IPB

Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

Fikrimyok Sanat Galerisi

> Sedat Onar | Makale Başlıkları

Gerginlere Pasiflora İyi GelirBölüneceksek, Bölünelim mi?Elveda Rumeli Pişmanlık Pişmaniye DeğildirBu Ülke Türkler İstemedikçe BölünmezBu Hamur Daha Fazla Su KaldırmazOlaylar Kontrolden ÇıkarsaÇıktık Düşük Alınla Bu Yıl da Son “Newroz”danBoyun Eğmeyiz…Bir Tek Ben AlışamadımKuvay-ı ZilliyeNevruz KışkırtmalarıNevrozDinler Arası BiyologMcCain Seçilir mi?Mahmut Şahin Binbaşı’nın ŞehadetiMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderUnited States of Turkey - SonBir Şehit Oğlu’nun İlk GecesiFransız Albayın ÖpücüğüBir Çocuğun Hüzünlü HaykırışlarıUnited States of TurkeyTrene Bakmaya Devam!..Haydi Türk Milleti, Beline KuvvetAltın OranKörler ve Sağırlar Birbirini AğırlarTehlikeli Dönemeç1 Mart Dünya Ölüler GünüSanal ÇuvalSilahsız Kuvvetler HarekatıKüçük BizansŞamar Oğlanı mıyız?El-BelediyyeBaskın BasanındırUlusalcı Terör ÖrgütüKuzuların CazgırlığıAkdeniz (Üniversitesi) AkşamlarıBizler Ne İstiyoruz?Vizyon Sahibi Lidere İhtiyacımız VarMağduriyetin Yolu Müdüriyete GiderKatırlar Tepişirse, Olan Eşeklere OlurSoros’un ÇocuklarıNazım mı, Necip Fazıl mı?Kuzular ve Soroslar’ın CazgırlığıTruva AtıHüzün Doluyor İnsanEv Alma, Komşu AlBeni Kahreden Dağlıca30 Bin Kişinin Katili!Adım Adım KorkaklıkBirlik ve BeraberlikBiz Akıllanmayacağız!Bu Kaçıncı Bahçe Gördüğüm Tarumar?Bu Kadarına da Pes!Emanete Hıyanet Zincirleme ReaksiyonYumurta mı Tavuktan...Rutin İçiKandil’in RövanşıKandil’e Püf De...Komutayı Kim Devralacak?Talimat Çankaya’danTek Derdimiz Sigara Kalmıştı!Yeni Politikalar ÜretmeliyizÇatışmanın Olmadığı CoğrafyaKim, Kimi Kuşatıyor?Babayasa MahkemesiTürban KurbanlarıTürbanlıdan İyi Ev Hanımı OlurEkonomik Krizin Faturası Kiminmiş?3'ncü Viyana KuşatmasıTop GunTaraf Ne Tarafta?Ortak Akıl HareketiAcı Çekmek Müslümanların Kaderi mi?AB, AKP’nin Kapatılmasına Karşıymış…Gerçek Demokrasi… Ama Ne Zaman?Biz Kaç Ortak Akıllıyız?Millet (!) İntihar Bombacısını Anarken…Ergenekon Madımak HattıDemokratlar (!) Bir Türlü Darbe Yaptıramadı • •

> 3'ncü Viyana Kuşatması, Sedat Onar
sedatonar
mesaj 20.06.2008, 15:06
İleti #1

...

Grup Simge
Konu: 222
Nereden: Emekli
Üye No: 15.179

FYL Bilgileri
FYL: 198.603
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

3'ncü Viyana Kuşatması

Aslında 1932 ile 1968 yıllarında Portekiz’i yöneten Oliveira Salazar’ın faşist idaresini halka daha kolay kabullendirmek için ortaya koyduğu meşhur 3F formülünden bir F’si futbol. Diğerleri Portekiz arabeski kabul edilen Fado müziği ile eğlence anlamındaki fiestadır.

Başka bir faşist idare altındaki Portekiz’in sınır komşusu İspanya ise bu 3F formülü Flamenco, Futbol ve Fiesta olarak uygulanmış. İspanya Cumhuriyetçileri Franco’ya nazire olsun diye 3F’yi Franco, Futbol ve Faşizm olarak adlandırmış. Ama her şey değişse de değişmeyen tek F futbol kalmış.

