. Bundan rahatsız olan bazı kesimler bir anda gündemi ıvır zıvır konularla doldurup, terörden uzaklaştırıverdi. Daha dün Muş-Malazgirt'te Polis Karakoluna yapılan roketatarlı saldırıda bir polisimiz şehit oldu, 3 polisimiz yaralandı. Hani nerde bu konu hakkında yorumlar?
İşin kötü tarafı PKK'nın siyasi hedefleri arasında yer alan özerklik yavaş yavaş gündeme getirilmeye de başlandı. Demek ki bazıları vatandaşın teröre olan tepkisini azaltıp, özerklik ile iligi açılımlar yapmak için fırsat kolluyor.
Göreceksiniz, en geç 2009 yılı Mart ayına kadar ortamı öyle bir hale getirecekler ki, kendimizi bir anda özerklik tartışmalarının içinde bulacağız.

+Quote Post
AegeanBreeze
mesaj 07.08.2008, 18:39
İleti #4

...

Grup Simge
Konu: 0
Üye No: 2.731

FYL Bilgileri
FYL: 509
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Türkiye'nin 1. sorunu terör ikinci sorunu ise ekonomidir. ikisini de gündeme getirmiyorlar. kürt devleti kurulmaz dediler kuruldu. adım adım herşey. dediğiniz gibi sıra bizde. en geç 2010.

+Quote Post
Ekmek ve Şarap
mesaj 07.08.2008, 19:01
İleti #5

...

Grup Simge
Konu: 37
Üye No: 9.347

FYL Bilgileri
FYL: 3.080
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

İşin kötü tarafı PKK'nın siyasi hedefleri arasında yer alan özerklik yavaş yavaş gündeme getirilmeye de başlandı. Demek ki bazıları vatandaşın teröre olan tepkisini azaltıp, özerklik ile iligi açılımlar yapmak için fırsat kolluyor.
Göreceksiniz, en geç 2009 yılı Mart ayına kadar ortamı öyle bir hale getirecekler ki, kendimizi bir anda özerklik tartışmalarının içinde bulacağız.

Tayyip’e “Kürt sorunu vardır” dedirten sözde aydınlar arasında bulunan Baskın Oran’ın, “Türkiyelilik” ve “Alt-üst kimlik” konularındaki söylemleri Tayyip’le aynıdır. Baskın Oran bu söylemleri nedeniyle, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten” suçlu bulundu. Acaba Tayyip bu suçu işlemiş midir derseniz?

+Quote Post
Mavi_1
mesaj 07.08.2008, 23:04
İleti #6

...

Grup Simge
Konu: 4.467
Üye No: 2.506

FYL Bilgileri
FYL: 55.259
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Terörün siyasi kanadıyla ilgili geçmişine baktığımızda 1991 seçimlerinde sosyal demokratların desteğiyle (Deniz Baykal'ın desteğiyle) meclise ilk giren
  • Zübeyir AYDAR,
  • Hatip Dicle,
  • Nizamettin Toğuç,
  • Sedat Yurttaş,
  • Leyla Zana,
  • Ahmet Türk,
  • Mehmet Ali Yiğit,
  • Sırrı Sakık,
  • Naif Güneş,
  • Orhan Doğan,
  • Selim Sadak
  • Remzi Kartal
isimli şahıslar o tarihlerde terör propagandasını meclis kürsüsünden yapmaya başladılar. Sözde kendisini Atatürkçü, Vatansever göstermeye çalışan bu kişiler terörün siyasi kanadını yürüten yukarıda yazılı kişilerle koltuklarını çok uzun süre paylaştılar ve neyazıkki terörün siyasallaşmasında büyük katkıda bulundular.

Sizlere bu milletvekillerini sunmak istiyorum. Terörü siyasallaştıran ve koltuklarını paylaşan bu kişileri tanıyacak mısınız?