Marksist ideolojiye göre futbol, egemen sınıfların işçi sınıfının uyanışını önlemek için ortaya attığı suni bir meşgale. Güya insanların zihni futbolla meşgul olursa, sağlıklı ve kendi kaderlerini belirleyici bir rol oynayamaz; kendine dayatılan bu kültür ürünü ile zihni ne kadar meşgul edilirse hakkını arayamayan bir andavala dönüşür diye bir teori ortaya atmışlar.

Zaten bizim derdimizde ne komünizm, ne faşizm… İnsan özgürlüklerini budamaktan ve insanlara acı ve göz yaşı vermekten başka bir halt yiyemeyen her iki ideolojiden de farklı bir şey bekleyemezdik. Birisi milleti inim inim inletmek için futbolu kullanıyor, diğeri de külliyen reddediyor.

Yok arkadaş, o kadar da değil…

Futbolu seviyorum diye hakkımdan da, hukukumdan da vazgeçmem.

Futbol bizim milletimiz için ayrı bir şey. Kah faşizmdeki gibi bizim günlük dertlerimizden bizi kısa süre de olsa uzaklaştırıyor, kah komünizmde ki gibi kısmi bir uyuşukluğa itiyor. Ama ne olursa olsun zevk ve heyecan veriyor. Hayata renk katıyor.

Ben futbol seyrederken hayat pahalılığını da, türbanı da, özelleştirmeyi de kısa süreliğine olsa düşünmem. Futbolu futbol olarak seyrederim. Kendi güçümle yapamayacağım her şeyin futbol aracılığı ile yapılması beni rahatlatır. İçindeki ezikliği, hayal kırıklıklarını, elemleri futbol sayesinde atarım.

Hele benim için Fenerbahçe’den önce gelen tek takım olan Milli Takım’ın galibiyetleri ayrı bir anlam taşır. Bana göre Kurtuluş Savaşındaki emperyalist işgale karşı direnen Kuvay-ı Milliye’dir Milli Takım…

Yunan’a Ege’yi dar eden Demircili Mehmet Efe’dir, Nihat Kahveci…

Atça ovasınında Yunan peşinde koşan Atçalı Kel Mehmet’tir, Arda Turan…

Konak meydanında ilk kurşunu atan Hasan Tahsin’dir, Servet Çetin…

Kadifekale’ye Türk bayrağını çeken Kaymakam Reşat Bey’dir, Volkan Demirel…

İzmir’e ilk giren süvarilerin komutanı Miralay Zeki bey’dir, Hamit Altıntop…

Yaralı halinle hastaneden kaçıp, Yunanla savaşırken şehit düşen Mülazım Yıldırım Kemal’dir, Tuncay Şanlı…

Daha sayalım mı?

Ben bir Alman’ın, bir İngiliz’in, bir Fransız’ın seyrettiği gibi seyredemiyorum. Belki bayrağımıza yüklediğim anlamdan ve bu anlamı göğüslerinin üzerindeki formada taşıyan insanların bunun hakkını vermeleri gerektiğinden…

Yendik mi, gururumuzun uluslararası arenada okşandığını, yenildik mi rencide edildiğimizi hissediyorum.

Viyana’yı artık silahla işgal etmemiz hem anlamsız, hem mümkün değil. Ama futbolla ve gollerle aradan 325 yıl geçtikten sonra fethetmemiz mümkün. Ben turu geçeceğimize kalben inanıyorum. Farz edelim geçemedik. Ben kısa da olsa bu Kurtuluş Savaşı coşkusu yaratan 11 askerle başlarındaki komutan Fatih Terim’e şükranlarımızı sunuyorum. Artık eskisi gibi yenildik ama ezilmedik atasözünü söylemiyoruz. En azından elimizden kaçırdık gibi böbürlenmeleri bize yaşatıyorlar.

2nci Viyana Kuşatması başarısızlıkla sonuçlanınca kademe kademe Edirne’ye kadar çekildik.

3ncü Viyana Futbol Kuşatması da bizim Avrupa Birliğinden geri çekilmemizin habercisi olmasın diye temenni ediyoruz.

Bu gece Ernst Happel kalesini fethedeceğimizi zannediyorum. Avrupa artık Türk isminin yanında Türk futbolunu da konuşmaya başlayacak…

Birde, Viyana Kapıları önünde şehit düşen Yeniçerilerin ruhları bizimle olacak, ben inanıyorum…

Sedat Onar
Go to the top of the page

+Quote Post
mesaj 20.06.2008, 15:06
İleti #

Daha iyi hizmet için sitemize destek olabilirsiniz!

FYL Bilgileri

FYL Yolla

Kore Savaşları
Kore Kahramanlarının Web Sitesi korekahramanlari.org
Erdal Sarızeybek
Emekli Albay Erdal Sarızeybek Sorularınızı Cevaplıyor erdalsarizeybek.com.tr

Quote Post
_MoR_
mesaj 20.06.2008, 16:35
İleti #2

(¯`BİRTANEMSİN´¯)

Grup Simge
Konu: 935
Nereden: ATA'nın huzurundan
Üye No: 21.973

FYL Bilgileri
FYL: 0
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Tüm kalbimiz Milli Takımımızla olacak elbette...

girl_crazy.gif

+Quote Post
dumanyach
mesaj 20.06.2008, 16:54
İleti #3

Özge

Grup Simge
*
Konu: 123
Nereden: Aşkımın Yanı!!!
Üye No: 25.041

FYL Bilgileri
FYL: 100.254
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Hırvatistan milli takımıkaptanının söylediği sözleri duydum ve şok oldum.

''Türkiye!yi yeneceğiz kmse onlara yardım edemiyecek''

Yanılıyorsunuz malesef inanç herşeyin başı inancımız ve Allah bize yardım edecek.

Haydi Türkiye'm bazılarına ağzının payını vermenin vakti geldi.

Bu ileti dogan_kaya tarafından 20.06.2008, 16:55 yeniden düzenlenmiştir.

+Quote Post
_MoR_
mesaj 20.06.2008, 17:01
İleti #4

(¯`BİRTANEMSİN´¯)

Grup Simge

FYL Bilgileri
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Sadece Allah inancı ile olacak iş değil, kondisyon ve çalışma şart, her işi Allah'tan beklememek gerek...

Milli Takıma başarılar...Tek yürek olacağız...

+Quote Post
dumanyach
mesaj 20.06.2008, 17:26
İleti #5

Özge

Grup Simge
*
Konu: 123
Nereden: Aşkımın Yanı!!!
Üye No: 25.041

FYL Bilgileri
FYL: 100.254
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Tabiki haklısın ama ben o takımın kaptanına cevap amacıyla söyledim hiç kimse yardım edemiyecek dedi ya yanılıyor demek istedim.

A milli takıma başarlar.

+Quote Post
_MoR_
mesaj 20.06.2008, 19:08
İleti #6

(¯`BİRTANEMSİN´¯)

Grup Simge

FYL Bilgileri
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Dediğin gibi olmasını senin kadar çok istiyorum Doğan...

Umarım dileklerimiz gerçek olur...

+Quote Post
GeceMavisi
mesaj 20.06.2008, 19:38
İleti #7

Sırıksıklam Aşığım Sana

Grup Simge
Konu: 2.618
Nereden: Hollanda
Üye No: 12.044

FYL Bilgileri
Dolabını Karıştır
FYL Yolla

Tüm kalbimiz Milli takımımızla.

Konvaylar hazırlandı,heryer kırmızı beyaza büründü burda.. cool.gif

Bu maçı alacağız,inanıyorum.

+Quote Post

1 kişi bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Üye)
0 Üye:

Collapse

>  Benzer Konular

Konu Başlığı Yanıtlar Konuyu Başlatan Okunma Son Faaliyet
No new   15 FikrimYok 318 26.11.2007 - 23:12
Son İleti: _Minerva_
No New Posts   0 Ahtapod 164 19.09.2007 - 18:34
Son İleti: Ahtapod