19. Dönem (SHP) Sosyaldemokrat Halkçı Parti Milletvekilleri:
  • Muhammet KAYMAK SHP Adana
  • İbrahim ÖZDİŞ SHP Adana
  • Timurçin SAVAŞ SHP Adana
  • Kemal TABAK SHP Adıyaman
  • Cemalettin GÜRBÜZ SHP Amasya
  • Mehmet Tahir KÖSE SHP Amasya
  • Haydar OYMAK SHP Amasya
  • Ali DİNÇER SHP Ankara
  • Halis Uluç GÜRKAN SHP Ankara
  • Salman KAYA SHP Ankara
  • Mehmet KERİMOĞLU SHP Ankara
  • Mehmet Seyfi OKTAY SHP Ankara
  • Osman Mümtaz SOYSAL SHP Ankara
  • İbrahim TEZ SHP Ankara
  • Faik ALTUN SHP Antalya
  • Deniz BAYKAL SHP Antalya
  • Cemal ŞAHİN SHP Çorum
  • Adnan KESKİN SHP Denizli
  • Mehmet KAHRAMAN SHP Diyarbakır
  • Mustafa KUL SHP Erzincan
  • Ali İbrahim TUTU SHP Erzincan
  • Bahattin ALAGÖZ SHP Gaziantep
  • Abdulkadir ATEŞ SHP Gaziantep
  • Hikmet ÇETİN SHP Gaziantep
  • Mustafa DOĞAN SHP Gaziantep
  • Mustafa YILMAZ SHP Gaziantep
  • Fuat ÇAY SHP Hatay
  • Mehmet DÖNEN SHP Hatay
  • Onur KUMBARACIBAŞI SHP Hatay
  • Nihat MATKAP SHP Hatay
  • Ali UYAR SHP Hatay
  • Aydın Güven GÜRKAN SHP İçel
  • Durmuş Fikri SAĞLAR SHP İçel
  • Mustafa İstemihan TALAY SHP İçel
  • İsmail CEM SHP İstanbul
  • İbrahim GÜRSOY SHP İstanbul
  • Algan HACALOĞLU SHP İstanbul
  • Ercan KARAKAŞ SHP İstanbul
  • Mehmet MOĞULTAY SHP İstanbul
  • Veli AKSOY SHP İzmir
  • Halil ÇULHAOĞLU SHP İzmir
  • Erdal İNÖNÜ SHP İzmir
  • Atilla MUTMAN SHP İzmir
  • Mehmet ALP SHP Kars
  • Atilla HUN SHP Kars
  • Zeki Naci TARHAN SHP Kars
  • İrfan GÜRPINAR SHP Kırklareli
  • Coşkun GÖKALP SHP Kırşehir
  • Sabri YAVUZ SHP Kırşehir
  • Hilmi YÜKSELEN SHP Kırşehir
  • Mustafa YILMAZ SHP Malatya
  • Muzaffer ARIKAN SHP Mardin
  • Mehmet GÜLCEGÜN SHP Mardin
  • Erman ŞAHİN SHP Muğla
  • Muzaffer DEMİR SHP Muş
  • Mehmet Erdal KOYUNCU SHP Siirt
  • Ziya HALİS SHP Sivas
  • Azimet KÖYLÜOĞLU SHP Sivas
  • Güler İLERİ SHP Tokat
  • Şahin ULUSOY SHP Tokat
  • Kamer GENÇ SHP Tunceli
  • Vahdet Sinan YERLİKAYA SHP Tunceli
  • Fahri GÜNDÜZ SHP Uşak
  • Ender KARAGÜL SHP Uşak
  • Ural KÖKLÜ SHP Uşak
  • Mehmet Adnan EKMEN SHP Batman
Leyla Zanalarla aynı koltukları paylaşanları yukarıda listeledim... Bugün kendisini bir numaralı Vatansever ilan eden(!) Deniz Baykal ve birçok arkadaşı o dönemde terörün siyasi kanadıyla aynı koltukları paylaşmışlardır...

Paylaşmak istedim...

Terörün siyasallaşmasında önemli katkısı olan sosyal demokratları ve bu kişilerin günümüzdeki tutumlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? İnandırıcı buluyor musunuz?

Bu ileti Mavi_1 tarafından 07.08.2008, 23:10 yeniden düzenlenmiştir.

+Quote Post
Erengün
mesaj 08.08.2008, 00:34
İleti #7

...

Grup Simge
Konu: 1
Üye No: 60

FYL Bilgileri
FYL: 3.989
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Meclise girdiklerinde PKK'yı destekliyoruz dediklerini de duydun mu sen? Onlar Kürtçe yemin ettikleri zaman meclisten çıkartıldılar. Kürtçe yayın falan da getirilmedi. Yok meclise girmişlermiş de bilmem neymiş. Tayyip demedi mi benim 70 Kürt vekilim var? Kürt diye meclise girmeyecekler miydi? Çok cahilsin. Tayyibih bütün danışmanları Kürt. Kendisi de Apo'yu saygıdeğer buluyor. Bırakın artık bu eski defterleri de şimdi olana bak. Eeee, nolmuş o zaman onlar meclise girmişse, sonra da yedi yıl yattılar. Şimdi senin adamın Gül köşkte onlara ziyafet veriyor. Size göre şehit kelle Apo da sayındır.

+Quote Post
Mavi_1
mesaj 08.08.2008, 09:07
İleti #8

...

Grup Simge
Konu: 4.467
Üye No: 2.506

FYL Bilgileri
FYL: 55.259
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Tayyip Erdoğan konusunda söylediklerinin hemen hemen hepsine katılıyorum...

Ama geçmişi kurcalamamdan niye bu kadar gocundunuz onu anlamadım... Bugün Ulusalcı, Atatürkçü, Vatanperver görünen bir takım zihniyetin asıl yüzünü, kimlere destek verdiklerini, kimlerle aynı koltukları paylaştıklarını, terörün siyasi uzantısını nasıl meclise soktuklarını, terörün o dönemde nasıl hortladığını hatırlatmak suç mu? Bugün sözde vatansever, Atatürkçü gözüken bir takım zihniyetin terörün ekmeğine nasıl yağ çaldıklarını söylemek suç mu? Teröristlerlerle o dönemde arkadaş olduklarını söylemek suç mu? Bugün kendisini sözde Atatürkçü, Vatansever ilan edenlerin, önce komünist, leninist rejimden geldiklerini, 90 yıllarda teröristlere destek verdiklerini, günümüzde Atatürkün adını kullandıklarını, bu dönekliğin anlamının ne olduğunu sormak suç mu?

"Eeee, nolmuş o zaman onlar meclise girmişse," Bu ifadeyi parmaklarınız nasıl yazdı bilmiyorum... Ne olduğunu görmüyorsanız, size diyecek bir sözüm yok... O dönemde ne olduğunu ben çok iyi gördüm ve o dönemde sözde Atatürkçülerin desteğiyle başlayan terörün siyasallaşmasının günümüzde ne boyutlara vardığınıda ben çok iyi görüyorum...

+Quote Post
Ahmet K.
mesaj 08.08.2008, 11:30
İleti #9

...

Grup Simge
Konu: 55
Nereden: İSTANBUL
Üye No: 17.224

FYL Bilgileri
FYL: 180.227